Запрошення для іноземця в Росію: гарантійний лист на в'їзд в РФ

  1. коли необхідно
  2. Коли не потрібно
  3. порядок оформлення
  4. Через портал «держпослуги»
  5. Для ділового візиту (юрособа)
  6. Висококваліфікованим фахівцям і членам їх сімей
  7. Для громадян ЄС і США
  8. передача документа

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Запрошення іноземного громадянина на територію Російської Федерації - одна з найбільш затребуваних послуг в ФМС. Цей документ дає право на отримання візи для в'їзду в РФ. Скористатися правом виклику або отримати саме запрошення можна в Федеральної Міграційної Служби. Її підрозділи є в усіх суб'єктах країни.

Запрошення - офіційний дозвільний документ, який дає право перебувати іноземцю на території Росії певний час. Може бути видано на паперовому носії або в електронній формі, містить відомості про ту стороні, яка запрошує, інформацію про особу, яка в'їжджає в країну, позначення мети візиту і терміни перебування в Росії.

Може бути видано на паперовому носії або в електронній формі, містить відомості про ту стороні, яка запрошує, інформацію про особу, яка в'їжджає в країну, позначення мети візиту і терміни перебування в Росії

Фізособа може самостійно запросити до себе іноземця якщо він збирається приїхати виключно з приватним візитом.

Щоб отримати запрошення для іноземця в Росію громадянин подає заяву.

коли необхідно

Цей етап передує оформленню будь-візи. Приймаючою стороною виступає фізична особа. Комерційні і некомерційні структури вправі викликати до себе людину, що має громадянство іншої держави. Оформлення відбуватиметься від юридичної особи. Навчальні організації можуть бути стороною, що запрошує, коли мова йде про отримання освіту в російському вузі.

Іноземний мандрівник також повинен документально підтвердити мету візиту.

Робота з наданими відомостями входить в компетенцію туристичного агента. Будь-яке виробництво має право оформити запрошення для іноземця в Росію з метою подальшого працевлаштування. Папери можна подати в МФЦ регіону.

Коли не потрібно

Виклик в країну не потрібно, якщо громадянин в'їжджає з держави, з яким у РФ діє безвізовий режим. Маючи закордонний паспорт, в Росію може прибути українець, білорус, мешканець країн Близького Зарубіжжя. Подання додаткових документів не потрібно.

Гостьова віза може бути видана на будь знаменна подія, наприклад, на весілля. Якщо дружина-росіянка, а чоловік-іноземець, то потрібно запрошення для приватної візи. Вона має свої особливості.

Гість надає:

  • копію паспорта;
  • відомості про працевлаштування (назва фірми або виробництва, юридична адреса, телефон, вказівка ​​специфіки компанії, посаду, яку займає громадянин);
  • терміни перебування в РФ.

порядок оформлення

Для отримання запрошення потрібно підготувати необхідні папери. Дозволи на в'їзд бувають приватні, туристичні, навчальні, службові, робочі. Спочатку іноземний громадянин вибирає, який саме вид візи йому необхідний. Визначившись, запрошений повинен вислати копію свого паспорта в форматі pdf на електронну пошту приймаючої сторони. Якщо росіянин самостійно понесе зібрані документи в ФМС або МФЦ, то копію паспорта необхідно роздрукувати. Електронного варіанту буде досить при подачі через портал держпослуг.

Приймаюча сторона оформлює клопотання про видачу запрошення на в'їзд в Російську Федерацію . Заповнити бланки потрібно в двох примірниках. Це вимагає уважності і акуратності. Інформація викладається російською мовою. Далі додається копія основного документа громадянина Росії.

Іноземні особи які легально проживають в РФ і бажають зробити запрошення, надають документ, що підтверджує законність перебування - вид на проживання, РВП або інший документ.

До складу необхідних відомостей входить копія паспорта іноземця, який збирається приїхати. При бажанні привезти з собою кого-небудь зі своєї родини, прикладаються папери на всіх учасників. Термін дії свідоцтв та посвідчень повинен бути не менше півроку з того моменту, коли передбачається в'їзд в країну. Гарантійний лист , Яке пише приймаюча сторона, підтверджує готовність покрити витрати на весь період перебування іноземця в РФ, забезпечити медичною страховкою, житлом.

Довідка, що підтверджує дохід приймаючої сторони, є основним з вимог. Це може бути банківська виписка або підтвердження за формою 2 ПДФО.

Це може бути банківська виписка або підтвердження за формою 2 ПДФО

При документ потрібен терміново, необхідно підтвердити обставини. Це може бути, наприклад, лист з лікувального закладу, якщо іноземець потребує термінового лікування на території РФ. При прибутті на поховання покійного родича для іноземця необхідно мати при собі завірену телефонограму зі звісткою про смерть.

