Метро може прийти в Корольов і Пушкіно після 2030 року

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: будкомплекс

Нову лінію метрополітену до Митищах можуть побудувати після 2025 року та потім протягнути до Пушкіно і Королева. Про це в інтерв'ю m24.ru повідомив в.о. директора інституту Генплану Москви Михайло Крестмейн. За його словами, лінію метро Москва-Митищі можуть провести в Пушкіно, Корольов і Щелково не раніше 2030 року. До самих Митищі пропонується побудувати окрему гілку підземки, а не продовжувати Калужско-Ріжcкую.

"Ми пропонуємо побудувати нову лінію між Калузької-Ризької лінії і Ярославським напрямком залізниці. Але не поблизу залізниці, щоб не" забирати "пасажирів", - сказав m24.ru Крестмейн. На думку в.о. глави НДВП Генплану, продовження Калужско-Ризької лінії значно додасть пасажирів, і вона виявиться перевантажена.

Протягнути нову гілку метро до Митищах співрозмовник m24.ru пропонує від Третього пересадочного контуру метро (ТПК), коли він буде готовий. Після того, як метро прийде в Митищі, тут побудують перехоплюючі парковки, щоб жителі підмосковного міста змогли залишати свої машини і їхати в столицю на метро.

Чи пройде нова лінія в Підмосков'ї під землею або по землі, за словами Михайла Крестмейн, поки ніхто не зможе відповісти, так як плюси і мінуси з точки зору економіки поки неясні. "Досвід Бутівської лінії легкого метро показує, що наземні гілки будувати дешевше. Зате витрати на експлуатацію набагато вище через нашого клімату: сніг, дощ, мороз, відлига. Прибирання і приведення в порядок платформ і рейок виходить набагато затратнее", - сказав і .про. директора інституту.

Посилання по темі

Крім того, Крестмейн розповів, що за межі МКАД метро передбачається провести в Зеленоград. Правда, за його словами, це віддалена перспектива, тому що першочергове завдання цього району - реконструкція Жовтневої залізниці.

Більш ясні перспективи у гілки метро в Тіна від станції ТПК "Вулиця Новаторів" на Ленінському проспекті до Комунарка, яку в майбутньому, можливо, протягнуть і до Троїцька. За словами співрозмовника m24.ru, початок її будівництва заплановано на 2020 рік. Ця гілка може стати основною транспортною віссю для Тіна.

До 2020 року московський уряд також планує повністю добудувати Третій пересадочний контур метро - друге кільце підземки. Таким чином, через чотири роки буде введено 180-190 км нових ліній. За словами заступника мера Москви з питань містобудівної політики Марата Хуснуллін, є підстави вважати, що вже в 2018 році за щільністю метро і залізниць Москва обжене такий мегаполіс, як Нью-Йорк. Зараз в столиці будується Кожуховська лінія метро, ​​яка пройде від Некрасовки до перетину з ТПК, а також Солнцевка лінія.

Напередодні 15 лютого в Москві відкрилася 200-а станція метро "Саларьево" Сокольницької лінії метро. Вона знаходиться за межами МКАД в Тіна. Їй будуть користуватися також жителі районів Солнцево і Ново-Передєлкіно.

Повну версію інтерв'ю з Михайлом Крестмейн читайте тут


сюжет: метро 2020

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online