Приватні нотаріуси почнуть видавати виписки з держреєстру нерухомості

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Приватні нотаріуси почнуть видавати виписки з держреєстру нерухомості Приватні нотаріуси почнуть видавати виписки з держреєстру нерухомості   З 1 січня 2014 р приватні нотаріуси зможуть надавати громадянам виписки з єдиної системи державної реєстрації - відповідні зміни в закон «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», повідомив глава Укрдержреєстру Дмитро Ворона

З 1 січня 2014 р приватні нотаріуси зможуть надавати громадянам виписки з єдиної системи державної реєстрації - відповідні зміни в закон «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», повідомив глава Укрдержреєстру Дмитро Ворона. Зараз таку можливість має тільки державна реєстраційна служба.

державна реєстрація прав на нерухомість з 1 січня 2013 перейшла до Державної реєстраційної служби (Укрдержреєстр). Так що виписка з держреєстру - фактично аналог виписки з БТІ, якщо права власності оформлялися після цієї дати. «В Україні, по суті, існує три реєстри. Основна маса відомостей, як і раніше знаходяться в базах БТІ, на паперових носіях. Після 2004-го почалося формування електронної бази, в Києві, наприклад, всі права власності, які оформлялися з 2010 по 2013, - в електронній базі БТІ. У новоствореному Держреєстрі в основному знаходяться відомості про нерухомість, яка продавалася-купувалася після 1 січня 2013 року і про ту, чиї господарі самі звернулися з проханням внести відомості до реєстру », - пояснила нотаріус Ірена Лізобардова.

Виписку з держреєстру прав власності може вимагати, наприклад, опікунська рада при продажу квартири, в якій прописані неповнолітні. «Ми хочемо, щоб нотаріуси взяли на себе частину роботи з надання виписок з реєстрів. Плануємо зробити так, щоб будь-який громадянин, звернувшись до нотаріуса, отримав виписку так само, як це відбувається в Укрдержреєстрі », - пояснив мотивацію чиновників Дмитро Ворона.

За його словами, вартість таких нотаріальних послуг ринок буде регулювати самостійно, але у державного нотаріуса виписка буде коштувати стільки ж, скільки в реєстраційній службі - 120 грн.

Як повідомили в Держреєстрі, станом на 18 грудня держреєстраторами за заявками фізичних і юридичних осіб видано 36593 витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та 1 млн. 377 тис. 599 інформаційних довідок за запитами відповідних органів держвлади.

З огляду на, що зараз (при оформленні договорів купівлі-продажу, успадкування та дарування) розмір плати для нотаріусів «за вхід» в реєстр становить 68 грн, а отримати у державного реєстратора виписку з реєстру коштує 120 грн., Поки не ясно, як приватні нотаріуси оцінять свої послуги. «Швидше за все, послуга ця буде коштувати стільки ж, стільки у держнотаріусів», - припустила Ірена Лізобардова, але уточнила, що поки вони не мають доступу до Реєстру прав власності.

джерело: http://business.vesti.ua

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online