У гуртожитках Банківської академії Севастополя опечатали кімнати разом з мешканцями

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З усіх вищих навчальних закладів Севастополя самим невдачливий виявився інститут Банківської справи української академії Нацбанку України на Парковій, 6. Чудовий будинок включає в себе близько півсотні аудиторій, багатющу бібліотеку, оточене парком з фонтаном і каплицею. Загальна площа навчально-адміністративного корпусу становить понад 23,5 тисячі кв.м. На балансі Банківської академії числяться чотири гуртожитки, дві столові з повним набором устаткування, спортивно-тренувальний комплекс, профілакторій, котельня, трансформаторна підстанція та каналізаційна насосна станція.

З невідомої причини саме цей сучасний і найбільш укомплектований з усіх ВНЗ міста втратив право на навчання студентів в перші тижні після входження Севастополя в число суб'єктів Російської Федерації. Під приводом націоналізації Банківська академія була розформована березні-квітні 2014 року. Навчальний процес був перерваний, а висококваліфіковані викладачі залишилися без роботи. Те, що відбулося в навчальному закладі співробітники назвали «рейдерським захопленням», який, за їхніми словами, очолював нинішній депутат Законодавчих зборів Севастополя Михайло Чалий.

Депутат Законодавчих Зборів Севастополя   Михайло Чалий Депутат Законодавчих Зборів Севастополя
Михайло Чалий

Банківська академія функціонувала в Севастополі з 2009 року. Багато співробітників і викладачі не мали свого житла і проживали в гуртожитках ВНЗ. Восени 2014 роки кількість залишилися в місті працівників університету, разом з членами їх сімей, становило 21 осіб, включаючи дітей. Всі вони були прописані за місцем проживання і мали ордера на право користування займаною площею згідно з рішенням житлової комісії. Але протягом трьох років їх старанно «виживали» з займаної ними житлової площі шляхом збільшення вартості оплати до немислимих розмірів.

Після відомих подій квітня 2014 року академія була перетворена на унітарну казенне підприємство, кілька співробітників були прийняті на роботу. Через рік на її базі була організована Московська банківська школа, згодом названа коледжем. З цього моменту почалися справжні пригоди проживають в гуртожитку сімей колишніх працівників інституту. За позовом Московської банківської школи (МБШ) Гагарінський суд Севастополя першої інстанції прийняв рішення про виписку і примусове виселення мешканців, що залишилися з колишніх часів. У позові МБШ про виселення сімей, які не мають іншого житла, апеляційний міський суд 20.10.2016 відмовив навчальному закладу.

18 липня 2016 року суд Гагарінського району вже виніс рішення про відмову МБШ в їх позовних вимогах щодо примусової виписки колишніх співробітників Севастопольського інституту Банківської справи, оскільки на момент подачі позову право власності на цей комплекс будівель не мали ні Уряд Севастополя, ні сама МБШ.

Події навколо приналежності будівель і споруд колишньої Банківської академії продовжували стрімко розвиватися влітку і восени минулого року. Претендентів на володіння цим комфортабельним об'єктом було кілька. Уряд Севастополя спільно з депутатами Законодавчих зборів запланували перепрофілювати навчально-адміністративний корпус інституту під потреби двох гілок міської влади. Та обставина, що перебудова обійдеться севастопольському бюджету в 626 мільйонів рублів, жодним чином не остудило запал реформаторів.

Севастопольський Державний університет так же «поклав око» на завидний об'єкт. Крім того, саме Севгі підтримали городяни при проведенні опитування про майбутню долю Банківської академії.

У підсумку тривала суперечка про те, хто буде використовувати будівлі на вулиці Парковій, був дозволений президентом РФ Володимиром Путіним. За його указом новим господарем комплексу стало Чорноморське вище військово-морське училище ім. П.С.Нахімова Міністерства оборони РФ. 10 листопада 2017 року на засіданні уряду Севастополя було прийнято відповідну постанову про передачу майнового комплексу МБШ в федеральну власність з подальшим закріпленням даного майна за ЧВВМУ.

Однак зміна господарів комплексу не внесла ясності в життя колишніх співробітників Банківської академії і членів їх сімей, що продовжували проживати в гуртожитках. Епопея примусового виселення мешканців, які не мають альтернативного місця проживання, триває.

Обіцянки екс-губернатора Сергія Меняйло , Дані їм колишнім працівникам Севастопольського інституту банківської справи, що «ніхто не залишиться на вулиці», до цих пір не знайшли підтвердження в діях влади. Нові господарі в ультимативній формі намагаються виселити на вулицю жінок з дітьми. У своїх потугах вони вже зуміли обійти колишніх «борців» з безправними мешканцями.

Так, в п'ятницю 13 січня, під старий Новий рік, чоловіки в формі ЧФ РФ не змогли придумати нічого кращого, як опечатати кімнати. Однією з потерпілих є Ольга Огородник. За словами жінки, за кілька днів до цього її змусили переселитися в сусідню будівлю, пославшись на проведення дезінфекції в гуртожитку. А після - перекрили доступ до кімнати, мотивуючи це тим, що вона не проживає за місцем прописки. Сусідню кімнату, в якій розташовувалася одна з колишніх колег Ольги з дитиною, після вимог «Покинути приміщення!» Просто взяли і опечатали разом з закритими в ній людьми.

Ольга Огородник перед опечатаними дверима своєї кімнати Ольга Огородник перед опечатаними дверима своєї кімнати

Правозахисник Маргарита Литвиненко неодноразово представляла інтереси людей , Волею випадку стали ізгоями в місті російської слави Севастополі. Вона прокоментувала ситуацію, що склалася так: «У гуртожитку кімнати співробітників колишньої Банківської академії опечатали разом з мешканцями. Більш беззаконного діяння уявити складно. Уже є два рішення суду щодо відмови в позовах по виселенню і скасування прописки. Оксана Огородник подала позов на усунення перешкод на заселення за місцем реєстрації. Ми впевнені, що і на цей раз справедливість восторжествує ».

Колишні працівники банківської академії вже досить тривалий час піддаються діям, спрямованим на позбавлення їх прав на проживання в гуртожитку за місцем реєстрації. Не допомагають ні рішення судів, ні заяви правозахисників. Можливо, з часом нові власники університетського комплексу усвідомлюють, що їх діяльність по виселенню неетична і незаконна, а також завдають серйозної шкоди іміджу міської влади?

У будь-якій конфліктній ситуації кореспонденти "інформер" не виступають в ролі судді і не беруться робити висновок про те, хто правий чи винуватий. Наше інтернет-видання - сучасна медійна майданчик, де кожен може висловити свою думку з хвилюючою його темі. Ми розглядаємо будь-яке звернення, констатуємо факти і підносимо матеріали "без купюр".

Можливо, з часом нові власники університетського комплексу усвідомлюють, що їх діяльність по виселенню неетична і незаконна, а також завдають серйозної шкоди іміджу міської влади?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online