Банківська гарантія Ощадбанку Росії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Банківська гарантія Ощадбанку - як отримати

Банківська гарантія Ощадбанку - спосіб забезпечення виконання фінансових зобов'язань, один з найнадійніших в своєму роді Банківська гарантія Ощадбанку - спосіб забезпечення виконання фінансових зобов'язань, один з найнадійніших в своєму роді. Гарантія необхідна для підтвердження різних фінансових операцій: кредитів, договорів підряду, закупівель на аукціонах або тендерів.

Перед тим, як визначити, в чому особливість даної послуги Ощадбанку , Потрібно розібратися, що це за гарантія взагалі і навіщо вона потрібна.

Суть документа, повністю званого «банківською гарантією виконання зобов'язань», полягає в тому, що банк, іменований в даному випадку гарантом, надає зобов'язання виконання клієнтом (принципалом) обумовлених у договорі грошових зобов'язань перед кредитором (бенефіціаром). Іншими словами кажучи, банківська гарантія є свого роду поручительством, що видаються банком.

Видаються різні види банківських гарантій. Можна отримати гарантію платежу по угоді, належного виконання умов контракту, повернення авансового платежу, зобов'язання щодо забезпечення кредитів та інші. Зобов'язання можуть бути будь-якими. Але деякі з них користуються особливою популярністю.

Безвідклична банківська гарантія

У переважній більшості випадків клієнти шукають так звану безвідкличну банківську гарантію. Банк видачею такої гарантії підтверджує, що його клієнт є платоспроможним і може брати участь в даній торговій операції або угоді. Банк-гарант також бере на себе поручительство за належне виконання зобов'язань в рамках даного договору. Тобто банк зобов'язується оплатити витрати, якщо його клієнт не зможе самостійно виконати операцію.

Безвідкличної вона називається тому, що гарант ні за яких обставин не має права її відкликати, тобто відмовлятися від взятих на себе за даним договором зобов'язань. Цілком природно, що безвідклична гарантія є найкращим для будь-якого бенефіціара видом забезпечення, і з цієї причини послуга з видачі безвідкличних банківських гарантій сьогодні дуже широко затребувана в багатьох банківських організаціях. З іншого боку, далеко не всі банки, за винятком найбільших типу Ощадбанку, здатні виконати таке зобов'язання.

Кому і в яких випадках необхідна банківська гарантія?

Заручитися підтримкою і поручительством банку організацію або підприємство сьогодні може змусити цілий ряд причин.

Видача банківської гарантії в більшості випадків необхідна для участі в тендерах, торгах та інших конкурсних угодах. Наявність поруки або банківської гарантії не буде зайвим також в тому випадку, коли компанія веде торговельні операції з відстрочкою платежів (особливо з новими клієнтами або постачальниками), а також при здійсненні більшості видів операцій з митними органами.

А при роботі з держзамовленнями без банківської гарантії обійтися і зовсім неможливо, причому на законних підставах діють тільки такі види поручительств, які були видані гарантами, що діють на підставі ліцензії, виданої Центробанком РФ. І якщо в минулому видачею гарантією мали право займатися також і страхові організації, то сьогодні в цю категорію потрапляють виключно банки.

Банк-гарант

Можна відзначити, що на ринку видачі банківських гарантій Сбербанк знаходиться, мабуть, в самому виграшному становищі.

Гарантія належить державі Ощадбанку є кращою для більшості організацій-бенефіціарів, особливо для підприємств державного сектора, для тендерів яких зазвичай і потрібен такий вид поруки. Якщо мова йде про гарантії на користь митних органів, то тут банк також має перевагу: Федеральною митною службою Росії йому встановлено найбільший серед всіх російських гарантів ліміт по даному виду поручительств. У ряді випадків тут також може бути організована видача банківської гарантії іноземним банком під контргарантію.

У числі інших видів забезпечення грошових зобов'язань, які видаються сьогодні банком, - гарантії на користь податкових органів, Росалкогольрегулювання, а також гарантії, що видаються на участь в тендерних аукціонах і інші її різновиди.

Вимоги до претендента на отримання банківської гарантії

Звичайно, подібні зобов'язання головний російський банк бере на себе по відношенню далеко не до будь-якого клієнта. Серед головних умов, які повинні виконуватися в даному випадку - робота з Ощадбанком по РКО (розрахунково-касового обслуговування), а також платоспроможність, яку потенційний позичальник-принципал повинен підтвердити звітністю за останній рік. При цьому регулярний оборот грошових коштів на рахунках компанії повинен співвідноситися з тією сумою, на яку у банку запитується гарантія.

Розмір винагороди банку, тобто тієї суми, яку клієнт зобов'язаний сплатити банку за видачу гарантії, визначається в індивідуальному порядку і залежить в першу чергу від умов контракту, на який надається забезпечення, і, як уже зазначалося, від платоспроможності підприємства. Малий бізнес навряд чи отримає в Ощадбанку гарантію на суму більше 200 мільйонів рублів.

Необхідні документи

Перед тим, як звернутися до найближчого територіальне відділення Ощадбанку для вирішення питання про надання банківської гарантії, потенційному принципалу доведеться зібрати цілий ряд документів.

Для подачі заявки доведеться підготувати масу документів. Перш за все будуть потрібні заява на гарантію на фірмовому бланку позичальника, анкета, правовстановлюючих документація компанії, бухгалтерська звітність за п'ять останніх звітних дат. Потім потрібно буде приготувати бізнес-план на період дії договору - він буде використовуватися банком для аналізу якості управління в компанії-клієнта.

Також будуть потрібні контракти по угоді, на яку видається гарантія, а також деякі інші документи. Так, в окремих випадках банк може зажадати додатково документацію щодо забезпечення угоди або торгової операції, якісь технічні дані або більш докладні документи щодо порядку проведення фінансової транзакції.

В укладеному договорі будуть прописані всі основні умови банківської гарантії Ощадбанку, а також поняття гарантії, яке зафіксує, що обидві сторони згодні розглядати свої відносини таким чином.

Буде вказано розмір гарантії, який в договорі назвуть «розміром кредиту», терміни дії гарантії, умови, на яких гарант зобов'язується виплатити цю суму бенефіціару, розмір винагороди банку, джерела погашення заборгованості за даним кредитом та інші відомості. Залишиться тільки підписати договір - і підприємство отримає в своїй угоді підтримку банку.

15 липня 2012 року

Кому і в яких випадках необхідна банківська гарантія?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online