Прогулянка - як одягнути новонародженого взимку + список речей

  1. Що потрібно зимовим малюкам: список речей
  2. Види і критерії вибору зимового одягу
  3. конверт
  4. Комбінезон
  5. Шапка і шарфик
  6. Шкарпетки
  7. рукавиці
  8. Виписка з пологового будинку взимку
  9. Домашній гардероб
  10. організація прогулянки
  11. Погода для прогулянок
  12. Як одягнути малюка для прогулянки
  13. Як визначити самопочуття крихти
  14. Корисні поради

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На читання 7 хв. переглядів 203

Поява на світ малюка - це щастя. А ще це величезна кількість нових питань з серії «А як правильно ?!», що виникають у недосвідчених батьків. Серед них - як одягнути новонародженого взимку. Щоб і не холодно, і не жарко, і зручно. Ось про це і поговоримо.

Що потрібно зимовим малюкам: список речей

У рішенні проблеми, як одягати новонародженого взимку, можуть допомогти поради педіаторов, досвідчених мам і команди Итс Кідс. Ось що потрібно придбати для вашого скарби на зиму:

  • теплі пелюшки - 3-4;
  • сорочечки фланелеві з довгим рукавом і «царапки» - 3-4;
  • кофтинки з трикотажу - 2-3;
  • повзунки на лямках - 3-4;
  • сліпи - 2-3;
  • боді (з довгим рукавом) - 2-3;
  • носочки - тонкі і теплі по 2-3 пари;
  • чепчики тонкі - 2-3;
  • зимова шапочка - 1-2;
  • шарфик;
  • рукавиці - 1 пара;
  • комбінезон або конверт;
  • плед.

Природно, це не вичерпний список, а розумний мінімум.

Види і критерії вибору зимового одягу

Список речей для новонародженого взимку досить великий. Розглянемо його докладніше.

конверт

Конверт на зиму - це утеплений варіант кокона для крихти. Він може бути підбитий хутром або простеган з утеплювачем. Як утеплювач використовують синтепон, холлофайбер, ізософт, пух та інші матеріали.

Переваги конверта - в ньому дитина закутаний з усіх боків, його легко надягати. Існують різні види конвертів. Трансформер, при необхідності, перетворюється в ковдру, або його нижня частина трансформується в штанці. Після трьох місяців зручний буде конверт з рукавами.

Комбінезон

Він захищає від холоду і вітру не гірше конверта, даючи при цьому малюкові більше свободи. При його покупці врахуйте, що немовлята дуже швидко ростуть, купити комбінезон на два сезони не вийде. Комбінезон 56 розміру, куплений для дитини, народженої на початку грудня, може стати маленьким вже до весни.

Можна взяти комбінезон на виріст, але тоді він буде величезним для крихти. Краще все ж підбирати за розміром.

На спеціалізованих сайтах молодих мам не складно відшукати одяг в чудовому стані за дуже помірними цінами.

Зручні моделі з можливістю застібання рукавів і штанин, щоб в перші місяці обходитися без взуття і рукавичок. На комбінезоні обов'язково повинно бути кріплення для ременя безпеки дитячого автокрісла - безтурботність батьків може дуже дорого обійтися.

Шапка і шарфик

Безволоса головка потребує особливого захисту. Спочатку малюку потрібно надіти легкий чепчик з натуральної тканини, потім - утеплену шапочку. Ось тут варіації розмірів неприпустимі. Шапки слід купувати так, щоб вони щільно (але не тісно!) Облягали головку, закриваючи чоло і вушка. Зверніть увагу на зручність зав'язок - шапка не повинна сповзати, коли малюк крутить головою.

Шарфик необов'язковий, якщо надіта шапка-шолом, що закриває шийку, або воно надійно закрито комбінезоном. Але якщо комбінезон завеликий, то шийку потрібно укутати.

Шкарпетки

В'язані натуральні шкарпетки - обов'язковий предмет гардероба. Дуже зручні вовняні шкарпетки на зав'язках або теплі пінетки.

рукавиці

Вовняні рукавички надягають поверх тонких «царапок». Пальчики крихти дуже ніжні, шерсть буде їх дратувати. Якщо мороз невеликий, а ручки надійно заховані в рукава комбінезона або приховані в конверті, то досить «царапок» з фланелі.

Виписка з пологового будинку взимку

Окрема турбота - одяг на виписку для новонароджених. Зима вносить свої корективи в гардероб маленького чоловічка. Якщо новонароджена крихітка поїде додому в колясці, або на руках у батьків, що йдуть пішки, то її одягають так само, як на прогулянку.

Якщо ж дитину повезуть на машині, то потрібен полегшений варіант - наприклад, в машині можна злегка розстебнути комбінезон.

Що потрібно принести на виписку для новонародженого взимку:

  • памперс;
  • тонку сорочечку з рукавами- «царапки»;
  • сорочечку з фланелі або байки;
  • для сповивання тонку і фланелеву пелюшку. Якщо батьки не хочуть сповивати, то фланелевий сліп з довгими закритими рукавами або повзунки-комбінезон і теплу сорочечку;
  • костюмчик з вовни або флісу (якщо дитину не сповивають);
  • чепчик (можна косиночку);
  • зимову шапку;
  • утеплений конверт (комбінезон).

