Податкові пільги ветеранам бойових дій в 2019 році: новини, зміни

  1. Пільги з прибуткового податку
  2. Пільги по земельному податку
  3. Пільги по майновому податку
  4. Пільги з транспортного податку
  5. Як скористатися податковими пільгами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ветерани бойових дій - це особлива категорія пільговиків Ветерани бойових дій - це особлива категорія пільговиків. До неї відносяться як цивільні особи, так і військовослужбовці, які в різні часи брали участь в самих різних військових операціях в Чечні і Афганістані, в Абхазії та Північної Осетії, в Таджикистані, Ефіопії, Камбоджі та інших державах. Для цієї категорії передбачені соціальні, пенсійні та, звичайно ж, податкові пільги.

У даній статті ми розглянемо ті привілеї, які отримують ветерани бойових дій при сплаті ПДФО, а також земельного, транспортного та майнового податків. Сподіваємося, що наведена нижче інформація дозволить розібратися у всіх тонкощах постійно змінюється законодавства і суттєво знизити фінансові витрати.

Пільги з прибуткового податку

Якщо ви є ветераном бойових дій, то згідно з діючими правовими нормами маєте повне право на відрахування з ПДФО. Він дорівнює 500 рублів - саме на таку суму в декларації можна зменшувати будь-які свої доходи, що оподатковуються за ставкою 13 відсотків. До них відносяться:

  • заробітня плата;
  • дохід, що отримується на підставі договору підряду;
  • кошти, які ви отримали з продажу нерухомого майна, автомобіля;
  • інші прибутки.

Розрахунок прибуткового податку з урахуванням пільги, що надається ветерану бойових дій, здійснюється за простою схемою:

  • (Сума доходу (наприклад, 20 000 рублів) - податкове вирахування (500 рублів)) × ставка (13 відсотків) = сума податку (2 535 рублів).

Без урахування пільги отримана сума буде рівна 2 600 рублям. Тобто щомісяця ви отримуєте реальну економію в 65 руб.

Протягом року податковий тягар буде зменшено на 780 рублів, що зовсім не так мало, як може здатися.

Як скористатися цією пільгою? Ви маєте право вибрати два варіанти:

  • отримувати податкові відрахування щомісяця. В цьому випадку сума прибуткового податку з урахуванням пільги буде розраховуватися в бухгалтерії вашого підприємства;
  • в кінці звітного року звернутися з відповідною заявою до податкової інспекції за місцем проживання, яка поверне зекономлені на відрахуванні кошти. Тобто в згаданому вище прикладі ви зможете отримати 780 рублів на руки або на рахунок в банку.

Для ветеранів бойових дій, які в даний момент працюють у важких умовах Крайньої Півночі (наприклад, в ЯНАО або інших округах) або мають інвалідність, отриману в результаті поранення, здатні розраховувати на більший податкове вирахування - в розмірі 3 000 рублів. Повертаючись до зазначеного в даному розділі наприклад, розрахуємо суму ПДФО і для них:

  • (20 000 - 3 000) × 13% = 2 210 руб.

Разом економія на податок складе 390 рублів на місяць і 4 680 рублів на рік.

Пільги по земельному податку

Які пільги передбачені для ветеранів бойових дій по платежах за землю? Як відомо, земельний податок розраховується залежно від кадастрової вартості ділянки. Для даної категорії осіб вона автоматично зменшується на 10 000 рублів. Якщо вартість наділу цілком вкладеться в цю суму, то платити податок не доведеться взагалі. В іншому випадку розрахунок буде виглядати наступним чином:

  • (Вартість ділянки (наприклад, 86 000 руб.) - відрахування (10 000 руб.)) × податкова ставка (0,3 відсотка) = 228 рублів.

Без урахування пільги сума податку 258 рублів, тому ви отримуєте економію в розмірі 30 руб.

Якщо говорити про земельний податок, то в обов'язковому порядку необхідно враховувати регіон проживання пільговика. Вся справа в тому, що податкова ставка визначається місцевою владою. Наприклад, в Липецькій області або в Саратові вона становить 0,3 відсотка, в СПб - 0,42 відсотка, а в Орловській області - 1,5 відсотка. Відповідно, підсумкова сума буде різною в кожному з регіонів.

Крім того, має значення такий фактор, як призначення земельної ділянки. У Московській області, наприклад, всі наділи, які використовуються для індивідуального будівництва або для зведення дачі, оподатковуються за ставкою 0,3%, а всі інші - 1,5%.

Пільги по майновому податку

Для ветеранів бойових дій Податковий кодекс передбачає також пільги по сплаті податку на майно Для ветеранів бойових дій Податковий кодекс передбачає також пільги по сплаті податку на майно. Всі особи, які прослужили у збройних силах не менше 20 років або брали участь у військових операціях на території інших держав, повністю звільняються від податкового тягаря за наступні об'єкти, що знаходяться в їх власності:

  • кімнати або квартири в багатоповерхових житлових будинках;
  • приватні будинки;
  • ательє, бібліотеки, музеї, майстерні та інші об'єкти, які ветеран бойових дій використовує у своїй професійній діяльності;
  • дачі і господарські споруди загальною площею не більше 50 квадратних метрів;
  • гаражі.

Податком не обкладається лише один об'єкт, який належить до кожної з вищезгаданих категорій. Якщо у власності пільговика є, наприклад, дві квартири, то за другу він зобов'язаний заплатити податок в повному обсязі.

Читайте також: ЕДВ ветеранам бойових дій

Пільги з транспортного податку

На федеральному рівні не передбачено ніяких привілеїв по сплаті транспортного податку для ветеранів бойових дій. Однак в кожному регіоні існують свої норми законодавства, що дозволяють скоротити витрати на наявне у власності транспортний засіб.

Наприклад, в Москві і Московській області ветеран бойових дій може не платити податок на один автомобіль, потужність якого становить менше 200 кінських сил або 147 кіловат. Щоб уточнити інформацію, що відноситься до конкретного регіону, необхідно звернутися до відповідних інстанцій.

Як скористатися податковими пільгами

Привілеї, які надаються ветеранам бойових дій зі сплати того або іншого податку, - це право громадянина, а не обов'язок державних або регіональних властей. Тому для їх отримання необхідно звернутися до податкових органів з пакетом документів, що включає, по-перше, відповідну заяву, а по-друге, всі папери, що підтверджують статус пільговика. В даному випадку буде досить посвідчення ветерана бойових дій.

Щоб скористатися пільгою з прибуткового податку, можна також подати заяву на отримання вирахування в бухгалтерію підприємства. Цього буде достатньо, щоб ПДФО утримувався з меншої суми щомісячного доходу.

У даній статті ми перерахували всі існуючі сьогодні податкові пільги ветеранам бойових дій. Якщо ви маєте право на ті чи інші привілеї, обов'язково скористайтеся ними, щоб знизити свої витрати.

Як скористатися цією пільгою?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online