NEWSru.com :: Національний архів США розсекретив архів документів, пов'язаних з вбивством Джона Кеннеді, включаючи показання агента КДБ

Національний архів США розсекретив архів документів, пов'язаних з вбивством Джона Кеннеді, включаючи показання агента КДБ
Національний архів США опублікував 24 липня першу порцію документів, що стосуються вбивства 35-го президента США Джона Кеннеді

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Національний архів США опублікував 24 липня першу порцію документів, що стосуються вбивства 35-го президента США Джона Кеннеді. Всього були опубліковані 3810 документів, що включають записи ФБР і ЦРУ, 441 з яких раніше був повністю засекречений, а решта 3369 видавалися у відредагованому вигляді, йдеться на сайті відомства.

Найбільший інтерес серед опублікованих документів представляють 17 аудіофайлів з інтерв'ю агента КДБ Юрія Носенко, який втік до США в січні 1964 року.

Носенко стверджував, що під час перебування агентом КДБ він вів справу людини, який пізніше став головним підозрюваним у справі про вбивство Кеннеді - Лі Харві Освальда, коли той проживав в СРСР. Інтерв'ю з Носенко було записано в січні, лютому і липні 1964 року.

Джон Фіцджеральд Кеннеді був убитий 22 листопада 1963 року в Далласі (штат Техас) під час проїзду кортежу по Елм-Стріт. Президент і його дружина їхали у відкритому лімузині. Коли машина проїжджала повз шкільного книгосховища, пролунав постріл. Перша куля влучила Джону Кеннеді в спину, другим пострілом президент був поранений в голову.

За офіційною версією, вбивство скоїв вбивця-одинак ​​Лі Харві Освальд. Він був застрелений в поліцейській дільниці двома днями пізніше. Тим часом суперечки про вбивство Кеннеді не вщухають досі. Злочин породило велике число теорій змови .

Після вбивства Кеннеді конгресом США був прийнятий закон, який зобов'язував усі державні установи збирати і передавати матеріали, пов'язані зі злочином, в Національний архів. Документ, прийнятий в 1992 році, говорить, що кожен запис про вбивство повинна бути публічно розкрита в повному обсязі і бути доступна не пізніше ніж через 25 років після дати набрання чинності законом, якщо не буде прийнято рішення про продовження терміну секретності.

До листопада 1992 року Національний архів США зібрав колекцію записів, пов'язаних з вбивством Кеннеді, що налічує близько п'яти мільйонів сторінок.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online