Як відкрити рахунок в Ощадбанку

  1. Відкрити рахунок для фізичної особи
  2. Відкриття рахунку в відділенні
  3. Відкрити рахунок в Ощадбанк Онлайн
  4. Відкрити рахунок для юридичної особи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розрахунковий рахунок необхідний юридичним і фізичним особам для того, щоб брати участь в безготівковому грошовому обігу, а також акумулювати на ньому безготівкові кошти, які в подальшому будуть використані за цільовим призначенням.

Розрахунковий рахунок необхідний юридичним і фізичним особам для того, щоб брати участь в безготівковому грошовому обігу, а також акумулювати на ньому безготівкові кошти, які в подальшому будуть використані за цільовим призначенням

Перед тим, як приступати безпосередньо до відкриття рахунку в Ощадбанку, необхідно визначитися, який рахунок і в якій валюті необхідний. Рахунок може бути поточними, картковими або депозитними. Детальну консультацію з цього питання можна отримати у співробітників банку, які, проаналізувавши потреби клієнта, допоможуть вибрати найбільш оптимальні умови відкриття рахунку.

  • Поточний рахунок - призначений для зберігання грошових коштів і здійснення операцій в національній та іноземній валюті. Відсотки на залишок коштів не нараховуються. Особливість такого рахунку полягає в тому, що для здійснення операції необхідно відвідування банку. Як правило, такий рахунок використовують для здійснення грошових переказів, оплати великих покупок, а також оплати за договорами і серйозним операціях. Використовувати такий рахунок для здійснення операцій з великими сумами, більш надійно.
  • Картковий рахунок - найчастіше «прив'язується» до поточного рахунку і дає можливість здійснювати операції з використанням кредитних або дебетових пластикових карт. Переваги карткового рахунку полягає в тому, що його можна використовувати в будь-який зручний час, не відвідуючи при цьому відділення банку, а також відправляти і отримувати грошові перекази або здійснювати покупки з використанням банкомату. Такий рахунок найчастіше використовують для повсякденних покупок, оплати поточних платежів, і зняття готівкових коштів.
  • Депозитний рахунок - використовується з метою накопичення грошових коштів, які клієнт отримує за допомогою нарахування відсотків, на залишок грошових коштів розміщених на депозитному рахунку. На відміну від попередніх двох варіантів засобами, які знаходяться на депозитному рахунку, не можна скористатися до закінчення терміну дії договору. Використання депозитного рахунку, завдяки нараховується відсоткам, дає можливість його власнику захистити кошти від інфляції.

Відкрити рахунок для фізичної особи

Відкрити рахунок може будь-який повнолітній громадянин. Російським громадянам при зверненні в банк достатньо мати при собі паспорт. Іноземним громадянам, крім паспорта необхідний документ підтверджує право перебування на території РФ.

Відкриття рахунку в відділенні

Для відкриття рахунку необхідно звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і пояснити співробітникам, які операції ви збираєтеся здійснювати і в якій валюті. Співробітники банку допоможуть підібрати відповідний тип рахунку і розкажуть про його переваги.

Визначившись з одним з варіантів, необхідно надати працівнику банку паспорт, на підставі якого буде заповнений договір про користування рахунком. Договір складається у двох примірниках і зажадає вашого підпису, яку потрібно поставити, вивчивши договір. Отримавши на руки свій екземпляр договору, перевірте наявність на ньому круглої печатки банку.

думка експерта

Анастасія Яковлєва

Банківський кредитний експерт

Подати заявку

Прямо зараз ви можете безкоштовно подати заявку на позику, кредит або карту відразу в кілька банків. Попередньо дізнатися умови і розрахувати переплату на калькуляторі. Хочете спробувати?

Після того як договір, укладений, можна починати користування рахунком. Якщо одночасно з відкриттям рахунку ви вирішили оформити пластикову карту, її можна буде отримати у відділенні банку через 2 тижні.

