БИК Ощадбанку

  1. Що таке БИК банку?
  2. Як дізнатися БИК?
  3. За номером карти
  4. За договором
  5. За номером рахунку
  6. На сайті Центробанку
  7. В особистому кабінеті
  8. По телефону
  9. У мобільному додатку
  10. іншими способами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Часто під час оплати покупок через інтернет в іноземних онлайн-магазинах клієнтам Ощадбанку доводиться вводити БИК банку, з використанням карти якого оплачуються різні товари Часто під час оплати покупок через інтернет в іноземних онлайн-магазинах клієнтам Ощадбанку доводиться вводити БИК банку, з використанням карти якого оплачуються різні товари. Не всім відомо, що це таке і де є можливість дізнатися даний унікальний реквізит. Без нього продовжити операцію покупки не вийде. Як дізнатися БИК Ощадбанку за номером картки і іншими способами - тема сьогоднішньої статті.

зміст [ приховати ]

Що таке БИК банку?

БИК Ощад є абревіатурою, яка позначає банківський ідентифікаційний код. Складається цей ідентифікатор з дев'яти цифр і вважається одним з важливих реквізитів певного фінустанови. БИК присвоюється кожному підрозділу фінансової установи, який відкриває рахунки клієнтам, випускає для них карти.

Цей реквізит потрібно для однозначної ідентифікації всіх банківських установ, що беруть участь в платіжних системах держави.

БИК розшифровується так:

  • 1-2 цифри визначають країну, яка зареєструвала банк (РФ присвоєно номер 04);
  • 3-4 цифри вказують регіон місцезнаходження банківської філії;
  • 5-6 цифри є номером цього відділення;
  • залишилися три цифри - номер, присвоєний філії.

Як дізнатися БИК?

БИК це відкрита інформація, вона дозволяє спростити і прискорити переказ коштів, тому шахраям ці цифри не цікаві. Кожному банку присвоюється свій унікальний код, дізнатися який досить просто. Є кілька нескладних способів з'ясувати цю інформацію.

За номером карти

Клієнту банку потрібно пам'ятати, що безпосередньо за номером картки або номером рахунку, дізнатися БИК неможливо. Можна тільки використовувати це банківські продукти, щоб знайти цю інформацію.

Щоб скористатися цим способом, потрібно взяти документи, що були отримані при оформленні пластикової карти Ощадбанку. Вона видається строго в запечатаному конверті, всередині якого знаходиться пін-код картки клієнта, номер особового рахунку, а також ідентифікаційний код Ощадбанку.

Цей спосіб дозволяє швидко дізнатися БИК, який потрібен при деяких видах розрахунків.

За договором

Кожен клієнт, що відкриває рахунок в Ощадбанку, повинен пройти процедуру оформлення договору на обслуговування даними банківською установою.

В цій угоді між банком і клієнтом в обов'язковому порядку зазначаються реквізити сторін. Дані банку включають в себе також і БИК. Тому перегорнувши договір з Ощадбанком, на його останній сторінці в пункті «Реквізити сторін» можна швидко знайти цей код.

За номером рахунку

Ще одним вірним способом дізнатися цю інформацію є рахунок клієнта. Щоб з'ясувати БИК, потрібно зайти в систему Сбербанк Онлайн на офіційному сайті. Далі необхідно:

  • відкрити сторінку з особистим кабінетом, скориставшись логіном і ідентифікатором;
  • ввести номер свого рахунку;
  • зайти в розділ «Реквізити перекладу»;
  • знайти БИК, який значиться в реквізитах.

На сайті Центробанку

Для цієї мети можна скористатися сайтом Центробанку РФ або одним з численних спеціалізованих ресурсів в інтернеті, які висвітлюють діяльність в банківській сфері.

Центробанк склав довідник всіх діючих БИК, він постійно оновлюється. Скористатися цим способом, щоб дізнатися код потрібного банку можна через офіційний портал ФБ РФ:

В особистому кабінеті

Кожен клієнт цієї фінустанови може створити особистий кабінет, скориставшись сервісом Сбербанк Онлайн і отримавши ідентифікатор.

