Криза середнього віку для чоловіків і жінок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ніхто не сідає з ручкою і папером і не говорить: «Зараз я оціню свої успіхи і буду працювати далі». Криза починається зсередини, сама людина не розуміє, чому у нього так неспокійно на душі. Часто і оточуючі не можуть зрозуміти і правильно оцінити, що відбувається.

  • Як це буває у чоловіків

Отже, ця криза застає зненацька в основному чоловіків (33-37 років), які постійно змагаються один з одним, у яких більше часу для «глобальних» думок. Жінки, як правило, більше захоплені доглядом за дітьми і чоловіком, готуванням, прибиранням, встигаючи ще й працювати. І у них набагато менше часу на такі думки. Починається ця криза так: чоловік починає замислюватися про те, чи багато він в житті встиг, і порівнює себе з однолітками.
Як правило, не в свою користь. Ці думки його переслідують, на кожному кроці він намагається «підрахувати окуляри». Якщо прийти на зустріч однокласників, яким «за тридцять», то стає абсолютно очевидно: чоловіки напружено вдивляються в тих, з ким вони вчилися, намагаючись визначити їх «індекс успішності» і, звичайно, порівнюючи його зі своїм власним. Людина знаходиться у владі магічних «ваг», які то повідомляють йому, що він на висоті, то констатують, що він «лузер». І якщо другий варіант переважує, він починає «шукати винних».

Не у всіх вистачає духу зізнатися, що якщо щось і не так, то причина саме в ньому самому
Не у всіх вистачає духу зізнатися, що якщо щось і не так, то причина саме в ньому самому. Тому часто «винними» виявляються близькі. Наприклад, дружина. Чому так відбувається? Тому що, захищаючи свою і без того нестійку самооцінку, чоловік відчайдушно чіпляється за думку, що є інше «винну особу», яке погано впливає на його долю. «Ти мені все життя зіпсувала!» - пам'ятаєте цю поширену фразу?
А після того як дружина визначена як «винувата», слід логічний висновок: від неї треба йти, один я доб'юся більше. І чоловік іде, особливо якщо є куди. Виникають думки про адюльтер. У цей період чоловік часто заводить стосунки з іншими жінками. Спонукальний мотив така: не обділяти я себе в шлюбі? Може, інші жінки краще?

наслідки

Що ж відбувається потім? Правда в тому, що цей період проходить. Чоловік починає оптимістичніше дивитися на речі: він розуміє, що є однолітки успішніше його, але багато таких, які набагато більш невдачливі. Після цього приходить розуміння, що дружина всі ці роки не заважала, а скоріше допомагала (особливо якщо в шлюбі все було більш-менш в порядку). Зв'язки з жінками надокучає. Він вже не хлопчик, і, для того щоб спокійно працювати, і особисте життя повинна бути рівною.

Потрібно мати місце, де тебе підтримають, де тебе бачили і брали в будь-якому вигляді: і хворого, і під мухою, і без грошей, і роздратованого. А з новими жінками доводиться весь час бути кимось іншим: веселим, щедрим, бадьорим ... Ось тут він і розуміє, що був «глибоко неправий», коли вирішив розлучитися з дружиною. Чоловік виходить з «кризи середнього віку» оновленим, а й неабияк пошарпаним.

Криза закінчується тоді, коли чоловік поставить собі нові скільки-небудь глобальні цілі, заново визначить своє місце в житті. І часто це те ж саме місце, яке і було.

Якщо чоловік йшов з сім'ї, він з великою ймовірністю захоче повернутися назад. Але виявляється, що дружина не хоче розуміти його «душевних метань» і сильно ображена всім тим, що він встиг їй наговорити за цей період. І тут часто потрібна допомога психолога, щоб допомогти подружжю ... ні, не «повернути колишнє», а створити заново сім'ю, з урахуванням пережитого досвіду.

  • Як це буває у жінок

Хіба у жінок не буває цієї кризи? Буває. Криза середнього віку зачіпає частіше за жінок, націлених на кар'єру. Тут можливо кілька варіантів, які залежать від спрямованості жінки на кар'єру або на виховання дітей.

Марина, 34 роки: «Я керую великим отделом.Долго до цього йшла, влаштувавшись в фірму ще після інституту секретарем. І ось після того, як я справила 34 роки, мене як обухом стукнуло: час іде! Грошей у нас з чоловіком досить, але кому ми передамо нажите? Всі мої подруги встигли народити хто одного, а хто двох, і навіть трьох дітей! Чесно кажучи, професійні досягнення у мене вище, ніж у будь-який з них. Але зараз у мене «ідея фікс» - дитина ... »

Жінка з успішною кар'єрою, у якої не було часу народити дитину. В цьому випадку вона почне порівнювати себе з подругами, що зуміли реалізувати себе в материнському якості. Якщо це про вас, то вам сама природа нагадує, що природне призначення жінки - це виношування і вигодовування дітей.

Тетяна, 31 рік: «Мої діти підросли: старший ходить у школу, молодша - в підготовчу групу дитячого саду. У мене хороша освіта, пішла на роботу, але дуже скоро вийшла заміж ... І ось в 33 роки я зрозуміла, що в моєму житті чогось не вистачає. Діти підросли, хворіють рідко, і їм не потрібна моя підвищена опіка. Озирнулася: мої бездітні подруги заробили на квартиру, їздять відпочивати за кордон кілька разів на рік, а я все біля плити та у пилососа ... »

Жінка, спочатку орієнтована на кар'єру, яка не змогла реалізувати себе в цій якості, наприклад через народження і виховання дітей. Якщо ви дізналися в цьому портреті себе, то вам треба подумати про те, щоб почати працювати або перейти на нове місце. Можливо, ви й не доб'єтеся тих висот, яких домоглися ваші вільні подруги, але ви розширите своє коло спілкування. А ваші подруги-кар'єристки, можливо, заздрять вам не менше! «Чоловічий» варіант. У цьому випадку жінка орієнтована на кар'єру, материнський інстинкт так і не прокинувся. Вона починає порівнювати себе з більш успішними в кар'єрі дамами, а також чоловіками. В іншому криза схожа на чоловічий, тільки з меншою тягою до зрад.

У будь-якому випадку криза - це добре, тому що при правильному його проходженні виводить нас на нову сходинку особистісного зростання. А по-друге, він обов'язково закінчиться, і в вашій душі знову настане мир. Залишиться лише бажання підкорювати нові висоти.

Наша Психологія

Підписуйтесь на наш офіційний канал в месенджері Telegram для оперативного отримання нових статей, опублікованих на порталі "Аум Ньюс".

Telegram

Чому так відбувається?
» - пам'ятаєте цю поширену фразу?
Спонукальний мотив така: не обділяти я себе в шлюбі?
Може, інші жінки краще?
Грошей у нас з чоловіком досить, але кому ми передамо нажите?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online