Земельна ділянка для ветеранів бойових дій

  1. Хто відноситься до ветеранів бойових дій
  2. Земельна ділянка ветеранам бойових дій: отримання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Держава надає громадянам землю для організації житлового будівництва, облаштування власних присадибних ділянок, садів, дач і т. П.

Земельним Кодексом передбачається виключно платна форма передачі державної землі. Однак при наявності у громадянина посвідчення, що підтверджує його участь в бойових діях, така особа може претендувати на безкоштовну передачу земельного наділу, згідно зі статтями 3, 199 і 122 ФЗ «Про ветеранів».

Дорогі читачіДорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

+7 (499) 703-47-59
Москва, Московська область

+7 (812) 309-16-93
Санкт-Петербург, Ленінградська область

8 (800) 511-69-42
Федеральний номер (дзвінок безкоштовний для всіх регіонів Росії)!

Хто відноситься до ветеранів бойових дій

Перелік осіб, які належать до категорії ветеранів та учасників війни, регламентований Федеральним законом №40, ухваленим 2 січня 2000 року ( «Про внесення змін і доповнень до ФЗ« Про ветеранів »).

На пільгові умови передачі землі можуть претендувати:

  • Діючі військовослужбовці, а також відправлені у відставку, звільнені військові, які беруть участь у військових зборах військовослужбовці, рядовий і офіцерський склад Міністерства внутрішніх справ і служб безпеки. Колишні співробітники МВС СРСР, а також колишні і діючі співробітники МВС РФ, які були офіційно відправлені в інші країни постановами державної влади РФ (а також СРСР) і виконували в цих країнах службові обов'язки;
  • Діючі та відправлені у відставку військовослужбовці, особи рядового і офіцерського звання органів безпеки і внутрішніх справ, інші особи, які брали участь в спеціальних завданнях Уряду СРСР з розмінування об'єктів всередині СРСР і за межами країни починаючи з 10.05.1945 по 31.12.1951 роки. Сюди ж відносяться всі вищеописані громадяни, приймати участь з 10.05.1945 по 31.12.1957 р в операціях, пов'язаних з бойовим траленням;
  • Нинішні і колишні військовослужбовці, які проходили службу в автомобільних батальйонах, які йшли на територію Афганістану під час військових дій;
  • Нинішні і колишні військовослужбовці, що входили в льотний склад і приймати участь в бойових вильоти на територію Афганістану під час військових дій;
  • Громадяни, зайняті в обслуговуванні військових частин ЗС СРСР, а також ВС РФ, які перебувають на території іноземних держав протягом воєнного періоду і отримали поранення, каліцтва або контузії, а також нагороджені за забезпечення бойових дій медалями РФ або СРСР. Сюди ж відносяться члени екіпажів, що працювали на повітряних судах, що вилітали на територію Афганістану під час проводилися в цій країні військових дій;
  • Громадяни, які були спрямовані на роботу на територію Афганістану з грудня 1979 по грудень 1989 року, повністю відпрацювали термін або достроково відряджені на увазі поважних причин додому.

Зарахування громадян до категорії учасників бойових дій, а також визначення пільг для зазначених осіб, покладається на Уряд РФ.

В умовах надання додаткових прав передбачено, що вони повинні бути надані через 6 місяців після початку участі російських громадян в бойових діях за межами країни.

Додаток до закону містить список територій іноземних держав, а також терміну ведення бойових дій, в яких брали участь громадяни РФ.

Земельна ділянка ветеранам бойових дій: отримання

Муніципальні органи зобов'язуються ініціювати в двотижневий термін проведення аукціону, на якому буде виставлено на продаж (метою торгів також може бути орендна угода) земельну ділянку, на який була подана відповідна заявка від громадянина, який бажає провести на даній ділянці житлове будівництво.

В інших випадках, на муніципалітет покладається обов'язок проінформувати про прийом заявок на придбання цієї ділянки шляхом розміщення публічного оголошення. Оголошення повинно містити основну інформацію про ділянку, в тому числі його місце розташування і розмір.

Оголошення публікується в друкованому виданні, що видається муніципалітетом, а також на офіційному інформаційному порталі. Земельна ділянка може бути переданий первісним заявнику тільки в тому випадку, якщо через місяць після публікації оголошення, муніципалітет не отримав жодної заявки від інших громадян.

В аукціонах купівлі-продажу земельних ділянок може взяти участь будь-який громадянин. Однак придбану ділянку може бути використаний виключно в цілях індивідуального будівництва, згідно з регламентом Земельного Кодексу.

