Як курс долара впливає на вартість квартир в Україні

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

9 жовтня 2014 року, 12:02 Переглядів: 9 жовтня 2014 року, 12:02 Переглядів:   Через девальвацію продавці отримують менше, ніж хотіли, а покупцям доводиться платити більше

Через девальвацію продавці отримують менше, ніж хотіли, а покупцям доводиться платити більше. Фото: geos.ua.

У той час, коли ринку оренди в Україні експерти прогнозують стабілізацію до кінця року, сектор продажів нерухомості на сьогодні більш мінливий. Таку думку висловила керівник відділу продажів компанії Експерт Нерухомість Марина масел, пише " кореспондент ".
" ціни на яку продають нерухомість багато в чому залежать від коливань курсів валют: чим вище долар - тим менше ціна в доларах. І разом з тим, коригування вартості нерухомості не відбувається синхронно зі змінами котирувань. Іншими словами, гривня знецінюється швидше нерухомості, і тому зазівалися продавці в результаті отримують в доларовому еквіваленті менше очікуваного, а покупці, які планували розрахуватися національною валютою, повинні будуть надати більше гривні, ніж планували раніше ", - розповіла фахівець.

Експерт зазначає, що оскільки вартість нерухомості в гривневому еквіваленті поступово збільшується (внаслідок знецінення гривні), зберігати свої заощадження в гривні недоцільно.

"Людей, відверто кажучи, лякають хиткі і тільки погіршуються позиції гривні. Внаслідок цього, переважна більшість продавців все-таки оцінюють свою нерухомість саме в доларах США, і в цій же валюті прагнуть провести розрахунок по нерухомості, що продається. Тому покупці, у яких" на руках "долари, знаходяться в набагато більш виграшній позиції", - пояснять фахівець.

Незважаючи на всі ризики, експерт зазначає, що покупка нерухомості в Україні (зокрема, в Києві) сьогодні - це довгострокове вкладення, яке може принести додатковий дохід до 10% в рік від здачі нерухомості в оренду.

"Столичний ринок нерухомості завжди був і залишається найбільш динамічним з точки зору попиту, рівня цін і активності учасників ринку. Найімовірніше, ця тенденція збережеться і в майбутньому. З усіх типів нерухомості найбільшим попитом користуються квартири, причому це властиво не тільки для середнього класу, а й для інших цінових сегментів ", - повідомляє фахівець. Вона також зазначає, що недавні зміни в законодавстві, що дозволяють дачний або садовий будинок перевести в житловий, можуть збільшити попит саме на такі будинки, які "внаслідок своєї колишньої" неповноцінності "завжди коштували дешевше".

Також масел зазначила, що в Україні завжди будуть знаходитися покупці, готові для майбутньої вигоди ризикнути навіть покупкою, наприклад, нерухомості в зоні бойових дій.

"За словами наших колег зі східних регіонів, ціни там дуже різняться і часом доходять до дуже низького рівня: наприклад, продавець, поспішно виїжджав не тільки з Донецької області, а й з України взагалі, продав 3-кімнатну квартиру з ремонтом в новому будинку в центрі Донецька за 15 000 у.о. "

Але в таких випадках, підкреслює експерт, є досить висока частка ризику втрати своїх вкладень.

Нагадаємо, офіційний курс долара в Україні становить 12,95 грн / дол, а на "чорному ринку" американську валюту продають дорожче, ніж по 14 грн.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Як курс долара впливає на вартість квартир в Україні". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online