Повернення податку при покупці квартири. Терміни та необхідні документи - всі юридичні тонкощі

  1. Що таке грошовий відрахування при придбанні квартири?
  2. Як підрахувати таке вирахування?
  3. Максимальний розмір відрахування
  4. Вважаємо двома способами
  5. Що робити?
  6. Що обіцяє загальна власність?
  7. Що далі?
  8. процес повернення
  9. Як можна отримати грошовий відрахування? За який період часу?
  10. Наприклад ...
  11. Які нюанси?
  12. Список документів для оформлення вирахування
  13. Які ще потрібні відомості?
  14. Про що потрібно пам'ятати?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мало хто з сучасних громадян має уявлення про те, що таке повернення податку при покупці квартири.

Тобто фактично люди набувають власне житло і не знають, як на цьому можна заощадити. Зрозуміло, такого не повинно бути. І, зокрема, повернення податку при покупці квартири пенсіонерам буде особливо приємний.

Що таке грошовий відрахування при придбанні квартири?

Ви можете повернути свої власні фінансові кошти, які були сплачені державі за допомогою податків, або ж не перераховувати певну грошову суму. Але як же скористатися своїм законним правом? Для цього, перш за все, необхідно зробити грошовий переоблік, тобто істотно зменшити оподатковуваний дохід. Що це таке?

Під податковим переучетом мається на увазі сума грошей, яка пропорційно зменшує розмір доходу, оподатковуваного збором. Найчастіше прибуток, яку ви можете отримати, - це тільки лише вісімдесят сім відсотків від того, що реально ви заробили. Саме тому, що тринадцять рублів з кожних ста наймач сплачує за працівника в якості податку на доходи фізичних осіб.

І саме ці фінансові кошти в певних випадках можна повернути назад. Одним з таких обставин, що дають право на подібний грошовий переоблік, є придбання житлової нерухомості (зокрема, квартири). Причому зробити це нескладно. Варто зазначити, що повернення податку при покупці квартири значно економить кошти. Так чому б ним не скористатися? Головне - зрозуміти, що зазначений повернення податку після покупки квартири можливий і реальний.

Як підрахувати таке вирахування?

Самостійно також можна обчислити цю суму. Чому ж вона дорівнює? Сума переобліку значно зменшує базу оподаткування. Що це таке? Та сума грошових коштів, з якої і був утриманий податок. Отримати від органів держави у вигляді повернутих платежів в такому випадку можна не суму переобліку, а тринадцять відсотків від усіх нарахованих грошових коштів, тобто те, що і було сплачено у вигляді податку.

При цьому, зрозуміло, не можна отримати більше, ніж було віддано спочатку. Зокрема, що таке тринадцять відсотків від сотні? Правильно. Це тринадцять рублів. Арифметика проста. Ви зможете отримати тринадцять рублів, якщо заплатили за рік 100 рублів податку. Якщо вирахувано було грошових коштів менше, то реально можна повернути тільки те, що ви заплатили. Іншу частину ви зможете перенести на наступний рік.

Оскільки майновий фінансовий переоблік при придбанні нерухомості, на відміну, наприклад, від деяких інших процедур, може переноситися на майбутні роки. Крім того, при перерахунку слід також пам'ятати про ліміт вирахування. Він строго встановлений законодавчими актами.

Якщо зазначена сума грошових коштів становить, наприклад, два мільйони рублів, то ваш переоблік ніколи не може бути більше, відповідно, податок до повернення також не може ні в якому разі перевищувати тринадцять відсотків від ліміту, що дорівнює 260 тисячам. Все просто. Повернути при таких обставинах можна лише гроші, сплачені за ставкою в тринадцять відсотків. Важливо лише знати, що якщо відбулася покупка квартири, повернення прибуткового податку можливий!

Максимальний розмір відрахування

Це також поняття, яким оперують при поверненні сплаченого податку. Максимальний розмір майнового відрахування з придбання житлової нерухомості становить два мільйони рублів, не рахуючи відсотків, сплачуваних за цільовим кредитом. Зазначена сума встановлена ​​з дві тисячі восьмого року.

