2016 рік: Семінар-тренінг для адвокатів Ульяновської області

15 червня 2016 г. "Правова ініціатива" спільно з Адвокатської палатою Ульяновської області провела семінар-тренінг для адвокатів «Специфіка ведення справ, пов'язаних з насильством в сім'ї» в рамках своєї роботи щодо захисту прав жінок від різних видів насильства, в тому числі і домашнього . У Росії подібного роду навчальні заходи для адвокатської спільноти, на жаль, взагалі не проводяться в силу загального упередженого ставлення як до проблеми насильства в сім'ї, так і насильства по відношенню до жінок.

Зацікавленість Адвокатської палати Ульяновської області, а також Інституту підвищення кваліфікації адвокатів Ульяновської області, у співпраці та спільної діяльності щодо забезпечення безкоштовною юридичною допомогою жінок, які постраждали від сімейного насильства, може стати хорошим прикладом для інших адвокатських спільнот і сприяти їх більш активному включенню в роботу по такого роду справах.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тренерами на семінарі виступили Юлія Антонова, юрист "Правової ініціативи ", Що спеціалізується на питаннях захисту прав жінок, і Галина Ібрянова, адвокат Адвокатської палати Санкт-Петербурга .

Основною метою тренінгу було ознайомити адвокатів з особливостями провадження у кримінальних і цивільних справах за участю жінок-потерпілих від насильницьких дій з боку партнера або близьких родичів; поняттям насильства, видами, формами насильства в міжнародному і національному праві, специфікою насильства в сім'ї та насильства по відношенню до жінок, ситуацією з насильством в сім'ї у Росії системою допомоги потерпілим. Був також представлений огляд міжнародного права і практик протидії насильству в сім'ї, проаналізовані зобов'язання Російської Федерації в рамках міжнародних договорів, проблеми і можливості захисту прав потерпілих від насильства в сім'ї в рамках міжнародного права. Друга половина тренінгу була підлістю присвячена перспективам захисту прав потерпілих від насильства в сім'ї в рамках російського права, доказам і доведенню.

Однією з ключових завдань даної зустрічі була розробка модуля дводенного тренінгу для адвокатів з практичних аспектів і специфіки ведення справ по домашньому насильству. В результаті групової роботи прийшли до висновку, що значна увага в ході тренінгу повинно бути приділено проблемі доведення і збору доказів, судово-медичної і судової психологічної експертизи. Спеціальний блок на тренінгу буде знайомити учасників з питань психологічного стану потерпілих, психологічної безпеки адвокатів та профілактиці професійного вигорання.

До теперішнього часу тренінговий модуль доопрацьований з урахуванням побажань адвокатів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online