Борги по військовій іпотеці

  1. У чому суть військової іпотеки
  2. Як виникає борг по військовій іпотеці
  3. Банкрутство з військової іпотекою

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Несення військової служби в усі часи вважалося дуже почесним справою. Держава намагається залучити в збройні сили якомога більше молоді. Для них вводяться всілякі пільгові програми, однією з яких є військова іпотека. Вона має на увазі придбання житла у власність практично повністю за рахунок держави. Оскільки купівля квартири для багатьох є непідйомним завданням, престиж служби в армії завдяки впровадженню подібних заходів дійсно зростає. У наявності одні вигоди від участі в такій програмі. Але деякі з тих, хто скористався цією можливістю, зіткнулися з підводними каменями. І у них виник борг по військовій іпотеці. Як це могло статися? Чи можливо банкрутство з такою іпотекою? Розглянемо в цій статті.

У чому суть військової іпотеки

Тим, хто служить в армії за контрактом, держава дає реальну можливість купити квартиру на пільгових умовах. Для них оформляється іпотека, по якій перший внесок і подальші платежі здійснюються за рахунок держбюджету. Програма діє для військовослужбовців, які відслужили в армії не менше 3 років.

Обзавестися квартирою на умовах військової іпотеки можна в будь-якому місці на території країни. Не встановлені обмеження на тип будинку, в якому можна купити квартиру. Житло дозволяється придбати як в новобудові, так і на вторинному ринку. Допускається приймати участь в пайовому будівництві.

Лімітується загальна сума кредиту. Якщо вартість квартири перевищує цю цифру, то сім'я буде здійснювати доплату за свій рахунок. Позичальнику не повинно бути більше 45 років. Кредит на ці цілі дають далеко не всі банки, а тільки ті, з якими у Росвоеніпотекі укладено відповідний контракт.

Кредит на ці цілі дають далеко не всі банки, а тільки ті, з якими у Росвоеніпотекі укладено відповідний контракт

Іпотека для військовослужбовців має явні переваги перед аналогічними кредитними програмами для простого населення:

  • невелика процентна ставка;
  • термін до 25 років;
  • вступний внесок і подальші виплати за рахунок держави;
  • контроль держорганів за законністю угоди і юридичною чистотою документів;
  • можливість купити квартиру в будь-якій точці країни.

Як виникає борг по військовій іпотеці

На жаль, ця вельми приваблива для військових програма має один істотний недолік. Якщо людина вирішить залишити лави збройних сил РФ, то тягар оплати кредиту повністю ляже на нього. У цьому випадку йому доведеться ще погасити початковий внесок і щомісячні платежі, які за нього був сплачено Росвоеніпотекой під час військової служби.

Часто виходить так, що до моменту звільнення основний борг за іпотечним кредитом практично не зменшився. Виплата боргу тепер перекладається на сім'ю колишнього військовослужбовця. Це, як правило, сума чимала. З урахуванням суми, яку належить ще виплатити Росвеоніпотеке, борг може перевищити вартість самого житла. І є ризик не тільки виявитися на вулиці, але і з боргами.

Договір з кредитною установою по військовій іпотеці складається на умовах, згідно з якими квартира залишається в заставі до того моменту, поки заборгованість не буде виплачена повністю. Крім того, банки можуть скласти договір на своїх умовах, які передбачають, наприклад, індексацію суми боргу з часом. А з боку держбюджету в той же самий час буде виплачуватися фіксована сума. В результаті позичальник може залишитися винен банку, навіть якщо він відслужив належний для погашення іпотеки час. Якщо людини цей факт застане зненацька і у нього не виявиться можливості погасити залишок боргу, банк може вилучити квартиру.

Таким ось чином навіть за участю в цій, здавалося б, повністю продуманій програмі, може утворитися борг по військовій іпотеці.

Банкрутство з військової іпотекою

Що робити сім'ї колишнього військового, опинилася в цій непростій ситуації? Вихід є. Позичальнику слід пройти процедуру банкрутства з іпотекою . Вона є стандартною і мало чим відрізняється від звичайного банкрутства. Єдиний нюанс - іпотечна квартира буде реалізована з торгів. Тому потрібно визначитися, що пріоритетніше. Домагатися реструктуризації боргів, але залишитися з квартирою, або погасити позику за рахунок реалізації житла.

Вибір нелегкий, але необхідно діяти якомога швидше. Потрібно враховувати, що з кожним днем ​​прострочення заборгованість стає все більше за рахунок набігаючих штрафів і пені.

Для того щоб розібратися у всіх деталях і діяти максимально ефективно, варто звернутися до фахівців з питань банкрутства з іпотекою. Вони підготують індивідуальний план на основі аналізу конкретної ситуації.

У нас є спеціальна пропозиція для військової іпотеки : Знижки на банкрутство від 50 до 90% (залежить від вартості квартири). Також рекомендуємо ознайомитися зі статтею " Борги по іпотеці. Що робити якщо банк подає в суд? ".

Хочу позбутися від боргів по іпотеці

Як це могло статися?
Чи можливо банкрутство з такою іпотекою?
Що робити якщо банк подає в суд?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online