Поквартирна картка, вона ж форма 10: де отримати виписку, зразок заповнення, необхідні документи при отриманні довідки в МФЦ або через держпослуги

  1. Що ж таке форма 10? Поквартирна картка являє собою документ встановленої форми, що містить відомості...
  2. До яких видів власності відноситься?
  3. Випадки, коли необхідна поквартирна картка?
  4. Де і як отримати документ?
  5. Документи для отримання виписки
  6. Процес оформлення картки
  7. Внесення змін і термін зберігання

Що ж таке форма 10?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поквартирна картка являє собою документ встановленої форми, що містить відомості про осіб, зареєстрованих на зазначеній житлоплощі. Також міститься інформація про громадян, які були прописані раніше. У документі реєструються всі проживають особи, незалежно від ступеня їх споріднення з власником квартири. При створенні запису про вибуття особи, вказується конкретна причина виписки.

Картку називають Формою 10 Картку називають Формою 10. Для друку використовується лист А5. Не допускаються виправлення в документі, це вважається грубою помилкою заповнення. Форма картки встановлена ​​ФМС наказом від 11 вересня 2012 року. Обов'язково заповнюються такі графи:

  • точна адреса будинку;
  • площа квартири;
  • номер телефону;
  • вказівка ​​форми документа;
  • назва організації, що відповідає за комунальні послуги в цьому будинку;
  • список громадян, які пройшли процедуру реєстрації із зазначенням дати реєстрації, дати виписки з минулого місця проживання (якщо є), дати народження особи та ступеня споріднення з власником квартири;
  • ПІБ квартиронаймача або господаря житлоплощі;
  • особисті дані власника.

зразок заповнення

Всі пункти є обов'язковими для заповнення. У документ можна включати відомості про осіб, які не проживають на даній житлоплощі, але мають на це право. Наприклад, якщо людина зареєстрована в квартирі, але знаходиться в місцях позбавлення волі.

тут можна завантажити зразок заповнення поквартірой картки .

До яких видів власності відноситься?

Оформлення картки відбувається відносно мешканців багатоквартирних будинків:

  • що перебувають у власності суб'єкта РФ або РФ. До такого виду житла відносять службові квартири;
  • муніципальна нерухомість в розпорядженні органів місцевої влади. Наприклад, будинок престарілих, будинки для інвалідів і дітей-сиріт;
  • приватна власність комерційних організацій. До такої відносяться житлові кооперативи в веденні будівельних компаній;

Зазначені житлові об'єкти відносяться до певної організації житлово-комунального господарства, яка бере на себе обов'язок по наданню відомостей для реєстрації громадян в органи ФМС.

Папір оформляється і для неповнолітнього громадянина у віці до 14 років, який прибув на місце нової реєстрації з батьками, опікунами чи іншими родичами.

Випадки, коли необхідна поквартирна картка?

Документ є офіційною підставою для підтвердження реєстрації осіб на певній площі Документ є офіційною підставою для підтвердження реєстрації осіб на певній площі. Використовується для здійснення операцій з нерухомістю, отримання пільг та інших операцій. Для надання інформації за місцем вимоги може використовуватися виписка з бланка. Обов'язково документ необхідний для:

  • оформлення угоди купівлі-продажу нерухомості;
  • заповнення заяви на отримання пільг по комунальним платежам;
  • приватизації квартири власником;
  • передачі власності за договором дарування;
  • отримання документа, що посвідчує особу;
  • підтвердження статусу багатодітної сім'ї;
  • посвідчення факту, що сім'я потребує поліпшення житлових умов;
  • для запитів військкомату;
  • звернення до фінансові організації, наприклад, в банк для оформлення іпотеки.

Якщо необхідно уточнити місцезнаходження особи в певний період часу, також може бути використана поквартирна картка. У ній вказані відомості не тільки постійної, а й тимчасової реєстрації.

Виписку з картки також називають довідкою про склад сім'ї. При необхідності її потребують будь-який територіальний контролюючий орган.

Де і як отримати документ?

