Земельні ділянки ветеранам бойових дій

  1. Хто має право отримати землю безкоштовно?
  2. Необхідні документи
  3. Інструкція по постановці в чергу
  4. Заява на отримання
  5. Підводні камені

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Земельні ділянки, можуть бути надані ветеранам бойових дій, якщо вони відносяться до 1 групи, з надання майна на безоплатній основі.

До 1 групи також належать:

  1. Громадяни, які орендують подібне нерухоме майно, отримане ще безпосередньо до появи закону про право власності, а також вже побудували на цій землі свій будинок. Щоб отримати земельну ділянку, в такому випадку, їм знадобиться оформити право власності в установленому порядку.
  2. Громадяни, які тривалий час фактично використовують дане нерухоме майно на виниклому право володіння. Даний вид права, як правило, виникає у спадок.
  3. Громадяни, які мають у своїй безпосередній власності житлове приміщення, розташоване на безпосередньому даній ділянці.

Крім цього, отримати належне нерухоме майно зможуть і ветерани з 2 групи. Однак, це можна зробити, тільки якщо вони внаслідок військових дій втратили можливість покладені на них трудові функції.

Хто має право отримати землю безкоштовно?

Згідно з чинним на території країни законодавству, громадяни вправі розраховувати на безкоштовне отримання належного нерухомого майна.

Категорія громадян:

  1. Громадяни, в складі яких є три або більше дитини, можуть розраховувати на отримання належного нерухомого майна.
  2. До другої групи громадян, які можуть розраховувати на отримання належного майна, відносяться люди, фактично користуються ним. При цьому існує окрема умова - на даній земельній ділянці повинен перебувати житловий будинок даного фізичної особи. До того ж, право фактичного користування на подібне нерухоме майно повинно виникнути:
    • До фактичного введення в безпосередній вплив існуючого законодавства РФ.
    • Після введення в дію законодавства, але при цьому право власності повинно перейти у спадок. При цьому право власності у спадкодавця мало виникнути до введення існуючого Кодексу в фактичне дію.
  3. Дане нерухоме майно також можуть отримати абсолютно безкоштовно Герої праці РФ, а також повні кавалери ордена Трудової Слави. Однак для даних категорій встановлюються певні цілі, для яких можливо отримання такої ділянки:
    • Для проведення дачного будівництва.
    • Для проведення індивідуального будівництва.
    • Для ведення свого особистого господарства.
    • Для заняття садівництвом.
  4. Також, він надається Героям Радянського Союзу. Однак дані категорії також повинні дотримуватися певні цілі. Зокрема, до подібних цілей відносяться:
    • Для дачного або індивідуального будівництва.
    • Для ведення свого особистого господарства.
    • Для ведення городництва чи садівництва.

Необхідні документи

Існує певний перелік документів, які доведеться взяти з собою, щоб написати заяву певної форми:

  1. Паспорт заявника і його копію, яка залишається в Департаменті разом з усіма документами.
  2. Оригінал документа, який буде підтверджувати можливість даного заявника отримати земельну ділянку на повністю безоплатній основі.
  3. Документ, прямо свідчить про те, що даний заявник може претендувати на отримання ділянки, не чекаючи в черзі. Даний документ надається тільки при наявності.
  4. Якщо замість самого пільговика за отриманням подібного ділянки звертається представник, він також повинен мати у себе на руках завірену довіреність на право здійснення подібних дій.

Інструкція по постановці в чергу

Особи, які вже встигли переконатися в тому, що вони можуть розраховувати на отримання належного ділянки на повністю безоплатній основі, повинні для оформлення свого права звернутися безпосередньо до Департаменту майна.

дії:

  1. У Департаменті йому буде потрібно написати заяву встановленої форми. Крім цієї заяви, доведеться також принести наступний пакет документів:
    • Копію документа, який безпосередньо підтверджує особистість звернулося.
    • Оригінал документа, що підтверджує право на цю земельну ділянку.
    • Оригінал документа, який буде підтверджувати право на позачергове отримання належного ділянки. Даний документ надається тільки в разі його наявності.
  2. Подана заява буде розглядатися співробітниками протягом тридцяти днів. Протягом усього цього часу в Департаменті визначатимуть, наскільки законно надання даної ділянки конкретному заявнику на повністю безоплатній основі. В окремих встановлених чинним на території країни в даний момент законодавчим актам, випадках, прийняття рішення за подібним питання може зажадати звернення в інші профільні служби. В такому встановленому випадку, Департамент цілком може істотно продовжити встановлений термін належного розгляду поданого встановленого заяви ще на тридцять днів. Однак такий термін продовження є максимальним.
  3. В результаті подібного розгляду, встановлений Департамент може включити даного заявника в чергу для надання належного ділянки, а може і повністю відмовити в повному задоволенні подібних вимог.

Якщо Департамент прийняв позитивне рішення, заявнику буде направлено спеціальне повідомлення, в якому крім загальної інформації буде також міститися номер його черги.

Якщо Департамент з яких-небудь причин вирішить відмовити заявнику в наданні земельної ділянки, йому також буде надіслано повідомлення з вмістом всіх істотних причин для події відмови.

Існує кілька певних причин для відмови, які використовуються Департаментом найчастіше:

  1. Не існує будь-яких законних підстав, для того щоб надати встановлений земельну ділянку заявнику на безоплатній основі.
  2. Немає чіткої відповідності між представленими документами і вимогами чинного в даний момент на території країни законодавства.
  3. Сталося виявлення того, що даний заявник раніше вже скористатися своїм правом на отримання земельної ділянки на безоплатній основі.
  4. У власності у даного суб'єкта РФ в даний момент відсутня земельну ділянку, що повністю відповідає всім заявленим вимогам.

Заява на отримання

Щоб отримати належний земельну ділянку в свою власність, громадянину потрібно заповнити спеціальну заяву.

У змісті обов'язково повинна вказуватися наступна інформація:

  1. Повне найменування державної структури, в яку буде направлено цей лист.
  2. Повні ПІБ заявника.
  3. Всі паспортні реквізити.
  4. Адресні дані, по можливості, бажано вказати також телефон і зареєстровану адресу електронної пошти.
  5. Безпосередня сутність поданого клопотання.
  6. Адреса розташування земельної території.
  7. Кадастровий номер даної ділянки.
  8. Перерахування та суть всіх доданих до заяви документів.
  9. Форма вручення безпосереднього відповіді на цю заяву.

завантажити зразок заяви на отримання земельної ділянки (у форматі Word).

Зразок заяви виглядає наступним чином:

Зразок заяви виглядає наступним чином:

Крім самого заяви, в уповноважений орган також буде потрібно представити свій паспорт і документи, які будуть прямо підтверджувати право на отримання встановленого земельної ділянки абсолютно безкоштовно. Якщо від імені громадянина, що має повне право на отримання подібного ділянки, звертається його представник, він також повинен мати на руках нотаріально завірене доручення.

Підводні камені

Звичайно, не можна вважати, що земельні ділянки будуть безкоштовно роздаватися в упорядкованих районах. Найчастіше подібна земля видається тільки в невпорядкованих районах, які не оснащені інженерними системами.
Саме через це, багато громадян відмовляються від свого права на отримання, коли бачать ділянку, який їм буде надано.

Хто має право отримати землю безкоштовно?
Хто має право отримати землю безкоштовно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online