Лофти Москви: "Данилівська мануфактура", "Червона Роза" і "Винзавод"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Москві з кожним роком збільшується кількість лофт - колишніх заводських приміщень, пристосованих для житла і офісів. M24.RU розповість про найцікавіші московських лофт, як вже побудованих, так і проектованих


Данилевська мануфактура

Цілий лофт-квартал "Данилівська мануфактура" з'явився на території однойменної колишньої текстильної імперії, заснованої в 1867 році. Зараз лофт-квартал включає апартаменти, в подальшому там планується відкрити офіси, магазини і розважальні заклади.

Реконструкцією чотирьох центральних корпусів фабрики займалася архітектурна майстерня "Сіті-Арх". Основний обсяг колишніх цехів має історичний вигляд: архітектори зберегли отвори і розбивку стін, при цьому поєднавши корпусу скляними переходами. Історичні фасади будівель були доповнені скляними коробами з драбинами і металевими деталями. Таким чином, в оздобленні фасадів будівель застосований цегла, скло і метал.

"Данилівська мануфактура" знаходиться в Москві поряд з Третім транспортним кільцем між Варшавським шосе і Новоданилівське набережній.

У Москві з кожним роком збільшується кількість лофт - колишніх заводських приміщень, пристосованих для житла і офісів

Фото: dm1867.ru

фабрика Станіславського

На місці іншого заводу - фабрики Станіславського - розташувався міський ансамбль, створений в стилі лофт. Він включає бізнес-центр, конференц-зал, магазини, а також театр Женовача.

Автором проекту реконструкції фабрики є лондонське бюро John McAslan + Partners. Архітектори залишили в незайманому вигляді цегляні заводські корпуси, склепінні перекриття з бетону, старі чавунні колони і навіть двері. В результаті колишні заводські приміщення зберегли свій вигляд, при цьому отримавши нове функціональне наповнення.

"Фабрика Станіславського" розташована на вулиці Станіславського, 21.

Фабрика Станіславського розташована на вулиці Станіславського, 21

Фото: fabrika-stanislavskogo.ru

Червона троянда

Колишня шелкоткацкая фабрика "Червона Роза" стала одним з перших московських лофт. Висновок виробництва почався ще в 1990-і роки. На території фабрики розташувалися офіси, майстерні, а також галерея Artplay.

Реконструкцією фабрики займалися три архітектурних бюро: "Рождественка", Artplay і "Сергій Кисельов і Партнери". Архітектори зберегли цегляну кладку, при цьому фасади корпусів урізноманітнили цікавими рішеннями. Так, на дворовому фасаді з'явився скляний вітраж на всю стіну дворового фасаду, а також різні металеві деталі.

Квартал "Червона Роза" знаходиться в районі Хамовники, він обмежений вулицями Тимура Фрунзе і Льва Толстого.

Квартал Червона Роза знаходиться в районі Хамовники, він обмежений вулицями Тимура Фрунзе і Льва Толстого

Фото: Софія Кондрашина

винзавод

Ще одним прикладом використання колишніх заводських приміщень є знаменитий "Винзавод". Раніше на місці центру сучасного мистецтва знаходилася броварня "Московська Баварія", побудований в XIX столітті.

Після реконструкції в старовинних цехах, дегустаційних лабораторіях, винних підвалах розташувалися арт-майданчика: виставкові приміщення, галереї, студії, магазини, шоуруми, лекційні зали та творчі майстерні.

Центр сучасного мистецтва "Винзавод" розташований в Сиромятніческій провулку.

Центр сучасного мистецтва Винзавод розташований в Сиромятніческій провулку

Фото: ІТАР-ТАСС

Червоний Жовтень

Лофти можуть з'явитися і на території кондитерської фабрики "Червоний Жовтень". Там планується побудувати елітне житло площею близько 25 тисяч квадратних метрів.

Архітектурну концепцію багатофункціонального житлового комплексу в даний час розробляє голландський архітектор Ерік ван Егераат. Планується, що колишні заводські цехи збережуть червоний колір, а будівлі не будуть перевищувати шести поверхів, щоб не порушувати історичний вигляд в центрі міста.

Фото: ІТАР-ТАСС

Кадашевской палати

Апартаменти в стилі лофт з'являться і в районі Кадаш, на території Кадашевской палат XIX століття. В даний час архітектурне бюро GHK Architects і KR Lofts розробляє проект пристосування історичної будівлі під елітне житло.

Бюро зберігає історичний вигляд будівель і унікальні лінії фасаду. В оздобленні фасадів архітектори використовують скло, дерево, цегла і бронзу. Інтер'єр доповнено художніми інсталяціями та кованими елементами.

Фото: kadashi-loft.ru

Лофти (loft по-англійськи - горище, голубник) з'явилися в США в 1940-х роках. Хрестоматійним прикладом лофт того часу є знаменита "Фабрика" художника, дизайнера і письменника Енді Уорхола. Лофти в США пройшли шлях від майстерень небагатих людей до стильного елітного житла американської богеми. З США мода на лофти перекочувала в Європу - в столиці Великобританії, Німеччини, Австрії, Франції та Голландії. Лофти дозволяли врятувати старі корпуси заводів від руйнування і отримати нові житлові квартали. В останні роки стиль "лофт" стає популярним і в Росії.

Софія Кондрашина

сюжет: Москва архітектурна

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online