Оформлення закордонного паспорта без військового квитка: реальність?

  1. Для чого потрібно військовий квиток
  2. Процедура отримання закордонного паспорта
  3. Перелік необхідних документів
  4. Законні варіанти отримання
  5. Для учнів і студентів
  6. через туроператорів
  7. Дотримуючись букви закону
  8. Залишилися питання?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для виїзду за кордон російським громадянам потрібно оформити і отримати закордонний паспорт. Але в деяких ситуаціях важко зрозуміти, доступна їм така послуга чи ні. Наприклад, чоловікам призовного віку. У статті відповімо на питання, чи можна отримати закордонний паспорт без військового квитка, чому цей документ так важливий, а також перерахуємо основні етапи його отримання.

Для чого потрібно військовий квиток

Військовий квиток - це документ, який видається повнолітньому чоловікові на руки після проходження обов'язкової військової служби. Тим, хто не служив на законних підставах, «віннеки» видається після досягнення 27-річного віку. Тобто він служить підтвердженням того, що громадянин не ухиляється від виконання військового обов'язку і або вже віддав борг батьківщині, або не зміг цього зробити з поважних причин:

  • кандидат або доктор наук;
  • народження двох дітей;
  • виховання дитини без матері;
  • догляд за людьми похилого або такими, що потребують постійного нагляду близькими родичами;
  • визнання непридатним для проходження армійської служби за медичними показаннями і станом здоров'я.

Якщо громадянин не має на руках військового квитка або іншого підтвердження законності його знаходження на «громадянці», перетнути кордон він не зможе.

Процедура отримання закордонного паспорта

Бажаючі відпочити за кордоном, знають, що отримання закордонного паспорта досить складна і тривала процедура. Для оформлення «загранніка», потрібно пройти кілька етапів:

  • заповнити спеціальний бланк заяви (при необхідності потрібно завізувати заяву за місцем роботи або навчання);
  • оплатити державний внесок в бюджет країни (держмито);
  • зібрати необхідний пакет паперів і довідок;
  • відвідати відділення УФМС і представити співробітнику міграційної служби заяву і документи;
  • отримати повідомлення про виготовлення паспорта;
  • в призначений день і час відвідати УФМС для створення цифрової фотографії (потрібно для закордонного паспорта нового зразка з біометричними даними власника);
  • отримати готовий документ (співробітники УФМС повідомлять по телефону або за допомогою смс-повідомлення).

Щоб зрозуміти, чи можна без військового квитка отримати закордонний паспорт, розглянемо, які документи входять в основний пакет заявника.

Перелік необхідних документів

Перед тим як відвідати найближче відділення УФМС заявнику потрібно підготувати наступне:

  • паспорт, а також якісні ксерокопії розвороту і всіх сторінок, на яких є записи або друку (прописка, шлюб, діти і т.д.);
  • заповнена анкета-заява (бланк можна скачати в інтернеті або попередньо отримати в міграційній службі);
  • військовий квиток або довідка форми 32;
  • письмовий дозвіл від командування для виїзду за кордон (для військовослужбовців і співробітників МВС);
  • СНІЛС;
  • фотографії;
  • квитанція про оплату держмита.

Важливо! Довідка форми 32 видається комісаріатом, розташованим в регіоні проживання заявника призовного віку (від 18 до 27 років). У ній прописуються підстави, за якими призовник не проходить військову службу в даний час (навчання, тимчасово непридатний за медичними показаннями і т.д.).

Законні варіанти отримання

Незважаючи на те, що військовий квиток входить в список обов'язкових документів для отримання закордонного паспорта, існують законні способи поводження цього правила.

Для учнів і студентів

Якщо громадянин є учнем денної форми навчання, досить отримати довідку про це за місцем навчання. Отриману папір з усіма підписами та печатками потрібно віднести до комісаріату за місцем проживання та отримати офіційну відстрочку від служби в армії. Довідка про відстрочку прикладається до пакету паперів на отримання закордонного паспорта замість військового квитка.

Порада! При вступі до навчального закладу краще самостійно потурбуватися про отримання довідки в деканаті або навчальної частини, а також його поданні до комісаріату. Чим швидше документ буде представлений в військкомат, тим швидше отримана відстрочка і право виїзду за кордон.

через туроператорів

Отримати закордонний паспорт без військового квитка можна, якщо вдатися до послуг спеціалізованої туристичної компанії. Подібні організації надають клієнтам повний сервіс:

  • швидкість - якщо доплатити за терміновість, закордонний паспорт може бути готовий вже через тиждень або навіть раніше;
  • комфорт - клієнтові потрібно всього один раз відвідати турагенство і пред'явити всі необхідні документи і довідки;
  • вирішення будь-яких проблем з документами за окрему плату.

Порядок дій громадянина призовного віку, який бажає виїхати за кордон, виглядає наступним чином:

  • вибір відповідної організації;
  • надання стандартних документів для закордонного паспорта;
  • оплата послуг;
  • отримання «загранніка» у відділенні УФМС або МВС, зазначеному співробітниками туроператора.

Статистика вирішення проблеми подібним способом показує, що через турагенство можна зробити потрібні документи і відправити за кордон навіть призовників, які вже отримали повістку. Єдиним недоліком даного способу є вартість послуг (від 2000 до 5000 рублів залежно від регіону розташування туроператора).

Дотримуючись букви закону

Якщо чоловік не має на руках військового квитка, надавати в УФМС довідку за формою 32 він не зобов'язаний. Робити запит до комісаріату за місцем проживання заявника повинні самі співробітники міграційної служби. Якщо ж вони відмовляються приймати документи на виготовлення паспорта через відсутність довідки форми 32, це є серйозним порушенням законодавства. Не варто соромитися нагадати представникам УФМС про їх прямі обов'язки.

Отримати закордонний паспорт без «віннеки» досить просто. Головна умова - наявність офіційної причини для відстрочення проходження військової служби і відсутність повістки на найближчий до поїздки за кордон час.

Залишилися питання?

Запитайте у юриста (безкоштовно, цілодобово, без вихідних):

8 (800) 350-13-94 Федеральний

8 (499) 938-42-45 Москва і область

8 (812) 425-64-57 СПб і область

Увага! Юристи не записують на прийом, не перевіряють готовність документів, що не надають консультації з адресами і режимам роботи МФЦ, не роблять технічну підтримку по порталу держпослуг!

Залишилися питання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online