Нижче перераховані діючі заходи соціальної підтримки ветеранів:

  • Позачергове надання житла ветеранам, які подали відповідну заявку до 2005 р У той же час, забезпеченням власним житлом інших ветеранів підпорядковане порядку, передбаченому Земельним кодексом;
  • Держава покриває половину витрат на утримання житлоплощі, в якій проживає ветеран. При цьому площа квартири і кількість співмешканців не мають значення;
  • Всім ветеранам надається перевага під час приєднання до об'єднань громадян (будівельні, житлові кооператив і т. Д.);
  • Надання допомоги в закладах, що належать до МОЗ, проводиться позачергово;
  • Медична допомога надається в повному обсязі і своєчасно;
  • Держава бере на себе витрати на покупку ортопедичних пристосувань, протезів (за винятком зубних);
  • Ветеран може в зручний час відправитися в 35-денну відпустку (неоплачувану);
  • Курси професійної перепідготовки і підвищення кваліфікації оплачуються за рахунок роботодавця;
  • При вступі до ВНЗ, ветерани зараховуються поза чергою.

Крім перерахованих пільг, ветерани можуть розраховувати на зменшення податкової бази, що відноситься до податку на землю (якщо сума не перевищує неоподатковуваний ліміт в 10000руб.).

Для прискорення передачі землі, можна подати заяву, вказавши, що сім'я військовослужбовця не забезпечена необхідними житловими умовами.

Доказом цього факту служить розрахунок наявної житлової площі на одну людину, не досягає встановленого законом показника. Аплікаційну форму слід подавати у місцеве муніципальне управління.

Слід враховувати, що дана заявка буде мати юридичну силу тільки в тому випадку, якщо в ній дійсно наведені факти, що свідчать про брак житлоплощі.

Детальніше про процедуру можна дізнатися, звернувшись за консультацією до Ради Ветеранів за місцем проживання. Крім іншого, дана організація роз'яснить особливості місцевого законодавства, що відноситься до придбання і володіння земельними ділянками.

Швидше за все, спочатку земля буде передана на умовах довгострокової оренди, проте, в подальшому ділянку можна викупити на пільгових умовах. Дана процедура може відрізнятися в різних регіонах, в деяких територіальних суб'єктах РФ ветеранам пропонуються більш вигідні пільги.

Які документи необхідно подавати ветеранам для отримання землі

Незважаючи на відсутність законодавчої бази по прямому отриманню землі колишніми військовослужбовцями, держава зберегла за ними позачергове право на отримання ділянок відповідно до загальної процедури.

У Земельному Кодексі зазначено, що під час передачі земельного наділу від держави, фізична особа зобов'язується заплатити за землю і покрити супутні витрати за оформлення ділянки в державному реєстрі.

Під час оформлення заявки, ветерану для участі в аукціоні на пільгових умовах слід пред'явити посвідчення учасника бойових дій, а також іншу документацію, необхідну законодавством для ініціації земельного аукціону.

Заява, складене згідно з прийнятим зразком, подається в місцеві муніципальні органи разом з паспортом громадянина РФ, оригіналом і копією посвідчення учасника бойових дій.

Пільги, надані ветеранам (особливо учасникам Чеченських кампаній), не позбавляють від необхідності очікування рішення по заявці протягом повного терміну, зазначеного в законі.

Розглядом заявки займається профільне управління місцевої адміністрації, наділена правом підтвердження видачі землі громадянам.

У ряді регіонів, до ветеранів відносяться набагато лояльніше в даному питанні, і ймовірність позитивного рішення на видачу землі практично стовідсоткова. Що стосується пільг з оподаткування, вони діють на території всієї країни і ними обов'язково слід користуватися.

Якщо ваша заявка була схвалена, слід подбати про процедуру межування, якою займається Федеральне управління з обліку землі. Отримані в управлінні документи відправляються назад в муніципальний орган, який видає виписку з кадастрового паспорта (вона необхідна для вирішення спірних ситуацій з іншими землевласниками).

На фінальному етапі, земельний наділ проходить через реєстрацію в державному реєстрі. Дана процедура обов'язкова не тільки при покупці землі, а й після укладення договору оренди.

Отримана від держави земля може бути використана виключно з метою, зазначеною в заявці. Якщо ділянку брався для ведення городнього господарства, не варто починати на ньому будівельні роботи, оскільки вони можуть бути згодом оскаржені.

Передача земельних наділів проводиться не тільки учасникам бойових дій, але і діючим військовим, які перебувають на контрактній основі.

Дана пільга поширюється на ветеранів ВВВ, які втратили працездатність (включаючи членів сімей), військовослужбовців, що прослужили більше 10 років за контрактом, співробітників МВС з більш ніж 15-річним стажем. Передана земля може бути використана, в тому числі, для будівництва житла.

Дорогі читачі!

Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

+7 (499) 703-47-59
Москва, Московська область

+7 (812) 309-16-93
Санкт-Петербург, Ленінградська область

8 (800) 511-69-42
Федеральний номер (дзвінок безкоштовний для всіх регіонів Росії)!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online