Як правильно утилізувати батарейки

  1. Чому не можна викидати батарейки?
  2. Що робити з використаними батарейками?
  3. Як організувати збір батарейок у себе в будинку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пальчикові батарейки сьогодні забезпечують роботу більшості портативної техніки Пальчикові батарейки сьогодні забезпечують роботу більшості портативної техніки. А батькам доводиться купувати ці компактні джерела енергії буквально сотнями - адже саме від них працюють всі іграшки. Але в міру використання у всіх споживачів постає важливе питання: куди подіти «відпрацьований» матеріал? Питання зовсім не дозвільне. Навіть крихітна батарейка приховує в собі кілька хімічних елементів, і зовсім небезпечних. Це так звані важкі метали. Список значний: ртуть, кадмій, свинець. Все це «багатство» після закінчення терміну служби повільно розкладається, проникаючи назовні і отруюючи все, що виявляється поруч.

Чому не можна викидати батарейки?

Найчастіше батарейки, не замислюючись, кидають у відро для сміття. А адже на самій батарейці завдано спеціальний знак, який свідчить про те, що робити цього не можна. Відробила своє батарейку за правилами слід складувати тільки в контейнери для збору батарейок . Але чи багато хто роблять саме так? Жбурнувши акумулятори в сміттєвий бак, ми скоріше вставляємо нові, забуваючи про екологію. А хімічний процес розкладання в батарейці триває, забруднюючи ґрунт, воду, повітря. Домашні тварини накопичують важкі метали в своїх тілах, передаючи їх нам з м'ясом і молоком.

Навіть вогонь не знищує батарейки остаточно. З димом в атмосферу виходять діоксини. А вони набагато більш токсична, ніж ціаніди. Потрапляючи в організм людини, ці сполуки викликають нервові розлади, стають причиною онкологічних пухлин, впливають на сечостатеву систему й щитовидну залозу, від них виникають величезні проблеми з диханням, зором і слухом. Так чи інакше, страждають всі органи людини.

Що робити з використаними батарейками?

Так що ж робити з відпрацьованими батарейками? Майже у всіх розвинених країнах це питання вирішене давно. Батарейки збирають і утилізують за допомогою спеціальних ємностей, причому для кожного виду батарейок надається окремий контейнер. Кожен тип батарейок переробляються також по конкретної технології. Непоганий приклад для наслідування.

Почати варто з того, що коли в черговий раз поміняєте батарейки в іграшці, пульті або плеєрі, не поспішайте до сміттєвого відра. Батарейки краще загорнути в папір і покласти в окремий пакет. Чи не збираєте велику «партію». Дізнайтеся, де в вашому місті є пункт з прийому батарейок . Найчастіше їх розташуванням завідують керуючі компанії, або екологічні центри.

Як організувати збір батарейок у себе в будинку?

Можна проявити ініціативу, пристосувавши під збір батарейок велику коробку, помістивши поруч пояснює оголошення. Можливо, сусіди піде за вашому прикладом. Більш докладно про це - в нашій статті "Від слів до справи"

Далі - зателефонуйте в свою управляючу компанію - адже вивезти наповнену коробку їх прямий обов'язок. Або можна самостійно періодично відносити батарейки в пункти прийому ( адреси пунктів прийому батарейок по різних містах Росії)

Але пам'ятайте, що коробка - не найкращий сховище для зібраних батарейок . Це тільки тимчасовий захід. Наполягайте на організації регулярного і правильно організованого збору. Є певні правила, за якими це робиться. Перш за все, потрібно вимагати організації пунктів збору, якщо їх досі ще немає. Якщо ж вони є - наполягайте на тому, щоб інформація про них була доведена до кожного жителя, у формі оголошень на під'їзді або в квитанціях на квартплату.


Подивіться також: Подивіться також:

Куди здати на утилізацію відходи, техніку та інші речі в вашому місті

Також на сайті:

Чому не можна викидати батарейки?
Що робити з використаними батарейками?
Як організувати збір батарейок у себе в будинку?
Але в міру використання у всіх споживачів постає важливе питання: куди подіти «відпрацьований» матеріал?
Чому не можна викидати батарейки?
Але чи багато хто роблять саме так?
Що робити з використаними батарейками?
Так що ж робити з відпрацьованими батарейками?
Як організувати збір батарейок у себе в будинку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online