Виписка з квартири при продажу квартири

  1. В які терміни відбувається реєстрація і зняття з реєстраційного обліку?
  2. Документи і порядок виписки з квартири
  3. Як виписувати неповнолітньої дитини при продажу квартири
  4. Як підстрахуватися від чужих прописаних людей в придбаній квартирі?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При продажу квартири всі зареєстровані в ній особи підлягають виписці, т При продажу квартири всі зареєстровані в ній особи підлягають виписці, т. Е. Зняттю з реєстраційного обліку за місцем проживання (Закон РФ N 5242-1 від 25.06.1993), і право власності переходить до нового власника.

На практиці виникають ситуації, коли після здійснення операції з купівлі-продажу новий власник виявляє, що не всі виписані з придбаної квартири, і це може доставити багато клопоту.

Як відбувається процедура виписки при продажу квартири, в які терміни це потрібно зробити, і яку документацію надати?

В які терміни відбувається реєстрація і зняття з реєстраційного обліку?

За Житлового Кодексу РФ, необхідно повідомити органи ФМС про зміну свого місця проживання, що є тільки інформативний характер.

Правила реєстрації громадян і зняття з обліку затверджені Постановою Уряду №713 від 17.07.1995 р, згідно з яким конкретні терміни виписки не передбачені, тому це питання слід обговорювати в договорах при купівлі-продажу квартири. Виписуватися з квартири громадяни мають право без надання нового адреси проживання і ця процедура безкоштовна, т. Е. Не потрібно оплата мита державі.

Що стосується реєстрації на новому місці, то за встановленими правилами передбачено обов'язок здійснити процедуру протягом тижня з моменту прибуття, порушення термінів тягне за собою накладення штрафів, т. К. Проживання без реєстрації є адміністративним порушенням.

Документи і порядок виписки з квартири

Громадяни, які хочуть виписатися з квартири, повинні звернутися в паспортний стіл за своїм місцем проживання і надати необхідну документацію:

  • Складається заяву (форма №6) про зняття з обліку. Якщо дітям не виповнилося 14 років, таку заяву оформляється законними представниками або батьками.
  • Подаються документи, які підтверджують особу заявника: паспорт громадянина України; свідоцтво народження для дитини до 14 років; діючий паспорт старого зразка громадян СРСР
  • Листок вибуття (форма №7)
  • Домова книга в разі необхідності (при заселенні в приватний будинок).
  • Листок статучета вибуття (форма N 12В), якщо громадяни виїжджають за територію РФ.

Після подачі документи перевіряються протягом трьох днів, і ставиться відповідна відмітка в паспорті про зняття з реєстраційного обліку Після подачі документи перевіряються протягом трьох днів, і ставиться відповідна відмітка в паспорті про зняття з реєстраційного обліку.

У зв'язку з новим законодавством громадяни можуть ставати на облік за новим місцем проживання без виписки з попереднього.

В цьому випадку реєстраційний орган в триденний період перевіряє правильність і повноту оформлення наданих документів і проставляє штамп в паспорті одночасно про зняття з обліку та реєстрації за новим місцем проживання, а потім протягом 3-х днів повідомляє в орган за попереднім місцем проживання відомості про новий адресі.

Процедуру виписки громадяни можуть проводити особисто, через представника за дорученням або в електронному вигляді, скориставшись Єдиним порталом держпослуг.

На практиці виникають ситуації, коли в придбаній квартирі виявляються виписаними не всі мешканці, тоді потрібно звертатися в суд з позовом і на підставі договору купівлі-продажу відбувається примусова виписка . Хоча все ж існують деякі винятки, коли виселяли мешканець відмовився від участі в приватизації житла на користь колишнього власника і в результаті має право на безстрокове проживання на даній житлоплощі, навіть при її продажу.

У випадку з неприватизованою житлом судовий процес може затягнутися надовго і при зверненні до суду потрібно підготувати пакет необхідних документів і доказів, на підставі яких виноситися рішення про виселення.

Як виписувати неповнолітньої дитини при продажу квартири

Виписати дітей до 14 років з житлоплощі набагато складніше, ніж дорослого. Необхідно дотримуватися всіх формальностей при цьому, не порушуючи прав дитини. Знімати дитини з реєстраційного обліку дозволяється тільки в тому випадку, коли йому надається рівнозначне за площею та технічним умовам проживання житло, в якому його прописують.

Якщо дитина не є власником квартири, а тільки прописаний, тоді крім перерахованих вище документів надається техпаспорт на нову житлоплощу, куди він буде прописаний згодом.

У випадках, якщо дитина виступає законним власником приміщення, для виписки необхідно отримати дозвіл в органах опіки. Для цього надається необхідний пакет документів, і питання розглядається протягом двох тижнів. І тільки після отримання згоди оформлюється операція з продажу житлоплощі і слід зняття з обліку за місцем реєстрації.

Дотримання прав дитини передбачає наступні правила:

  • Реєстрація та зняття з обліку дітей відбувається тільки в супроводі їх опікунів або батьків і під їх контролем
  • Заборонено позбавляти неповнолітнього одного виду власності, котрі дають іншого житла без узгодження з органами опіки
  • Не можна виписати з квартири без згоди батьків, навіть якщо вони в розлученні і проживають окремо
  • У разі позбавлення батьків їхніх прав, діти мають право проживати і користуватися житлоплощею, в якій зареєстровані
  • Якщо дитина не проживає за місцем прописки, то виписати його можна тільки в суді, при цьому судове рішення максимально захищає права дітей в спірних ситуаціях.

Як підстрахуватися від чужих прописаних людей в придбаній квартирі?

Щоб не було несподіваного сюрпризу, і не знайшлися прописані родичі колишнього власника, перед покупкою квартири потрібно перевірити кількість осіб, зареєстрованих на купується житлоплощі Щоб не було несподіваного сюрпризу, і не знайшлися прописані родичі колишнього власника, перед покупкою квартири потрібно перевірити кількість осіб, зареєстрованих на купується житлоплощі. Для цього подається запит в інформаційний центр (ЄЇРЦ) про надання з будинкової книги виписки.

Таку інформацію надають тільки власнику та особам, зареєстрованим за вказаною адресою.

Крім цих даних можна отримати ще одну довідку про наявність обтяжень на нерухомості, що купується, звернувшись в ЕГРП за випискою.

Виписка з квартири при продажу - процедура нескладна, але краще заздалегідь передбачити і виключити несподівані проблеми, пов'язані із зареєстрованими мешканцями, особливо якщо це стосується неповнолітніх дітей. Такі проблеми можна вирішити тільки через суд, який в більшості випадків стає на бік дитини, і дорослого без його згоди виписати також важко.

В які терміни відбувається реєстрація і зняття з реєстраційного обліку?
В які терміни відбувається реєстрація і зняття з реєстраційного обліку?
Як підстрахуватися від чужих прописаних людей в придбаній квартирі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online