Для цього можна скористатися кількома способами:

  • зателефонувати оператору контакт-центру Ощадбанку і запросити логін через нього;
  • отримати у відділенні банку під час оформлення банківської послуги або пізніше;
  • через банкомат, щоб отримати одноразові коди.

Після введення логіна і ідентифікатора увійти в особистий кабінет. Якщо клієнт має кілька рахунків або карток, потрібно вибрати будь-який з цих банківських продуктів і перейти на сторінку «Реквізити перекладу». Так і знаходиться БИК.

По телефону

Багато клієнтів Ощадбанку за краще користуватися телефоном для вирішення різних питань. Це простий і доступний спосіб, який також дозволяє дізнатися БИК Ощадбанку. Але для цього потрібно знати номер, за яким можна гарантовано отримати відповідь на питання, що цікавить.

Співробітники call-центру Ощадбанку оперативно відповідають на дзвінки, тому дізнатися код банку можна досить швидко. Безкоштовний номер для клієнтів банку працює цілодобово. Необхідно набрати комбінацію цифр: 8 800 555-55-50. Дзвінки будуть безкоштовними для громадян, які телефонують з міських і мобільних номерів.

Клієнтам Ощадбанку, які знаходяться за кордоном, потрібно використовувати інший номер для зв'язку з call-центром цієї фінансової установи: +7 495 500-55-50. Дзвінки за цим номером платні відповідно до тарифів, встановлених конкретним оператором.

У мобільному додатку

Велика кількість громадян успішно використовують мобільний додаток, розроблене Ощадбанком для зручності своїх клієнтів. Цей варіант також можна використовувати для того щоб дізнатися БИК цієї фінансової організації. Тим, хто не має мобільної версії програми Сбербанк Онлайн, потрібно її встановити.

Ця програма викачується з одного з онлайн маркетів додатків і встановлюється на мобільний телефон.

Щоб отримати потрібні клієнту відомості, потрібно скористатися вибором однієї зі своїх карт або рахунків. Якщо карта одна і рахунок один, можна вибрати будь-який з цих способів. Клікнувши по обраному банківського продукту, потрібно відкрити вкладку «Показати реквізити». БИК обов'язково зазначений серед інших даних ідентифікують цю фінансову установу.

іншими способами

Є ще кілька варіантів, якими можна скористатися, щоб дізнатися БИК банку Сбербанк. Для цього буде потрібно відвідати один з його офісів. Зазвичай це найближче відділення за місцем проживання клієнта.

Сбербанк має величезну кількість офісів по всій території Росії, в кожному населеному пункті. Тому такий варіант вважається одним з найпростіших.

Використовуючи цей спосіб, потрібно тільки показати співробітнику банку свій паспорт і попросити надати реквізити Ощадбанку, в числі яких також є БИК.

Є ще один швидкий, простий і зручний спосіб з'ясувати БИК - зайти на офіційний сайт цієї фінансової установи.

На головній сторінці розміщено назву сервісу «Відділення і банкомати». Відкривши цю вкладку потрібно вибрати необхідну відділення за територіальною ознакою, скориставшись картою. Клікнувши на потрібному підрозділі можна побачити інформацію про нього. Щоб отримати цифри Бика, потрібно натиснути на функцію «Детальніше». Це дозволить перейти на сторінку з повним набором реквізитів цього банківського відділення, в числі яких вказано БИК.

Ідентифікатор банку використовується в декількох випадках. В першу чергу - це валютні перекази. Іноземним банкам потрібно бачити, в яке банківське відділення будуть переведені кошти. Якщо фінустанова-одержувач валютного переказу не може бути ідентифіковано, транзакція не буде виконана.

Знадобиться БИК під час виконання операції переказу грошей на розрахункові рахунки інших фінансових організацій. Також активно використовується цей код при розрахунках за товари, придбані в інтернет-магазинах.

БИК потрібен, якщо виконується повноцінний грошовий переказ, наприклад, з пластикової карти на один з розрахункових рахунків будь-якої компанії.


Що таке БИК банку?
Як дізнатися БИК?
Як дізнатися БИК?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online