Отримати материнський капітал тепер можна за 40 днів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Олександр Рюмін

Терміни надання коштів материнського капіталу скоротили до 40 днів, повідомляє прес-служба Пенсійного фонду Росії (ПФР).

Раніше на розгляд заяви про розпорядження коштами материнського капіталу закон відводив місяць і ще місяць на перерахування коштів. Тепер термін перерахування коштів скоротили до 10 днів. Таким чином, весь період отримання коштів материнського капіталу складе один місяць і 10 днів.

Також уряд вніс зміни до переліку документів для розпорядження маткапіталом. Якщо сім'я прийняла рішення спрямувати кошти на поліпшення житлових умов, в якості документа, який підтверджує право власності на житлове приміщення або земельну ділянку, приймаються копії виписки з Єдиного державного реєстру прав (ЕГРП), а не свідоцтво про державну реєстрацію права власності, як це було раніше.

Програма материнського капіталу працює з 2007 року. У той час розмір маткапіталу становив 250 тисяч рублів. Зараз материнський капітал, на який претендують сім'ї, де з'явився другий або наступний за ним дитина, по досягненню ними трирічного віку, становить 453 тисяч 26 рублів.

У грудні 2016 року був прийнятий закон, що припиняє щорічну індексацію материнського капіталу до 1 січня 2020 року.


Засоби материнського капіталу можна витратити на поліпшення житлових умов, оплату освітніх послуг для дітей, формування майбутньої пенсії мами і оплату товарів і послуг для соціальної адаптації та інтеграції в суспільство дітей-інвалідів.

Міністерство праці та соцзахисту запропонувало продовжити програму материнського капіталу ще на п'ять років . Документ вже переданий в уряд. Якщо закон приймуть, то видавати сертифікати сім'ям будуть до 2023 року.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online