Твір на тему Сенс назви (за комедією Наталка: Фонвізін Д. І.)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сенс назви комедії «Недоросль» розглядається з двох сторін. У словнику можна знайти два тлумачення слову "недоук". У першому варіанті слово має значення: "молодий дворянин, ще не досяг 18 років і не надійшов на державну службу". У другому варіанті - "недоучка, дурнуватий юнак". Слід зазначити, що за часів Фонвізіна існувала тільки перше значення цього слова, друге з'явилося завдяки його твору і створеному драматургом образу недоростка Митрофанушки, що є уособленням підростаючих кріпосників, яким властиво глибоке невігластво і дурість.

Пані Простакова потурала всім бажанням сина, і в результаті він виріс справжнім егоїстом і деспотом, який не здатний відповідати не тільки за інших, але і за себе, за свої вчинки.

Ще в дитячі роки Митрофан показав свій характер: замість того, щоб говорити, він «лаялся», з прислугою розмовляв грубо, не соромився грубити і рідну матір, яка душі в ньому не чула. Вереміївну, свою стару няньку, Митрофан обзивав "старої каргою" незважаючи на те, що та постійно оберігала його, годувала свого вихованця і прибирала за ним. Однак недоук не помічав цього і не цінував. Для нього все це було в порядку речей, так і повинно бути.

Послухавши Митрофана, нам здається, що він смів, ось тільки сміливість його направлена ​​в якусь неправильну сторону, він говорить, що для нього образити кого-небудь - що раз плюнути. Однак на ділі виявляється, що навіть в цьому йому не вистачає сміливості.

Митрофан дуже боязкий і несамостійний. Але самостійність йому і не потрібна, адже поруч з ним завжди знаходиться мати, вірна нянька, вчителі.

Митрофан вкрай корислива і егоїстичний. Він підпорядковується тільки влади. Митрофан оцінює людей по займаному ними положенню. Він не шкодує навіть свою матір, коли вона втрачає владу над людьми. "Так відчепися, матінка, як нав'язала!" - ця фраза недоростка стала крилатою. Саме ці слова улюблений син вимовляє, коли відмовляється від своєї матері в важкий для неї момент.

Простакову шкода, але вона отримала те, що сама заслужила. Адже Митрофан - це результат її виховання, і його ставлення до людей було розвинене саме нею.

Ім'я Митрофана стало прозивним після виходу комедії "Недоросль» у світ. Сьогодні "Митрофанов" називають дурних, неосвічених, грубих і ледачих людей, і, на жаль, в наш час, таких дуже багато. Саме завдяки тому, що "Митрофан" існують по донині, комедія "Наталка" залишається актуальним і популярним твором і в наш час. комедія Фонвізіна змушує нас думати і робити висновки. Може бути, варто задуматися, а чи не є ми такими людьми?

Може бути, варто задуматися, а чи не є ми такими людьми?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online