Якщо людина зібрав повний пакет документів, то може звернутися з ним до найближчого відділення УФМС, яке з квітня 2016 року входить в структуру МВС Росії. Особа, яка отримала документи, видає довідку про їх прийняття.

У деяких випадках є ймовірність отримати відмову:

  • бракує паперів зі списку;
  • інформація недійсна;
  • невірна форма клопотання;
  • термін дії паспорта громадянина, який приїжджає в РФ, становить менш ніж півроку після того, як відбудеться в'їзд в країну;
  • прострочено при собі посвідчення особи росіянина;
  • документація заповнена з помилками або помарками.

Через портал «держпослуги»

Зібрані паперу можна подати за допомогою сервісу «держпослуги».

Для використання порталу необхідно пройти реєстрацію. Підтвердити особистість запропонованим способом. Перевагою оформлення паперів за допомогою інтернету є можливість відстеження статусу заяви. При використанні цього способу людина один раз прийде в державну структуру - забрати запрошення. Час і дата отримання документа будуть визначені системою.

Заповнення заявки на сервісі держпослуги відбувається онлайн. Зразки потрібних документів вже сформовані - їх потрібно просто заповнити.

Паспорт іноземного громадянина прикладається сканованою копією. Вимоги до файлів, які необхідно дотримати при подачі зібраного пакета через інтернет:

  • мають формат JPEG;
  • 600 Кб - межа допустимого обсягу одного файлу;
  • обов'язковий розворот при завантаженні;
  • дані легко читаються, знімки чіткі.

Якщо приймаюча сторона має паперу на іноземній мові, необхідний переклад із запевненням нотаріуса. Банківські реквізити для оплати держмита вказані на порталі. Є можливість відразу сплатити за безготівковим розрахунком кредитною карткою.

Поліз заповнення заявки на пошту надійде електронне повідомлення про прийом клопотання. Протягом зазначеного в повідомленні строку, приймаюча сторона отримає підтвердження, на яких вказано дату та час видачі готового запрошення.

Для ділового візиту (юрособа)

Юридична особа також має право запросити громадянина іноземної держави. Це буде діловий візит. Прикладом може виступати бізнес-форум або конференція. У цьому випадку пакет документів трохи відрізняється. також пишеться клопотання . На фахівця підприємства заповнюється довіреність. Він виступає приймаючою стороною. Цей співробітник, пред'явивши посвідчення особи, забере готове запрошення. Додається копія паспорта в'їжджає громадянина.

Всі обов'язки по утриманню іноземця на території РФ бере на себе запрошуюча компанія.

Для оформлення запрошення - оплачується мито, співробітнику виписується довіреність від підприємства крім цього потрібно мати на руках касовий ордер або інший документ, який підтверджує, що грошові кошти для оплати мита виділив юридична особа. При планованому працевлаштуванні громадянина іншої держави потрібно дублікат дозволу організації на працевлаштування іноземців.

Висококваліфікованим фахівцям і членам їх сімей

Висококваліфіковані фахівці отримують запрошення за спрощеною процедурою. Роботодавець надає в ФМС наступні документи:

Запрошення буде мати терміни еквівалентні дат трудового договору, але не більше трьох років з моменту в'їзду в Росію.

Для громадян ЄС і США

Для громадян ЄС і США процедура спрощена завдяки чинній угоді сторін.

Запрошення не потрібні Запрошення не потрібні. Досить звернутися в консульство для отримання візи.

Держмито становить 800 рублів. Передбачено будь-який спосіб оплати. При безготівковому розрахунку на порталі держпослуг можна перевірити результат транзакції.

  • при самостійній подачі клопотання - 30 днів;
  • через портал держпослуг - 20 діб;
  • термінове запрошення - 5 днів;
  • запрошення висококваліфікованого фахівця - 14 діб.

Відмова у видачі запрошення може бути якщо:

  • від особи, яку запрошують виходить загроза зміни конституційних основ;
  • громадянин підозрюється в пособництві терористичним організаціям;
  • протягом п'яти років видворяють з Росії;
  • надав завідомо недостовірні дані про себе або членів своєї сім'ї;
  • іноземець засуджений за тяжкий або особливе тяжкий злочин, і вирок вступив в законну силу;
  • є непогашена судимість;
  • особа іншої держави не менше двох разів за рік притягувався за порушення законодавства РФ.

передача документа

Приймаюча сторона, яка отримала оригінал запрошення, повинна відправити його іноземному громадянину. Це можливо зробити шляхом поштового відправлення або через кур'єрську службу.

Переїхати в РФ можна взявши участь в програмі переселення співвітчизників.

Якщо є необхідність залишитися на території Росії на тривалий термін - потрібно реєстрація.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online