Причому, якщо здійснюється повернення податку при покупці квартири, зберігаються грошові кошти на наступні роки, аж до поточного. Слід зазначити, що до цього максимальний розмір відрахування дорівнював одному мільйону рублів. Примітно, що сума податку до повернення в такому випадку складе ті ж тринадцять відсотків від суми відрахування.

Вважаємо двома способами

Як же можна заощадити? Отримати відрахування на сьогоднішній день можливо тільки двома способами, а саме після закінчення року, за який і виробляється зазначений перерахунок, безпосередньо від податкової інспекції. Також можна протягом того року, за який нараховується відрахування, недоплачувати ПДФО і забирати фінансові кошти у наймача (або ж якогось іншого агента).

Примітно, що для отримання такої пільги в певній інспекції необхідно після закінчення того періоду часу (року), за який ви бажаєте повернути гроші, подати до податкового органу декларацію 3-ПДФО, підписану заяву на відрахування, а також деякі інші документи. Як бачите, це просто!

Надалі, після того як податкова інспекція зможе перевірити подану документацію, ви отримаєте повернення грошей безпосередньо на власний розрахунковий рахунок. Фактично сплачені суми повернуться до вас. Окремо варто відзначити, що можливий і повернення податку при купівлі квартири у родичів.

Що робити?

Слід зазначити, що для отримання вирахування у свого наймача, перш за все, необхідно надати йому заяву, а також повідомлення, яке можна взяти в податковій інспекції. Але не поспішайте! Врахуйте, щоб взяти цю документацію в податковій інспекції, обов'язково необхідно буде подати до органу заяву на видачу повідомлення та відомості, що підтверджують право на зазначений відрахування. Після отримання документа з держоргану в обов'язковому порядку наймач повинен виплачувати зарплату. І при цьому не утримувати податок до кінця поточного календарного року.

На жаль, наймач буде виплачувати весь дохід без утримань лише тільки після надання йому відповідного повідомлення. Тобто, зокрема, якщо ви зможете принести документ лише в грудні, тільки з цього місяця. І ніяк інакше. А ось через відповідну податкову інспекцію (строго по закінченні року) цілком можна буде повернути всі свої кошти, сплачені у вигляді податків, за весь календарний рік, а не тільки за певні місяці.

Що обіцяє загальна власність?

Не завжди все виходить гладко. при спільної часткової власності відповідний грошовий майнове відрахування розподіляється, як правило, пропорційно часткам співвласників. Так само вважається і повернення податку при покупці квартири (документи на придбання варто мати при собі). Зазначений принцип діє, наприклад, якщо частинами володіють подружжя. Крім того, власну частину вирахування якийсь один учасник часткової власності не має права передати іншому.

Що далі?

Є ще нюанси. Примітно, що при спільній сумісній власності відповідний відрахування також розподіляється, однак тут враховується виключно бажання співвласників. Таке можливо. Зокрема, їм обов'язково буде необхідно написати письмову заяву про розподіл відповідного вирахування, а також в подальшому надати дану папір в певну податкову інспекцію. Необхідно ще буде додати і іншу документацію. Крім іншого, цілком можна розподілити відрахування на користь якогось одного співвласника. Як бачите, повернення податку при покупці квартири подружжям також можливий. І це досить проста процедура.

процес повернення

Ніколи не потрібно боятися щось вимагати у держави. За це точно не стратять. Необхідно правильно користуватися своїми правами. Не бійтеся самого процесу повернення податкових виплат. Тут все просто! Для податкових інспекцій це звичайнісінька, стандартна процедура. На неї ви маєте повне право як громадянин держави.

Наприклад, в минулому році за офіційними даними податкових органів понад два мільйони наших співвітчизників повернули свої фінансові кошти, сплачені в бюджет країни, при придбанні або будівництві житла. В інспекціях, як правило, виділені окремі вікна, покликані обслуговувати отримують грошовий відрахування. Багато консультантів, які беруться оформляти вашу податкову пільгу, навмисно перебільшують труднощі зазначеного процесу, для того щоб підвищувати вартість своїх послуг.

Як можна отримати грошовий відрахування? За який період часу?

