Кращі теплові лічильники опалення квартири, як працюють

  1. Різновиди вимірювального обладнання
  2. Лічильники і схема контуру опалення
  3. Кращі теплові лічильники
  4. Схема монтажу вимірювальної техніки
  5. Принцип роботи теплових лічильників
  6. Економія теплової енергії та лічильники тепла

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Механічне (тахометричних) обладнання для підрахунку теплоносія в системі опалення.

Теплові лічильники на опалення для квартири - це сукупність приладів і пристроїв, призначених для вимірювання кількості спожитого приміщенням тепла. Величина визначається, як результат множення обсягу теплоносія, що пройшов через поперечний переріз труби, що подає, на різницю температур теплоносія на вході і виході радіатора. Будь-лічильник тепла складається з контролера витрати теплоносія, обчислювача і датчиків температури.

Теплові лічильники на опалення для квартири не допомагають створювати комфортні умови проживання. Але в їх установці зацікавлені і власники нерухомості, і уряд. У першому випадку обладнання допомагає скоротити витрати на оплату комунальних послуг. У другому - стимулювати населення проводити утеплення свого житла, що зменшує витрату енергоресурсів країни.

Різновиди вимірювального обладнання

В цілому лічильник обліку тепла в квартирі повинен фіксувати, вимірювати і обчислювати витрату теплоносія. Сучасний ринок пропонує великий асортимент вищевказаного товару. Хоча всі прилади покликані виконувати одну і ту ж функцію, в їх основі лежать різні механізми роботи. Так, індивідуальний лічильник тепла в квартирі може бути тахометричні, ультразвуковим, електромагнітним і вихровим. Кожен з них має свої переваги і недоліки. Покупець, який бажає зробити правильний вибір при покупці вимірювального обладнання, повинен знати особливості кожного його виду.

Ультразвукові установки для обліку пропущеного об'єму рідини.

Механічне (тахометричних) обладнання. Це найпростіший варіант вимірювальної техніки. У продажу можна знайти крильчасті, гвинтові і турбінні варіанти. Прилад встановлюється на головну трубу, через яку теплоносій подається в квартиру. Він підраховує обсяг гарячої води, що надходить в контур опалення, за кількістю оборотів крильчатки.

переваги:

  • невисока ціна покупки;
  • доступна вартість обслуговування і ремонту;
  • простота монтажу.

недоліки:

  • високі вимоги до якості теплоносія;
  • обов'язковий монтаж фільтра для очищення теплоносія перед приладом;
  • частий вихід з ладу рухомої частини;
  • не фіксує миттєву витрату.

Тахометричних лічильник обліку тепла в квартирі може встановлюватися на трубах, діаметр яких не перевищує 32 мм.

Ультразвукові установки. Прилад складається з двох компонентів - це випромінювач УЗ-сигналу і його приймач. Випромінювач пропускає ультразвукові хвилі через потік теплоносія. Приймач, вловивши сигнал, фіксує кількість води, що пройшла через трубу. Знаючи час, неважко обчислити об'єм споживаного теплоносія. Сучасні моделі все підрахунки проводять в автоматичному режимі.

Електромагнітний тепловий лічильник.

переваги:

  • висока точність і широкий діапазон вимірювань;
  • нечутливий до якості теплоносія;
  • є можливість виміряти миттєву витрату теплоносія;
  • немає рухомої частини, яка може вийти з ладу;
  • всі отримані дані зберігаються в пам'яті приладу.

недоліки:

  • висока закупівельна вартість;
  • порівняно дороге обслуговування;
  • розчинений повітря в воді знижує точність показань.

Крім обліку даних ультразвукової, індивідуальний лічильник тепла в квартирі може виконувати і регулюючу функцію.

