Виписка з ЕГРН на земельну ділянку: зразок і як її отримати

  1. призначення документа
  2. Законодавче регулювання питання
  3. Мети отримання документа
  4. Форма і зміст
  5. Розширена версія документа
  6. Правила оформлення
  7. Терміни та вартість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У недавньому часі внесли зміни в законодавство, що стосуються   реєстрації права власності   на землю і себе в якості власника нерухомості У недавньому часі внесли зміни в законодавство, що стосуються реєстрації права власності на землю і себе в якості власника нерухомості.

Тепер кожен, кому потрібно переглянути правовстановлюючий документ на яку-небудь ділянку, повинен звертатися в кадастрову службу.

У чому особливість виписки з ЕГРН на земельний наділ і як її отримати? Розглянемо в нашій статті.

призначення документа

Цей документ є єдиним свідченням, що засвідчує наявність прав власності у громадянина.

Крім того, в ній вказані характеристики нерухомості, її стан - чи знаходиться вона під арештом, обтяженням, обмеженням, виступає в якості заставного майна і т Крім того, в ній вказані характеристики нерухомості, її стан - чи знаходиться вона під арештом, обтяженням, обмеженням, виступає в якості заставного майна і т.п.

У реєстрі зберігається інформація про нерухомість, що знаходиться в приватній власності. Якщо в об'єкта наразі не має власника, тоді в довідці буде вказано про відсутність власника.

Відсутність відомостей про самого майні може бути в наступних випадках:

  1. Коли процедура реєстрації прав на нерухомість не була закінчена або не проводилася. У такому випадку для отримання довідки власнику потрібно буде спочатку зареєструвати майно і свої права на нього в ЕГРН, подавши відповідну заяву.
  2. Через технічні неполадки, що виникли під час видачі даних. Тоді зацікавлена ​​особа може знову подати заяву з проханням відновити або внести відсутні відомості.

Законодавче регулювання питання

В Єдиному держреєстрі включені даний про всі об'єкти нерухомості, що знаходяться в межах РФ.

У Реєстрі громадянин може отримати майже всю інформацію про цікавить його майні, за винятком тієї, що відноситься до конфіденційної інформації. Деякі види виписок отримати може тільки власник майна.

ЕГРН є результатом об'єднання двох баз даних - ЕГРП і Кадастрового обліку. Сама ж виписка замінила свідоцтво про реєстрацію ділянки у власність в держорганах, кадастровий паспорт і виписку, а також довідку про вартість ділянки.

Наказ Мінекономрозвитку визначив способи і порядок видачі реєстрових виписок, а також зразки.

ЗК встановив порядок реєстрації прав громадян на земельні ділянки будь-якої категорії і виду землекористування. ЗК встановив порядок реєстрації прав громадян на земельні ділянки будь-якої категорії і виду землекористування

Мети отримання документа

В основному ця довідка потрібна для того, щоб: В основному ця довідка потрібна для того, щоб:

  • Підтвердити права власника (або співвласника) майна при проведенні будь-якої операції, а також уточнити дієздатність продавця.
  • Надати інформацію банку в разі, якщо даний об'єкт нерухомості планується використовувати в якості застави при оформленні позики.
  • Видати суду під час судового розгляду, якщо виникли якісь правові спори, що стосуються даного об'єкту нерухомості.
  • Порівняти дані з виписки перед проведенням процедури межування ділянки .

Форма і зміст

Реєстрова виписка видається на всі ділянки, незалежно від категорії і виду використання.

завантажити зразок виписки з ЕГРН на земельну ділянку.

Вона готується на основі проведеної раніше процедури межування наділу.

У довідках на землю має бути кілька розділів:

  1. У першому вказують відомості про характеристики ділянки і його розташуванні в Реєстрі: точна адреса, квадратура, категорія користування, вартість, номер землі по кадастру і в госучёте і інші параметри.
  2. Другий розділ містить інформацію про власника ділянки: підстави, завдяки яким громадянин присвоїв собі ділянку (а також інші правовстановлюючі документи ), Особисті дані власника, наявність обтяжень і обмежень, що діють щодо даної наділу, відомості про вилучення території (із зазначенням того, який орган присвоїв їх - державний чи муніципальний).
  3. Третій розділ є графічним - в ньому розташована наочна схема межування ділянки, його поштову адресу, лінії комунікацій та ін.

Існує кілька різновидів документа. Тому на один запит можуть видати тільки один з них, вказаний при замовленні.

Відмінності між паперовою і електронною формою:

  • Електронний документ оформляється і видається набагато швидше. Головне, щоб він був завірений цифровим підписом. А ще замовлення електронної версії набагато дешевше. Вона може бути відправлена ​​як у вигляді файлу для друку, так і посиланням для ознайомлення.
  • Паперовий варіант видається на руки в відділенні Росреестра, МФЦ або Пошти РФ. На ній обов'язково повинна стояти підпис реєстратора і друк облікового служби.

Простіше і зручніше зробити замовлення довідки через Інтернет . Це дозволяє уникнути черги та заощадити гроші. При цьому можна визначити спосіб відправки та її вид (можна замовити і паперовий, і електронний документи одночасно).

Розширена версія документа

Розширена виписка, крім відомостей загальнодоступного характеру, містить детальну інформацію про власника нерухомості - його особисті дані і форму володіння (одноосібну, часткову, як співвласник і ін.). У ній зазначено не тільки те, хто є власником зараз, але також є відомості про інших власників.

Це дозволяє відстежити, до кого переходили права на об'єкт в останні роки, а також порівняти дані з довідки з іншими документами на землю. Саме розширений варіант виписки потрібен при проведенні різних операцій з нерухомим майном. Її запитують потенційні покупці, суди, кредитори.

Взяти таку довідку може тільки власник. Взяти таку довідку може тільки власник

Правила оформлення

Замовити свідоцтво на ділянку можна різними шляхами: Замовити свідоцтво на ділянку можна різними шляхами:

  • Особисто з'явитися відділення Росреестра або МФЦ і подавши туди заяву з документами.
  • Зробити замовлення довідки на сайті держпослуг, Росреестра або іншому сервісі, що спеціалізується на наданні громадянам документів.

У будь-якому випадку, буде потрібно скласти заяву або заповнити анкету на сайті. Знадобиться надати паспорт, військовий квиток, СНІЛС або інший документ, що підтверджує особу, а також вказати адресу цікавить нерухомості.

Відмова у видачі обов'язково повинен бути мотивований. Таке рішення можна буде оскаржити в судовому порядку.

Коли прийде сповіщення про те, що довідка готова і її можна забрати, у відділенні видачі потрібно буде пред'явити паспорт і копію заяви.

Терміни та вартість

Видача довідок займає небагато часу:

Довідка залишається в силі 30 днів з моменту отримання.

Витрати на довідку будуть наступними:

  • Юридичним особам електронна виписка обійдеться в 600 рублів, а фізичним - в 300 рублів.
  • Паперова коштує 2 200 рублів для юросіб і 750 рублів для фізичних осіб.
  • Інший вид документа - виписка без координат меж ділянки - 400 рублів для фізосіб і 1 -100 для юридичних.
  • Крім держмита за послугу потрібно буде сплатити комісію, за переказ коштів.

Оплата може бути здійснена готівкою або переказом з банківської карти, особистого рахунку або ж електронними грошима.

Про форму виписки з ЕГРН, що містяться в ній відомості і основні відмінності від кадастрового паспорта дивіться в наступному відеосюжеті:

У чому особливість виписки з ЕГРН на земельний наділ і як її отримати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online