-Стягнення заборгованості (повернення боргів)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Один з напрямків, в якому працює наша компанія, це стягнення дебіторської заборгованості, а також стягнення боргів у фізичних (приватних) осіб. Даний вид діяльності затребуваний юридичними і фізичними особами на протязі тривалого часу у всіх регіонах Росії, тим більше, що робота наших юристів чітко налагоджена.
Стягнення боргових зобов'язань через суд найчастіше є останнім варіантом змусити боржника виконати зобов'язання дані раніше. При укладанні договору партнери розраховують на те, що контрагент виявиться добросовісним. Але досить часто з певних причин перерахування коштів виходячи з умов договору відбувається із затримкою і зовсім не проводиться. Так з'являється дебіторська заборгованість.

Багато хто вважає, що стягнути подібний тип заборгованості - це простий процес, досить тільки скласти позов за зразком з довідників або Мережі. Але на практиці, процес стягнення заборгованості через суд - це процедура, яка вимагає повномасштабної підготовки ще до суду і розробки стратегії поведінки в ньому. Процес вhttp: //yurkonsul.mcdir.ru/wp-admin/edit.php? Post_type = pageзисканія заборгованості через суд, якісно може бути здійснений тільки професіоналами, які мають багаторічний досвід у вирішенні подібних питань.

Порядок стягнення заборгованості
Процес отримання заборгованості після звернення до відповідного арбітражного суду ділиться на чотири основні етапи:

  • визначається розмір боргових зобов'язань, які були прострочені і період, за який ця сума виникла. Для цього використовується первинна бухгалтерська документація - акти, рахунки-фактури, накладні. На цьому етапі важливо відправити відповідачу акт звірки;
  • партнеру направляється претензія. Згідно з чинним законодавством, при стягненні заборгованості, що виникла з юридичних осіб обов'язковим є претензійний порядок, якщо він прописаний в договорі. На практиці партнерами в договорі зазвичай погоджено умову про те, що претензія є затребуваною складовою для того, щоб врегулювати суперечку в досудовому порядку. Претензія повинна містити суму боргових зобов'язань і термін, протягом якого необхідно погасити;
  • позов направляється в судовий орган. Після закінчення часу відведеного на погашення в добровільному порядку, починається процес стягнення заборгованості за допомогою суду. На цьому етапі готується позов, в якому розраховуються санкції і штрафні зобов'язання. До позову додаються документи, що підтверджують правомочність заяв - договори, рахунки, акти, накладні. Важливо розуміти, то борг в різних судах стягується по різному. При стягненні боргу через арбітражний суд, позивачем відповідачу надсилається копія позовної заяви з усіма додатками, після чого заява надсилається до суду з документальним підтвердженням того, що таку ж заяву було відправлено відповідачу;
  • безпосередню участь в судовому розгляді. Специфіка процесу визнання та отримання дебіторської заборгованості вимагає присутності представника позивача в суді. Це необхідно для дачі пояснень, заперечень з боку відповідача і обґрунтування суми виниклого боргу за позовом, в тому числі і неустойки.

Отримання судового рішення
Фіналом процедури звернення до суду щодо визнання та отримання утворилася дебіторської заборгованості є рішення про стягнення в різному порядку, як добровільне, так і примусовому, або ж укладення мирової угоди.
Для стягнення боргу необхідно дочекатися набрання рішенням суду в силу - за правилами цей термін становить один місяць. Якщо було укладено мирову угоду, то воно вступає в силу відразу після прийняття, тому в багатьох випадках укладення мирової угоди вигідно в певних ситуаціях.
Спосіб повернення боргів по дебіторської заборгованості підбирається кредитором самостійно, але найоптимальнішим варіантом є співпраця з професіоналами - так можна уникнути зайвої витрати нервів і часу.

Кожен, хто звернутися в нашу компанію, може розраховувати на всебічну допомогу у вирішенні можливих конфліктних ситуацій і отриманні позитивного результату в суді. Варто пам'ятати, що від якості юридичної допомоги залежить підсумок судового процесу, і чим більше буде недоробок на стадії стягнення боргу, тим вище ймовірність того, що суд прийме рішення на користь відповідача. Тому від професіоналізму юристів залежить результат процесу.

Основні переваги співпраці з компанією, яка займається стягненням боргів:

питання стягнення вирішується в мінімальні терміни; питання стягнення вирішується в мінімальні терміни;

послуги зі стягнення дебіторської заборгованості виявляються на будь-яких правових підставах послуги зі стягнення дебіторської заборгованості виявляються на будь-яких правових підставах. Наша компанія допоможе стягнути борги на підставі договорів, товарних накладних, розписок та інших документів, які підтверджують факт заборгованості;

наші фахівці приходять на допомогу навіть тоді, коли інші юристи відмовляються від ведення подібних справ; наші фахівці приходять на допомогу навіть тоді, коли інші юристи відмовляються від ведення подібних справ;

наша компанія орієнтована на позитивний результат, тому робота виконується якісно і найкоротші терміни наша компанія орієнтована на позитивний результат, тому робота виконується якісно і найкоротші терміни. Ми займаємося весь процес - починаючи від подачі заяви до суду, закінчуючи надходженням коштів на розрахунковий рахунок.

Будемо раді допомогти! 8 (499) 268-44-91 Москва, 8 (800) 234-51-06 Росія Будемо раді допомогти

Php?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online