Електромагнітний прилад. Його робота ґрунтується на явищі електромагнітної індукції. Тепловий потік здатний створювати малі струми при переміщенні. Прилад фіксує їх. Він може встановлюватися як у відкритій, так і закритій системі опалення. Складається такий прилад з трьох частин. Це датчик температури, первинний перетворювач і електромагнітний блок (основне джерело харчування). Встановлюються лічильники на батареї опалення в квартирі. Обчислення проводяться на основі обсягу витрат теплоносія і різниці температур на вході в нагрівальний елемент і на його виході.

Діаметр контрольованої труби повинен збігатися з розмірами фланцевої частини приладу. В іншому випадку використовуються спеціальні перехідники.

переваги:

  • інформативність;
  • висока точність вимірювань.

недоліки:

  • висока закупівельна вартість;
  • на точність вимірювань негативно впливають домішки в теплоносії, оксидна плівка на поверхні контактів;
  • дорогий сервіс.

Знімати показання з даного лічильника може людина, що розташовує відповідними знаннями.

Вихрові лічильники для обліку теплоносія.

Вихрові лічильники. Вимірювання витрати теплоносія грунтується на аналізі вихорів. Вони утворюються тоді, коли теплоносій проходить через певну перешкоду.

переваги:

  • широкий діапазон зняття замірів;
  • фіксує не тільки потік теплоносія, а й переміщення пара;
  • простота монтажу.

недоліки:

  • обов'язковий монтаж фільтра перед обладнанням;
  • неточність в звірці показань при низьку якість теплоносія.

Монтується вищевказаний індивідуальний лічильник на опалення в квартирі тільки в горизонтальному положенні.

Лічильники і схема контуру опалення

Варіанти розводки контуру обігріву в багатоповерховому будинку.

Головний критерій вибору вимірювальної техніки - це схема розводки теплового контуру будинку . Так, згідно зі схемою, лічильники на батареї опалення в квартирі встановлюються таким чином:

  • однотрубна, вертикальна розводка - загальний прилад на стояк і індивідуальний - на кожен нагрівальний елемент в квартирі;
  • двотрубний, вертикальний контур - вимірювальна техніка контролює витрату теплоносія на кожному радіаторі системи опалення в приміщенні;
  • однотрубна, горизонтальна система опалення - один прилад встановлюється на вході теплоносія в квартиру.

Як бути, якщо в будинку вже встановлено контролюючий прилад, а власник приміщення встановив додаткові теплолічильники на опалення в квартирі на батарею? В даному випадку свідчення останніх вимірювальних приладів обов'язково враховуються при знятті показань з основного лічильника. Розібратися з питанням про монтаж лічильника допоможе відео:

Кращі теплові лічильники

Вибираючи той чи інший товар, споживач, природно, бажає придбати найкраще обладнання за доступною ціною. Які сьогодні купуються лічильники тепла в квартирі? Відгуки власників відзначають цілий ряд зарубіжних виробників. Так, міжнародна компанія Sensus, основне виробництво якої знаходиться в Німеччині та Словаччині, ось вже більше 150 років радує покупців високою якістю товару. Вимірювальне обладнання під даним брендом відрізняється точність показань і довговічністю.

Товар компанії Hydrometer (Німеччина) своїм виконанням відповідає міжнародним стандартам якості DIN ISO 9001 та екології 14001. Лабораторні випробування проводяться відповідно до правил нормативної документації DIN EN ISO / IEC 17025.

Який теплосчетчик краще для квартири? Це товар концерну Techem (Німеччина). Виробництво з більш ніж 60-річною історією, продукція якої відповідає міжнародним стандартам якості. Ось уже протягом 5 років товар від Techem займає лідируючі позиції з продажу на вітчизняному ринку. Не можна обійти увагою датську компанію Kamstrup. Її товар відрізняється чудовим виконанням і доступною ціною.

цегляний камін з водяним контуром опалення працює в двох режимах одночасно.

Все про підключення каміна до опалення можна прочитати тут .

Схема монтажу вимірювальної техніки

Монтаж лічильника теплової енергії в зворотний трубопровід з установкою ИПТ в кульової кран.

