Вчені з'ясували, що раніше в Сонячній системі було два Сонця

Фото: AFP

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Група астрофізиків повідомила про те, що 70 тисяч років тому на відстані 0,8 світлового року від Землі перебувала зірка Шольца зі своїм супутником. Це єдина з відомих науці зірок, що опинилася в межах Сонячної системи, зовнішні кордони якої тягнуться на відстань до двох світлових років, повідомляє " оглядач ".

Ця пара зірок увійшла в межі хмари Оорта, зовнішні кордони якого розташовані на відстані одного світлового року, що в чотири рази менше відстані до найближчої до Сонця зірки Проксіми Центавра. В даний час зірка Шольца віддалена від Землі на 20 світлових років і, хоч я знаю неозброєному оку. Однак, як вважають вчені, її 70 тисяч років тому цілком могли спостерігати стародавні люди в Африці.

Проходження цієї зірки через хмару Оорта, яка містить безліч комет і інший протопланетной матерії, могло привести до активізації короткочасних кометних злив через гравітаційного обурення, яка зірка Шольца зробила на зовнішнє хмара Оорта.

Зірка Шольца, номенклатурне назва якої WISE J072003.20-084651.2, названа на честь свого першовідкривача - астронома Ральфа-Дітера Шольца з Потсдамського астрофізичного інституту в Німеччині. Вчений повідомив про відкриття зірки в 2013 році. Зірка Шольца є корисним карликом масою в 0,08 маси Сонця, а її супутник - коричневий карлик з масою в 0,06 маси Сонця.

Вчені, досліджуючи динаміку руху зірки Шольца, довго не могли визначити, наближається вона до Сонячної системи або віддаляється від неї. Однак точні вимірювання її радіальної і тангенціальною швидкостей показали, що світило все ж віддаляється від Землі, хоча знаходилося поруч недавно.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online