Отримання виписки з державного кадастру

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З набранням чинності Закону України «Про державний земельний кадастр» для підтвердження права власності на землю власнику необхідно пред'явити виписку з державного земельного кадастру З набранням чинності Закону України «Про державний земельний кадастр» для підтвердження права власності на землю власнику необхідно пред'явити виписку з державного земельного кадастру.

Виписка з кадастру (ДЗК) - це документ, що підтверджує внесення даних земельної ділянки до державного земельного кадастру. Виписка з кадастру - це також одна з форм надання державним кадастровим реєстратором відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

На практиці громадяни та організації часто отримують виписку з кадастру в двох випадках:

  • при реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі;
  • при здійсненні будь-яких операцій із земельною ділянкою (купівля-продаж, дарування, обмін, оренда, успадкування і т.д.).

Перший випадок часто актуальне для власників земельних ділянок, які мають на руках державний акт про право власності на земельну ділянку і, при цьому, не внесені в Національну кадастрову систему. Отже, власник земельної ділянки, маючи на руках державний акт, подає державному кадастровому реєстратору за місцезнаходженням земельної ділянки пакет документів з метою внесення в кадастр інформації про земельну ділянку.

Другий випадок, коли витяг з кадастру необхідно для проведення будь-яких операцій із земельною ділянкою (купівля-продаж, дарування, обмін і т.д.).

За загальним правилом, термін дії виписки з кадастру - 3 місяці. Виняток встановлено для виписок, які видаються спадкоємцям, а також при реєстрації земельної ділянки в кадастр - вони є безстроковими. Проте, речове право (право власності) на земельну ділянку має бути зареєстровано протягом одного року з дня отримання виписки з кадастру про реєстрацію земельної ділянки в кадастр.

Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку видається заявнику в день надходження заяви.

Витяг з Державного земельного кадастру а про земельну ділянку може бути видана будь-яким Державним кадастровим реєстратором центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, незалежно від території дії його повноважень.

Отримати виписку з кадастру можна звернувшись в нашу компанію «Адвокатське і рієлторськоє об'єднання України». Ми маємо великий досвід і відповідних висококваліфіуірованних фахівців для виконання будь-яких юридичних завдань, в т.ч. в отримання виписки з кадастру (ДЗК) при реєстрації земельної ділянки, а також виписки з ДЗК для нотаріуса.

Звертайтеся саме до нас, ми вирішимо будь-яку Вашу проблему за мінімально короткий час!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online