Відкрити рахунок в Ощадбанк Онлайн

Відкрити рахунок можна і самостійно за допомогою інтернету, якщо у вас активована послуга Сбербанк Онлайн . Якщо такою послугою раніше ви не користувалися, рекомендуємо вам обов'язково підключити послугу .

Отже, для того, щоб відкрити рахунок в Ощадбанк Онлайн необхідно:

  1. Авторизуватися в системі Сбербанк Онлайн на сайті online.sberbank.ru
  2. У головному меню особистого кабінету вибрати вкладку "Вклади і рахунки"
  3. Якщо раніше ви відкривали рахунки, то їх список відобразиться нижче. Якщо ви тільки хочете відкрити рахунок, від виберіть пункт "Відкриття вкладу". Зверніть увагу, що рахунок автоматично відкривається при відкритті вкладу. Відкривши вклад, ви отримуєте рахунок, з яким можна здійснювати будь-які операції.

Увага! Зверніть увагу на умови вкладу по його зняттю та поповненню. Якщо вклад вам потрібен заради рахунку, то вибирайте вклад без обмежень на зняття та поповнення.

Що робити якщо в Ощадбанк Онлайн немає вкладки «Вклади і рахунки»?

Якщо в головному меню особистого кабінету немає вкладки «Вклади і рахунки», не варто переживати. Вкладка може бути відсутнім з двох причин:

  1. У вас не оформлений договір УДБО (Універсальний договір банківського обслуговування). Укласти договір необхідно особисто, в будь-якому відділенні Ощадбанку.
  2. Вкладка прихована в налаштуваннях. Для її активації, перейдіть в налаштування особистого кабінету і у вкладці «Налаштування видимості продуктів» виберіть відповідний розділ.

Для її активації, перейдіть в налаштування особистого кабінету і у вкладці «Налаштування видимості продуктів» виберіть відповідний розділ

Опитування: чи задоволені Ви якістю послуг, що надаються Ощадбанком в цілому?

Та ні

Відкрити рахунок для юридичної особи

Для юридичних осіб розрахунковий рахунок є головним фінансовим інструментом. З його допомогою підприємства здійснюють управління своїми фінансовими потоками, розраховуються з контрагентами, перераховують зарплату співробітникам і сплачують податки.

Як правило, відкриття розрахункового рахунку є обов'язковою процедурою, яка йде відразу за реєстрацією підприємства в держреєстрі. Для його відкриття підприємству знадобиться зібрати певний пакет документів, який повинен складатися з:

  • статутних документів підприємства;
  • свідоцтва про те, що юр особою пройдена держреєстрація;
  • ІПН;
  • виписки з ЕГРЮЛ;
  • довідки з статистики про присвоєння кодів;
  • документів, що підтверджують повноваження директора і головного бухгалтера;
  • довідки про те, що підприємство перебуває на податковому обліку;
  • ліцензії, у разі, якщо підприємство здійснює ліцензований вид діяльності;
  • бланка заяви;
  • картка з підписами посадових осіб, і відбитком печатки підприємства.

Необхідно також надати оригінали документів, з яких банк зніме копії і запевнить їх. Після перевірки наданих документів співробітники банку запропонують підписати договір на обслуговування рахунку. Після підписання договору залишиться чекати повідомлення про відкриття рахунку.

Важливо. Після відкриття рахунку підприємство в обов'язковому порядку повинна повідомити про це податкову інспекцію, ПФР і ФСС.

Процедура відкриття рахунку для ІП ідентична, за винятком переліку необхідних для цього документів. Підприємцю не потрібно надавати статутні документи.

Одночасно з відкриттям розрахункового рахунку можна підключити послуги дистанційного обслуговування, що дозволить значно заощадити час на здійснення платіжних операцій. Це дозволить відстежувати рух коштів на рахунку в режимі реального часу, а також здійснювати платіжні операції без відвідування банку. Можливість підключення послуги передбачається в договорі на обслуговування рахунку.

Хочете спробувати?
Що робити якщо в Ощадбанк Онлайн немає вкладки «Вклади і рахунки»?
Опитування: чи задоволені Ви якістю послуг, що надаються Ощадбанком в цілому?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online