Де заплатити держмито на закордонний паспорт: розмір, способи сплати

  1. розміри держмита
  2. Способи оплати
  3. Плата через касу
  4. Плата через термінал
  5. Як сплатити мито через інтернет
  6. повернення держмита

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закордонний паспорт - обов'язковий документ для виїзду росіян за кордон. Щоб отримати його, необхідно заплатити держмито. Розмір мита залежить від різновиду посвідчення особи - старого зразка або нового. Другий фактор - вік одержувача. Розберемося, де сплатити держмито на закордонний паспорт.

Держмита на закордонні паспорти беруться державою за виготовлення документа. Розмір мита визначається на законодавчому рівні. Держмито на російський закордонний паспорт оплачується декількома способами. Громадянин має право вибрати оптимальний для себе варіант того, як оплатити послугу.

розміри держмита

Оплата мита обов'язкове для всіх бажаючих оформити закордонне при собі посвідчення особи. Виняток становлять тільки жителі Калінінградської області. Їх звільнили від сплати держмита. Для інших категорій росіян пільги або безкоштовне виготовлення закордонного паспорта не передбачено. Особи, які замовляють документ, вносять мито в таких розмірах:

Типи закордонного паспорта Вік одержувачів і вартість послуги Після 18 років Від 14 до 18 років До 14 років Старого зразка 2 тис. Руб. 2 тис. Руб. 1 тис. Руб. Нового зразка 5 тис. Руб. 5 тис. Руб. 2,5 тис. Руб. Типи закордонного паспорта Вік одержувачів і вартість послуги Після 18 років Від 14 до 18 років До 14 років Старого зразка 2 тис

Квитанція про оплату держмита

Способи оплати

Способи оплати

Існують наступні способи того, як сплатити мито на виготовлення закордонного паспорта (і старого, і нового зразка):

  • Через Ощадбанк Росії (скориставшись касою).
  • Через термінали Ощадбанку РФ (встановлені в самому Ощадбанку чи іншому місці).
  • Через інтернет (послуга Сбербанк Онлайн).

Плата через касу

Такий спосіб внесення грошей в якості державного мита звичний для людей старшого покоління. Громадянин, який планує завести закордонний паспорт, виконує наступні кроки:

  • Приходить до Ощадбанку (будь-якого найближчого відділення).
  • Просить видати квитанцію на сплату держмита. Якщо конкретне відділення подібними бланками не має, квитанцію слід принести з собою:
    • Роздрукувавши через інтернет.
    • Взявши в відділенні міграційного управління МВС.
  • Віддає в касу заповнену квитанцію з усіма реквізитами.
  • Вносить гроші і отримує чек.
  • Прикладає квитанцію і чек до документів на видачу закордонного паспорта.

Плата через термінал

Платіжні термінали встановлені як в самому Ощадбанку, так і в торгово-розважальних центрах, магазинах і т.д. У будь-якому з них допускається сплатити мито на закордонний паспорт. Якщо платник не впевнений, що впорається сам, рекомендується скористатися терміналом в Ощадбанку. Там можна розраховувати на допомогу компетентного співробітника.

В меню терміналу слід знайти розділ оплати держмита. Потім вводяться реквізити і вноситься необхідна сума. Гроші дозволяється перерахувати готівкою або банківською карткою. Після цього громадянин отримає рахунок-квитанцію. Її слід зберегти і пред'явити з іншими документами на закордонний паспорт.

Її слід зберегти і пред'явити з іншими документами на закордонний паспорт

Як сплатити мито через інтернет

Оплата онлайн через інтернет - найзручніший спосіб перерахування грошей за держмито. Правда, є одна важлива умова. Необхідно бути клієнтом Ощадбанку - мати банківську карту або відкритий особовий рахунок у фінансовій установі.

Щоб сплатити мито через інтернет, потрібно підключити послугу Сбербанк Онлайн. Вона доступна для всіх клієнтів банку. Потім виконуються наступні дії:

Крок 1. Відкрити Сбербанк Онлайн і увійти в Особистий кабінет.

Крок 2. Клікнути на вкладку «Платежі та перекази».

Крок 3. Перейти в розділ «ГИБДД, мита, бюджетні платежі».

Перейти в розділ «ГИБДД, мита, бюджетні платежі»

Крок 4. Вибрати відомство, через яке оплачується держмито, і знайти потрібний вид платежу. Раніше оформленням закордонних паспортів відала ФМС, тепер - Головне управління з питань міграції МВС. За замовчуванням відкриється відділення відомства в регіоні прописки. Якщо немає, потрібно перейти до підрозділу «Здійснити переказ за реквізитами». Відкриється наступна сторінка:

Відкриється наступна сторінка:

Треба вписати всі дані і натиснути «Сплатити». Інформацію для заповнення (номер рахунку та ІПН організації) громадянин дізнається самостійно. Банк вибирається з довідника, БИК ставиться автоматично.

Банк вибирається з довідника, БИК ставиться автоматично

Крок 5. У відкритому зразку квитанції перевірити реквізити і натиснути «Сплатити».

Крок 6. Роздрукувати чек. Історія операції зберігається в Ощадбанку Онлайн. Якщо чек загубиться, його завжди можна роздрукувати заново.

Крок 7. В Ощадбанку поставити на чек друк. Печатка ставиться, якщо потрібно офіційне підтвердження перекладу держмита за закордонний паспорт (це слід уточнити в місцевому МВС).

Крок 8. Подати чек та інші документи на оформлення закордонного паспорта.

Внесення мита через Ощадбанк Онлайн доступно не скрізь. У ряді регіонів Росії сервіс в цих цілях не діє.
Ще один онлайн-спосіб оплати через інтернет - портал держпослуг - дозволяє до січня 2019 отримати знижку 30% на держмито.

повернення держмита

Передбачено для громадян:

  • Які віддали гроші, але послугою з яких-небудь причин не скористалися.
  • Заплатили більше, ніж належить. Наприклад, громадянин планував отримати закордонний паспорт старого покоління, але вніс держмито за документ нового зразка.
  • Яким відмовили в оформленні закордонного посвідчення особи.

Не важливо, яким способом сплачене мито - в Ощадбанку, по терміналу або онлайн через інтернет. Платник приходить до місцевого підрозділу МВС і пише заяву на повернення грошей.

Громадянин повинен докласти зусиль вказати:

  • Паспортні данні.
  • Свої координати.
  • Причину повернення.

Причину повернення

З собою слід принести:

  • Платіжку з відміткою про невикористання грошей (оригінал).
  • Підтвердження з банку про переведення платежу (при необхідності).
  • Банківські реквізити (копія ощадкнижки або карта банку із зазначенням рахунку).
  • Внутрішній паспорт (оригінал і копії 2-ий, 3-ій і 5-ій сторінок).
  • Копія свідоцтва про народження (якщо закордонний паспорт планували зробити дитині).

На розгляд справи дається максимум 1 місяць. Після закінчення цього часу заявнику повернуть витрачені кошти.

Мито сплачується в тому регіоні, де громадянин подає документи на паспорт старого або нового зразка. Квитанція держмита на закордонний паспорт діє 3 роки. Термін відраховується з того моменту, як була проведена оплата.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online