Перед покупкою будь-якої людини цікавить питання, як встановлюються індивідуальні теплолічильники для квартир. Який перелік документів і дозволів для законного монтажу обладнання потрібно отримати? Установка устаткування проводиться тільки професійними організаціями, які мають відповідну розрощення та сертифікат.

Установка устаткування проводиться за наступною схемою:

  1. споживач пише в організацію, яка займається теплопостачанням будинки, заяви;
  2. після отримання позитивної відповіді споживач вибирає компанію. Вона надалі буде проводити всі роботи;
  3. співробітнику обраної компанії видається технічна умова. На його основі розробляється проект;
  4. далі йде процедура узгодження проекту з теплопостачальною організацією;
  5. після проводиться покупка і установка вимірювального приладу;
  6. пломбування лічильника, підписання акту введення в експлуатацію комерційного обладнання;
  7. підписання додаткового договору з теплопостачальною організацією про введення нового обліку витрати теплової енергії.

Після того як були встановлені лічильники тепла в квартирі, оплата тепла проводиться, згідно з їх показаннями.

Здавалося б, звичайний кронштейн для чавунного радіатора , Що може бути простіше? Але не тут то було.

Про те, якими особливостями володіють батареї опалення сталеві трубчасті ви можете дізнатися з цієї статті .

Принцип роботи теплових лічильників

Незалежно від типу, всі теплові лічильники працюють за одним принципом. Вони визначають кількість пройденого теплоносія через поперечний переріз труби за одиницю часу. При цьому враховується температура теплоносія на трубі, що подає і обратке. Щоб зрозуміти, як працює лічильник тепла в квартирі, потрібно скористатися формулою:

Q = m * (C * t1 - C * t2), де

Q - кількість теплової енергії (кДж / кг * ° C);

m - маса води, яка пройшла через поперечний переріз труби;

C - теплоємність води;

t1 - температура труби, що подає;

t2 - температура обратки.

Перед тим як вважати опалення по лічильнику в квартирі, потрібно знати, в яких одиницях прилад фіксує виміру. Це можуть бути ГДж (гігаджоуль), гігакалорія (Гкал) або кВт / год (кіловат-годину). У квитанціях теплова енергія фіксується в Гкал. Щоб провести підрахунки правильно, користуються таблицею фізичних величин.

Ідеальний варіант, якщо зняття показань і розрахунок тепла по лічильнику в квартирі довіряють кваліфікованого фахівця. Це може бути людина, яка контролює показання загальнобудинкового вимірювального приладу. Часто організації, які проводять монтаж лічильників, пропонують свої послуги з їх сервісного обслуговування та, попутно, можуть знімати показання.

Економія теплової енергії та лічильники тепла

Лічильники тепла (поквартирні та загальнобудинкові) - це сучасне обладнання, яке допомагає істотно знизити плату за спожите тепло. Цей вид вимірювальної техніки не знижує кількість теплоносія в контурі опалення. Він точно фіксує його витрата за одиницю часу. Саме тому споживачеві більше не потрібно платити за тепло, яке так і не надійшло в його житлі.

Сучасний ринок пропонує кілька видів вимірювальних приладів. Це тахометрические, ультразвукові, вихрові і електромагнітні пристрої. Кожен з них має свої переваги і недоліки. Вибір обладнання здійснюється, згідно зі схемою контуру опалення в будинку і квартирі. Купувати слід тільки сертифіковане обладнання. Оригінальний товар відрізняється тривалим терміном експлуатації. Крім цього, він обов'язково комплектується інструкцією по експлуатації, де чітко описано, як зняти показання лічильника теплової енергії в квартирі. Це допоможе при розрахунку кінцевого результату.

Як бути, якщо в будинку вже встановлено контролюючий прилад, а власник приміщення встановив додаткові теплолічильники на опалення в квартирі на батарею?
Які сьогодні купуються лічильники тепла в квартирі?
Який перелік документів і дозволів для законного монтажу обладнання потрібно отримати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online