Перенесення виборів: Лайфхак, як зліпити "зраду" з мінімумом інгредієнтів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Повідомлення провладного блогера Павла Нусс зіграло роль наживки, яку проковтнули лідери соціологічних рейтингів Повідомлення провладного блогера Павла Нусс зіграло роль наживки, яку проковтнули лідери соціологічних рейтингів   Теза про нібито намір Петра Порошенка домогтися перенесення дати виборів президента з березня на червень 2019 року викликало хвилю обурення в ЗМІ і політичних колах

Теза про нібито намір Петра Порошенка домогтися перенесення дати виборів президента з березня на червень 2019 року викликало хвилю обурення в ЗМІ і політичних колах. Уже мало хто звертає увагу на те, що сам автор "сенсації", близький до Банкової блогер Павло Нусс, заявив: відповідне рішення у владних коридорах не те що не прийнято, а навіть не розглядається. Все написане - його особисте бачення. Однак опоненти глави держави розгорнули справжню міні-інформаційну війну. Вбачається, що в цьому випадку вони воюють з млинами. Правда, на Дон Кіхотів вони не дуже схожі.

Отже, як розвивалися події. 18 серпня о Фейсбуці Нусс написав (орфографія і пунктуація оригіналу збережені): "Вибори Президента України будуть перенесені. Українські політики і всі інші орієнтуються на дату проведення виборів глави держави на 31 березня 2019 року, а результати математичного підрахунку дати завершення конституційних повноважень чинного Президента кажуть про інше! Реальність така, що повноваження Петра Порошенка 31 березня не закінчуються !!! Він був обраний Президентом на позачергових виборах 25 травня 2014 року. І, згідно 104 статті Конституції, н чалом конституційних повноважень президента є дата складання присяги в парламенті, 7 червня 2014 року. Тобто конституційні повноваження Президента Порошенко завершаться 7 червня 2019 року, відповідно, чергові вибори Президента і, головним чином, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, повинні відбутися не 31 березня, а 9 червня 2019 року ".

Кілька днів заяву Нусс не помічали. І ось, сьогодні народний депутат Леонід Ємець, який з певного часу симпатизує політичним поглядам Юлії Тимошенко, повідомив в соцмережі Фейсбук: готується подання до Конституційного суду з метою перенесення дати виборів Президента України. Сьогодні ж до статті, присвяченій цій темі, вийшов свіжий номер тижневика "Дзеркало тижня", головним редактором якого є дружина майбутнього кандидата в президенти Анатолія Гриценка Юлія Мостова. Перший заступник редактора видання Сергій Рахманін теж серйозно аналізує можливість перенесення дати виборів президента.

Журналіст наводить навіть думки неназваних джерел в Конституційному суді, які не виключають прийняття Палатою рішення "в інтересах президента". Мовляв, в КС "Порошенко впливає на позицію потрібної кількості суддів". Тут же Рахманін застерігає, що гіпотетичне рішення суддів-конституційників стане "шикарним приводом для чергового наметового містечка". Зауважте, мова про питання, щодо якого немає жодного фактичного підтвердження. Тільки припущення одного блогера.

Виниклий резонанс змусив висловитися і самого автора "сенсації". "Такого рішення немає, - пише Нусс. - Є жваве обговорення, дискусія серед політиків, общдеятелей, правознавців і конституціоналістів. Є підтримка теорії перенесення дати виборів, є критика ... Але ніякого остаточного політичного рішення щодо подання до Конституційного Суду з метою перенесення дати виборів Президента України - немає ".

Більшість аналітиків також вважають, що чинного президента не принесе ніяких дивідендів перенесення виборів на два місяці і призначення їх на відпускний період. Якщо явка і буде нижче, то через відсутність економічно активної і політично грамотної частини виборців. А протестний електорат, на який роблять ставку опозиціонери і соціальні популісти, буде сидіти вдома, а не на морях. Тому знесення виборів на літо буде грати на руку опонентам чинного глави.

Петро Порошенко нічого не коментує із цього приводу. Це зрозуміло, тому що ситуацію можна охарактеризувати як "без мене мене женили". До того ж, у нас не вперше конспірологію, висмоктану з пальця, видають за чисту монету. Тут можна згадати квітневе есе журналіста Дмитра Гордона: "За моєю інформацією, 40 хвилин тому на найвищому рівні ухвалено рішення про те, що позачергові парламентські вибори в Україні відбудуться в середині вересня. У найближчі місяць-два нас очікують відставка Гройсмана і повний розрив відносин Порошенко з Аваковим ". Щось схоже сталося і з паном Ємцем.

Фото: EPA

Більше новин про події в світі читайте на Depo.Весь світ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online