Ви цілком можете повернути свої кошти за майновим відрахування, якщо у вас є платіжні документи, які підтвердять вироблені витрати на покупку квартири, ділянки або ж будинку. Це просто, достатньо лише зберігати відповідні чеки.

Крім того, необхідна документація, яка підтверджує право власності на нерухомість. Що конкретно? Так само як свідоцтво про реєстрацію права власності, або ж при придбанні певних прав на квартиру (будь-яку кімнату) в уже будується потрібен акт про передачу зазначеного житла.

Наприклад ...

Скажімо, якщо ви придбали квартиру в минулому і не оформили відрахування негайно, то цілком можна зробити це прямо зараз (при цьому ніяких особливих обмежень по термінах для отримання законом не обмовляється). Як бачите, держава сама йде назустріч своїм громадянам. Єдине, повернути зазначений прибутковий податок можливо не раніше, ніж за три останні роки. Це своєрідний термін позовної давності. Зокрема, якщо вами була придбана нерухомість в дві тисячі одинадцятому році, то зараз можна буде повернути собі податок за попередній період.

Які нюанси?

Слід зазначити, що весь залишок вирахування, як правило, переноситься на наступний рік. В такому випадку ви цілком можете повертати свої кошти протягом декількох років. І все це триватиме до тих пір, поки ви практично не вичерпаєте всю суму.

Багатьох людей цікавлять питання: «Що таке повернення податку при купівлі квартири? Які терміни на виплату передбачаються? »

Примітно, що вся вищевказана процедура отримання власних коштів назад звичайно займає від трьох до п'яти місяців. При цьому велика частина часу відводиться на перевірку вашої документації податковою інспекцією. Як бачите, відносно швидко.

Список документів для оформлення вирахування

Обов'язково слід заздалегідь подбати про те, що потрібно нести в податкову. Для того щоб оформити майнове відрахування при придбанні квартири, ділянки або будинку через відповідну інспекцію, вам знадобляться наступні документи. По-перше, обов'язково необхідна декларація, складена за формою 3-ПДФО. Варто відзначити, що в ИФНС подається її оригінал.

Також обов'язково необхідний паспорт або ж інший документ, який може його замінити. В ИФНС подаються зазвичай завірені ксерокопії перших сторінок, тобто основна інформація, а також лист з пропискою.

Які ще потрібні відомості?

Крім іншого, в податковій інспекції обов'язково знадобиться довідка про доходи, складена за формою 2-ПДФО. Вказану документацію можна отримати у відповідного наймача. Варто сказати, що в ИФНС подається, як правило, оригінал довідки 2-ПДФО.

При цьому, якщо за рік ви працювали в декількох місцях, несіть інформацію від всіх своїх роботодавців. Як бачите, якщо ви здійснюєте повернення податку при покупці квартири, документи все-таки необхідно збирати. Це дуже важливо. Причому повернення податку при покупці квартири для непрацюючих має свої нюанси. Краще в такому випадку влаштуватися в якусь організацію.

Слід обов'язково додати заяву на повернення податку, де будуть вказані реквізити рахунку, на який відповідна інспекція в подальшому перерахує вам фінансові кошти. Відзначимо, що в ИФНС подається виключно оригінал даного документа. Якщо ви здійснюєте повернення податку при покупці квартири, заява такого роду вам просто необхідно. Без нього не обійтися.

Залучіть до пакету документів також договір купівлі-продажу або ж угоду про пайову участь. В інспекцію можна подати завірену в нотаріальній конторі копію.

Про що потрібно пам'ятати?

Не забудьте про документи, які б підтверджували факт оплати нерухомості (як правило, це платіжні доручення, відповідні квитанції або ж розписки). В інспекцію подаються завірені копії зазначених паперів.

Також не варто забувати і про свідоцтві про державну реєстрацію відповідного права власності.

Якщо мається на увазі повернення податку при покупці квартири по іпотеці, необхідний також договір з банком, а саме завірена копія.

Що таке грошовий відрахування при придбанні квартири?
Як підрахувати таке вирахування?
Що обіцяє загальна власність?
Що далі?
За який період часу?
Які нюанси?
Про що потрібно пам'ятати?
Що таке грошовий відрахування при придбанні квартири?
Але як же скористатися своїм законним правом?
Що це таке?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online