Висота стель в сталінських будинках

  1. Що таке сталінські будинки?
  2. Деякі помилкові судження людей

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Часто можна почути суперечки про висоту стель в сталінських будинках. Далеко не всі жителі країни проживали в таких будинках, тому можуть судити про це тільки з чуток і розповідей їх старших родичів. У даній статті будуть розвінчано основні міфи про «сталінках», а також ви дізнаєтеся, чому дорівнює висота стель в сталінських будинках.

Що таке сталінські будинки?

Такі споруди зводилися в 1935-1960 роках. В основному, це були 3-х або 4-х кімнатні квартири. Іноді можна було зустріти 2-х кімнатні житлові приміщення, в рідкісних випадках - навіть однокімнатні квартири. Всі кімнати, включаючи вітальню, спальню, передпокій і кухню, були досить просторі.

Площа кожної кімнати могла досягати аж до 30 кв. м. А ось висота стель дорівнювала приблизно 2,9-3,2 м. Що стосується архітектури, то вони виконані в стилі неокласицизму. Згодом їх витіснили більш економічні хрущовки.

Згодом їх витіснили більш економічні хрущовки

Деякі помилкові судження людей

Ось приклад кількох хибних думок, які висловлюються людьми:

Питання: «Якою має бути висота стель в сталінському будинку? »

Відповідь: «Оптимальна висота« сталінки »дорівнює 2,5-2,7 м. В іншому випадку це вже буде вважатися перебудовою приміщення».

Питання: «Сталінські будинки - це міцні та надійні споруди?»

Відповідь: «Не зовсім так, будівлі не простояли той час, який їм було відміряно».

Ці дві відповіді могли дати тільки ті люди, які знають про сталінських будинках лише з чуток.

Ці дві відповіді могли дати тільки ті люди, які знають про сталінських будинках лише з чуток

Що стосується міцності споруди, то тут, звичайно, можна в чомусь погодитися, адже товщина несучих стін не викликає нарікань, проте внутрішні перегородки залишають бажати кращого.

Але якщо торкнутися питання висоти стелі, то тут не може бути ніяких сумнівів. Велика висота стелі спостерігається не тільки у всіх кімнатах, але і на сходових майданчиках, в парадних. Примітно, що зустрічаються навіть сталінські будинки, де висота стелі становить приблизно 4,5 метра. Неймовірно, але факт.

Часто «сталінки» порівнюють з хрущовками, однак тут висота стелі не перевищує 2,5 м. При цьому багато хто віддає перевагу саме хрущовок, так як низькі стелі вимагають менших витрат на опалення. Та й за своїм віком це більш сучасні будинки, ніж сталінські споруди.

У будь-якому випадку, вибір залишається за людиною. Мета даної статті полягала лише в тому, щоб дати загальне уявлення про «сталінках» і висоті стель в цих житлових будинках.

Поділіться статтею !!!


Що таке сталінські будинки?
Що таке сталінські будинки?
Питання: «Сталінські будинки - це міцні та надійні споруди?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online