Переклад апартаментів в квартиру

  1. Контакти для ЗМІ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На ринку нерухомості в Росії поняття «апартаменти» виникло близько 10 років тому і на сьогоднішній день міцно зміцнило свої позиції. На перший погляд може здатися, що апартаменти нічим не відрізняються від квартири, але це не так. Ось в чому різниця:

  • Неможливість постійної реєстрації. Формально апартаменти не вважаються житловим приміщенням і найчастіше оформлені як комерційний об'єкт. Якщо у забудовника є документи, що дозволяють використовувати об'єкт в якості готелю, в апартаментах буде допустима тимчасова реєстрація на термін до 5 років з подальшим продовженням.
  • Підвищені податки на комунальний сервіс та нерухомість. Тарифікація послуг здійснюється відповідно до норм, встановлених для нежитлових приміщень.
  • У зв'язку зі статусом приміщення відсутня податкове вирахування. Як правило, ціна апартаментів на 15-20% менше, що робить їх дуже рентабельним інвестуванням в житло.
  • Як апартаментів можна придбати нестандартні приміщення будь-якого класу і площі, наприклад мансарду або лофт. Через відсутність норм, що пред'являються до звичайної квартири, можна втілити найсміливіші дизайнерські рішення, наприклад, встановити камін.
На ринку нерухомості в Росії поняття «апартаменти» виникло близько 10 років тому і на сьогоднішній день міцно зміцнило свої позиції

Найчастіше апартаменти купуються в якості «додаткового» житла, але вони також є бюджетним варіантом при переїзді в нове місто або країну.

У зв'язку з тим, що як мінімум для чверті покупців нерухомості такого роду важливу роль відіграє постійна реєстрація, перед ними постає питання перекладу апартаментів в статус житлового приміщення.

У зв'язку з тим, що як мінімум для чверті покупців нерухомості такого роду важливу роль відіграє постійна реєстрація, перед ними постає питання перекладу апартаментів в статус   житлового приміщення

Для успішної зміни типу житла апартаменти повинні відповідати санітарно-технічним і прийнятим житловим нормам. Також апартаменти не повинні мати ніяких обтяжливих обмежень.

Щоб оформити апартаменти як житлове приміщення, потрібно пройти всі необхідні перевірки і підготувати ряд документів:

  • Заява на зміну типу житла;
  • паспорт;
  • Документ на право власності;
  • Проект (при необхідності перепланування);
  • Висновок про відповідність апартаментів житловим вимогам;
  • План БТІ (поверховий план територіального бюро технічної інвентаризації).

Коли всі перевірки успішно пройдені, а документи зібрані, необхідно звернутися до Департаменту житлової політики і житлового фонду
Коли всі перевірки успішно пройдені, а документи зібрані, необхідно звернутися до Департаменту житлової політики і житлового фонду. Розглядом кожної конкретної заявки займається особлива муніципальна комісія, проте на даний момент переклад розглядається тільки для апартаментів, що знаходяться в багатоквартирних будинках. Термін розгляду заявки в Москві становить 48 робочих днів. Шанс отримання позитивної відповіді вище при колективному зверненні мешканців. Якщо на запит про зміну типу житла отримали позитивну відповідь, можна сміливо звертатися в Росреестр для занесення змін до ЕГРН і отримання оновлених документів на житло.

Одним з основних факторів для перекладу апартаментів в житловий фонд буде інсоляціонний розрахунок - сонячне світло повинен потрапляти в квартиру не менше 2 годин протягом дня.

Важливо враховувати, що в окремих випадках можуть знадобитися додаткові документи. Негативна відповідь можна оскаржити в судовому порядку протягом трьох місяців з моменту відмови.

У вересні 2017 року Інститут економіки запропонував Міністерству будівництва і житлово-комунального господарства РФ внести зміни до Житлового кодексу, які визнають апартаменти житловою нерухомістю, і вже в листопаді того ж року був підготовлений відповідний законопроект
У вересні 2017 року Інститут економіки запропонував Міністерству будівництва і житлово-комунального господарства РФ внести зміни до Житлового кодексу, які визнають апартаменти житловою нерухомістю, і вже в листопаді того ж року був підготовлений відповідний законопроект. У ньому передбачено зміну містобудівних норм на користь багатофункціональних будівель, в яких можуть розташовуватися і житлові приміщення, і апартаменти.

Документом апартаменти визначені як «структурно відособлене приміщення в багатофункціональній будівлі, призначене для проживання громадян та задоволення ними побутових та інших потреб, пов'язаних з їх проживанням». Дане формулювання дає зрозуміти, що апартаменти будуть вважатися одним з типів житлової власності, а значить зміниться оподаткування та комунальна тарифікація.

Безсумнівна перевага законопроекту - можливість власників апартаментів оформити постійну реєстрацію і мати можливість користуватися навколишнього інфраструктурою за місцем проживання.

Змінити свій статус поки зможуть тільки апартаменти в будинках, введених в експлуатацію до 1 січня 2019 року, що знаходяться на великій відстані від шкідливих заводів і виробництв. Зміна статусу такого житла можлива до 31 грудня 2021 року.

На даний момент законопроект знаходиться на завершальній стадії підготовки і створення текстової формулювання нормативно правового акту.

Контакти для ЗМІ

+7 495 105-99-55
[email protected]

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online