Пільги дітям учасників АТО під час вступу до ВНЗ згідно із законом №6298

  1. Закон передбачає такі пільги для АТОшніков і їхніх дітей:
  2. Пояснювальна записка до закону про пільги при вступі до ВНЗ для дітей АТОшніков
  3. Рейтинг популярних товарів наших читачів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У статті розповідається про нові пільги для учасників АТО і їх дітей під час вступу до ВНЗ, пояснюється порядок отримання пільги згідно з пояснювальною запискою депутатів Верховної Ради до закону.

27 лютого 2018 року народні депутати прийняли Закон №6298 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій і їх дітей для отримання професійно-технічної та вищої освіти».

Закон приймали взявши до уваги думки членів Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій.

Закон передбачає такі пільги для АТОшніков і їхніх дітей:

  • право на державну цільову підтримку для здобуття вищої та професійно-технічної освіти в державних і комунальних навчальних закладах;
  • пільга надається всім категоріям учасників бойових дій і їх дітям.

Звернемо увагу, законодавці уточнили, що перевага в освіті дається особам, які брали безпосередню участь у АТО в складі добровольчих формувань, які потім були включені до складу Збройних Сил України та інших утворених відповідно до українських законів військових формувань і правоохоронних органів, учасникам бойових дій на території інших країн.

Нові переваги для дітей учасників АТО під час вступу до ВНЗ викликали зміни в наступних законах України:

  • «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • «Про професійно-технічну освіту»;
  • «Про охорону дитинства»;
  • «Про вищу освіту».

Пояснювальна записка до закону про пільги при вступі до ВНЗ для дітей АТОшніков

У документі вказується, що до прийняття Закону №6298, згідно з пунктом 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці (резервісти, військовозобов'язані) і працівники ЗСУ, Нацгвардії України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи непосредст венно в районах АТО в період її проведення.

«... Таким чином інші категорії учасників бойових дій (зокрема особи, які брали безпосередню участь у АТО в складі добровольчих формувань, які в подальшому були включені до складу ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, учасники бойових дій на території інших країн) не мали права на отримання державної цільової підтримки для отримання професійно-технічної та вищої освіти. Надання права на державну цільову підтримку для отримання професійно-технічної та вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах тільки однієї категорії осіб, які мають статус бойових дій, призводить до посилення соціальної напруженості серед зазначених категорій осіб ... »

Відзначимо, що з огляду на українські реалії, коли часто спостерігається правова казуїстика, рекомендуємо дітям учасників АТО перед вступом до ВНЗ заздалегідь уточнювати правила вступу до кожне конкретне навчальний заклад. Раніше, вимоги до наданих документів від "дітей АТО" при вступі до університетів відрізнялися. Перелік документів самостійно визначався кожної приймальною комісією.

Цікава інформація:

Оцініть новина (статтю)

Рейтинг популярних товарів наших читачів

Завантаження ...

Завантаження ...


Новина (статтю) «Пільги дітям учасників АТО під час вступу до ВНЗ згідно із законом №6298» підготували журналісти видання Бізнес портал fdlx.com

Дата публікації:, останнє оновлення сторінки: 16.03.2018 14:17:45

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online