Картки зберігаються в спеціальній картотеці у співробітника компанії, що здійснює управління будинком. У відповідальної особи немає можливості видавати оригінал бланка кожен раз, коли потрібна інформація про які проживають осіб. Тому надається виписка з поквартирною карти, що містить відомості про реєстрацію.

Для отримання виписки з картки необхідно попрямувати в обслуговуючу організацію, МФЦ або замовити документ через портал держпослуг.

Відомості надаються за усним запитом особи, що замовляє виписку Відомості надаються за усним запитом особи, що замовляє виписку. Зібраний пакет документів супроводжується усним роз'ясненням інформації, після чого відповідальний співробітник становить виписку з поквартирною картки. У разі відмови надати інформацію, представник компанії зобов'язаний скласти письмове пояснення з зазначенням причини відмови, доповнивши його посиланням на законодавчий акт, що регламентує дане питання.

Документи для отримання виписки

Усна заява супроводжується документами:

  • паспорт громадянина РФ або інший документ, що підтверджує особу заявника;
  • правовстановлюючий документ, що підтверджує можливість користуватися житлом. Це може бути договір купівлі-продажу, оренди, ордер на квартиру або рівносильний інший документ.

Доповнювати зазначені папери не потрібно. Відсутність або недостовірність відомостей будь-якого документа є причиною для відмови в оформленні виписки.

Папір, яка розкриває список проживаючих у квартирі осіб, видається в день звернення. Якщо потрібно архівна виписка, на оформлення йде кілька днів. Для її складання потрібно виконати фахівця в міський архів, що містить інформацію про переміщення громадян за кілька десятків років. Довідка видається безкоштовно, без сплати держмита.

Процес оформлення картки

Процес внесення записів в поквартирного картку не залежить від типу власності житлового фонду (державний, муніципальний або приватний). Записи вносяться на підставі даних про реєстрацію конкретної особи по цьому місцю проживання та інформації про вибуття з минулого місця проживання. Органи ФМС передають інформацію між своїми підрозділами, тому не потрібно додатковий візит з метою оформлення виписки з минулого місця проживання. При реєстрації за новою адресою, виписка з старого місця проживання здійснюється автоматично. Бланки для заповнення замовляються в друкарні, але допускається і самостійне виготовлення карток встановленої форми.

Картка складається з залученням власника житла, що підтверджує підстави для створення запису про конкретну особу, котра проживає на даній житлоплощі. Заповнюватися папір може одним з осіб:

  • якщо вибрано безпосереднє управління будинком, заповнити бланк може власник житлового приміщення;
  • управлінець житлового кооперативу;
  • особа, відповідальна за оформлення громадян, які перебувають в організацію соціально допомоги, наприклад будинок престарілих;
  • особи, які контролюють безпеку житлового фонду держави і муніципалітету;
  • співробітник МФЦ.

Для реєстрації новонародженої дитини в уповноважену організацію звертається мама, зареєстрована за вказаною адресою. При цьому не обов'язково мама дитини є власником квартири.

Внесення змін і термін зберігання

Зміни в картку вносяться особою, яка є відповідальною за обслуговування, зберігання та достовірність картотеки записів Зміни в картку вносяться особою, яка є відповідальною за обслуговування, зберігання та достовірність картотеки записів. Підставою для внесення відомостей є надання документів громадянином, оформляють постійну або тимчасову реєстрацію і згоду власника квартири. При внесенні нового запису потрібно присутність господаря нерухомості. Аналогічна ситуація з випискою з даного адреси проживання.

Поквартирна картка зберігається необмежений період часу, до вибуття всіх зареєстрованих осіб з даного місця проживання. Інформація накопичується, починаючи з моменту здачі будинку в експлуатацію і заселення перших мешканців.

Що ж таке форма 10?
До яких видів власності відноситься?
Випадки, коли необхідна поквартирна картка?
Де і як отримати документ?
До яких видів власності відноситься?
Випадки, коли необхідна поквартирна картка?
Де і як отримати документ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online