Розібравшись, в чому виписують дитину з пологового будинку взимку, не забудьте підготувати ці речі - випрати спеціальними дитячими засобами і пропрасувати.

Якщо з якої-небудь причини молоді батьки не купили конверт, новонароджений прекрасно буде себе почувати в теплому ковдрі. Підодіяльник обов'язковий - він додасть тепла і не дасть ковдрі натерти ніжні щічки.

Домашній гардероб

Ще одна проблема батьків - у що одягнути немовляти в будинку. В опалювальної квартирі він не потребує укутуванні, особливо коли почне рухатися. Під час сну його вкривають теплим легкою ковдрою.

21-220С - оптимальна температура для кімнати немовляти.

Ручки і ніжки дитині закривають, але одяг повинен бути з тонкої тканини. Це може бути:

  • сліп;
  • комплект з кофтинки і повзунків;
  • комплект з боді і штанців.

На ніжки можна надіти тонкі або махрові шкарпетки. Носити будинку чепчик не потрібно, його надягають тільки після купання. Якщо в кімнаті прохолодно, можна додатково надіти кофтину і штанці.

організація прогулянки

Прогулянки грудничку необхідні з перших днів. Мамі, до речі, теж. Популярний доктор Комаровський Є.О. радить гуляти вже з 10 днів. Перша прогулянка з новонародженим триватиме 20-30 хв, потім час збільшується. При м'якій зимі дитина може дихати свіжим повітрям до 1.5-2 ч в день, але прогулянку краще розбити на дві частини.

Погода для прогулянок

Мороз до -50 С - не привід відмовити грудничку в перебуванні на свіжому повітрі, але якщо температура опустилася нижче, то час прогулянки скорочується до 25-30 хв. Якщо ж мороз зміцнів до 100С і нижче, то краще залишитися вдома, уклавши дитини на заскленій веранді або балконі.

При сильному вітрі коляску захищають накидкою, для прогулянки вибирають захищені від вітру місця.

Як одягнути малюка для прогулянки

Влітку проблем з одяганням не виникає, але взимку підібрати правильний одяг набагато складніше, особливо для новонародженого. Кілька загальних порад, як одягати новонародженого взимку на вулицю:

  1. Перше і головне - на крихту надягають тільки на 1 шар одягу більше, ніж на маму. Не перетворюйте дитину в капусту.
  2. Вибирайте верхні дитячі речі з мінімумом застібок, бажано на безпечних «липучках» або кнопках.
  3. Одяг повинен бути вільним. Дитині необхідна мінімальна свобода руху, а прошарку повітря між шарами одягу зроблять її тепліше.
  4. Найзручніша одяг в морозну погоду - комбінезон, що повністю закриває тільце. Або конверт, що виконує ту ж функцію.
  5. Не потрібно закривати обличчя шарфом. Навіть такий крихітний носик встигає прогріти холодне повітря, що надходить в організм. Для захисту від вітру використовуйте захисну накидку коляски.

Як визначити самопочуття крихти

Щоб зрозуміти, як відчуває себе малюк, потрібно торкнутися його носик або щічку. Якщо вони теплі, все в порядку. Якщо холодні, є ймовірність, що і малюкові холодно. Якщо гарячі, можливий перегрів.

Якщо ви зайшли в приміщення, то можна просунути руку - тільки теплу! - в комбінезон і помацати шийку і спинку дитини. Якщо тільце гаряче і малюк спітнів, то він перекутан. В цьому випадку потрібно повертатися додому, перегрів небезпечний для крихти. Якщо шийка холодна, то потрібно вкрити дитину додатковим пледом.

Корисні поради

  • Малюкові надягають верхній одяг після того, як одягнеться мама. В ідеалі потрібен помічник, який допомагає одягати дитину.
  • Дно коляски має бути утеплено додатковим матрасиком або складеною ковдрою.
  • У маршрут прогулянки не варто включати магазини. По-перше, це ризик інфекцій, по-друге, в приміщенні малюкові стане жарко. Після цього вихід на морозне повітря може застудити дитину.

Звключеніе

Прогулянки на свіжому повітрі загартовують малюка, тим більше що зимове повітря чистіше річного. Але потрібно серйозно поставитися до вибору одягу. Не слід йти на поводу у люблячих бабусь і закутувати малюка в кілька ковдр.

Перегрів для малюків не менш дискомфорт, ніж холод, а спітнілий дитина прохолоне від найменшого протягу. Якщо ж йому буде холодно, він не зможе спокійно спати і буде плачем вимагати повернути його в тепло.

Але не лякайтеся! Пройде зовсім небагато часу, у вас з'явиться досвід, і ви безпомилково будете визначати, як краще одягнути малюка. Прохання до досвідченим батькам - поділіться, будь ласка, своїми Лайфхак по прогулянкам з новонародженим взимку. Ми чекаємо ваших коментарів!

А ще це величезна кількість нових питань з серії «А як правильно ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online