Скасування виплат пенсіонерам призведе до соціальної несправедливості - експерт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Валерій Шарифулин

Скасування виплат працюючим пенсіонерам може привести до соціальної несправедливості, заявив в ефірі радіостанції "Москва FM" директор Інституту соціальної політики Вищої школи економіки Сергій Смирнов.

Мінфін запропонував не виплачувати пенсії працюючим пенсіонерам , Якщо їх річний дохід перевищує 500 тисяч або мільйон рублів. Пенсіонери, чия зарплата вище, ніж два з половиною прожиткових мінімуми, також можуть втратити фіксованих виплат.

"Існує фіксована виплата, яка не залежить від наших накопичень. Тільки її, напевно, ще можна було б скасувати для працюючих пенсіонерів, оскільки це не залежить від страхових внесків. Якщо ж пропонується коригувати страхові доходи, потрібно запропонувати і коригування страхових внесків", - вважає Смирнов.

"Справа в тому, що доходи приблизно 20-30 відсотків населення складаються не тільки із заробітної плати. У банках існують депозити і частина людей може жити на відсотки зі своїх вкладів, хтось здає нерухомість і так далі. Мені здається, такі доходи відстежити ніяк не можна. Вважаю, якщо ставлення до людей буде засновано на відомостях про їх доходи, можна зіткнутися з соціальною несправедливістю ", - зазначив експерт.

Директор Інституту соціальної політики НДУ ВШЕ додав, що подібні заходи можуть привести до розвитку тіньової економіки, що зашкодить малому і середньому бізнесу.

За даними Росстату, за останні десять років кількість працюючих пенсіонерів збільшилася на 35,7 відсотка. Якщо ініціативу схвалять, без пенсії залишиться близько двох мільйонів чоловік.

Автори проекту, в свою чергу, пропонують ввести такі заходи у зв'язку з економією бюджетних коштів, яка може скласти близько 450 мільярдів рублів за три роки.

раніше Мінфін виступив з ініціативою з 2017 року підвищити ПДВ і стягувати страхові внески з усього зарплатного фонду за єдиною ставкою 29 відсотків - до 2019 року цю ставку пропонувалося довести до 26 відсотків.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online