Держмито за виписку з ЕГРН

  1. Скільки коштував кадастровий паспорт на квартиру?
  2. Отримання виписки з ЕГРН: яка держмито для громадян?
  3. Величина держмита за виписку з ЕГРН на квартиру для юридичних осіб
  4. Відмінності між електронній та паперовій випискою
  5. Чи потрібно надавати в Росреестр чек, який підтверджує оплату мита?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи не знайшли відповіді на своє питання?
Дізнайтеся, як вирішити саме Вашу проблему - зателефонуйте прямо зараз:
+7 (499) 350-80-69 (Москва)
+7 (812) 309-75-13 (Санкт-Петербург)
Це швидко і безкоштовно!

Виготовлення кадастрового паспорта супроводжувалося обов'язковою оплатою мита. З недавнього часу цей документ не має юридичної сили, але замість нього оформляється виписка з ЕГРН.

Скільки коштує державний збір за надання даного документа, ви дізнаєтеся в цій статті.

Практично жодна операція з нерухомістю не здійснювалася без надання відповідного кадастрового паспорта - документа, що включає в себе докладний опис об'єкта. Ви продали квартиру і збиралися зареєструвати перехід прав на майно в Росреестра? Без цього документа проведення даної процедури було неможливо.

Кадастровий паспорт оформлявся в єдиному Росреестра, однак подати запит на його виготовлення можна було через МФЦ або портал державних послуг.

З початку 2017 року документ більше не оформляється, так само як і свідоцтво про право володіння майном або виписка з ЕГРП.

База даних Єдиного Державного Реєстру прав та КГН з недавніх пір була об'єднана, а перераховані вище документи замінені на єдиний - виписку з ЕГРН, що містить відомості про власників майна, характеристиці об'єкта і наявних на ньому обмеження.

Даний документ необхідний для здійснення будь-яких операцій з нерухомістю (при продажу квартири, передачі її в дар близькому родичу, залишення під заставу, написанні заповіту і т. Д.).

Скільки коштував кадастровий паспорт на квартиру?

Хоча зараз цей документ не має юридичної сили і не оформляється Росреестра, багатьом громадянам цікаво, скільки коштувало його виготовлення. Величина держмита за кадастровий паспорт в 2016 році залежала від статусу заявника і форми документа.

Громадяни, які бажають отримати паперовий варіант, повинні були сплатити 200 рублів в державну казну. Електронний зразок коштував трохи дешевше - 150 рублів за послугу з виготовлення.

Організації, компанії та інші юридичні особи були зобов'язані заплатити 600 рублів при замовленні друкованого примірника паспорта, однак в електронному варіанті він обходився всього за 300 рублів (тобто в два рази дешевше).

Отримання виписки з ЕГРН: яка держмито для громадян?

Отримання виписки з ЕГРН: яка держмито для громадян

Вартість послуги з виготовлення виписки з ЕГРН трохи вище, ніж при оформленні кадастрового паспорта, тому як документ об'єднує більше даних про житлове приміщення.

Крім цього, виписка виступає доказом наявності у громадянина прав на об'єкт нерухомості.

Величина держмита за виписку з ЕГРН в 2017 році також залежить від форми документа і статусу особи, що запросив його виготовлення:

  • 300 рублів, якщо мова йде про електронний екземплярі;
  • 750 рублів, якщо замовляється друкований варіант.

Варто зазначити, що цю ж вартість повинні сплатити державні органи, якщо їм потрібне виготовлення друкованого або електронного варіанта виписки з ЕГРН.

Величина держмита за виписку з ЕГРН на квартиру для юридичних осіб

Організації, підприємства, фірми і компанії також можуть мати у власності об'єкти нерухомості. Якщо юридична особа має право володіння житловим приміщенням, воно має можливість здавати його в оренду громадянам (наприклад, для надання квартири новому або иногороднему співробітнику).

Порядок отримання правоподтверждающій документа для організацій той же, що і для фізичних осіб, проте величина держмита за виписку з ЕГРН відрізняється:

  • 2 200 рублів за друкований екземпляр;
  • 600 рублів за електронний документ.

На практиці компанії і фірми частіше користуються електронними варіантами документації. Виписка з ЕГРН не є винятком.

Такий екземпляр набагато вигідніше відправляти контрагентам для здійснення або підтвердження будь-яких операцій з майном. При цьому електронний варіант має ту ж юридичну чинність, що і друкований.

Відмінності між електронній та паперовій випискою

Відмінності між електронній та паперовій випискою

Зовнішній вигляд обох документів дещо відрізняється, проте вони містять однакову інформацію. Ознайомитися із зразками друкованої і електронної виписки з ЕГРН на житлове приміщення можна тут на сайті.

Паперовий документ має відбиток печатки єдиного Росреестра і персональну підпис посадової особи, відповідальної за його видачу. Електронний примірник, що володіє тією ж законною силою, засвідчується посиленою цифровим підписом представника держоргану.

Останній варіант має великий попит в даний момент, тому як його набагато вигідніше відправляти в різні інстанції або контрагентам.

Електронний документ легко завантажити на флешку, записати на диск або перенести на інший носій інформації. Він не схильний до зносу, тому виписку не доведеться оформляти повторно через кілька років.

Даний документ виготовляється за заявкою зацікавленої особи. Велика частина інформації знаходиться у вільному доступі, однак відомості про правовласників і окремих характеристиках об'єкта можуть бути видані виключно власнику нерухомості.

Запит можна відправити:

  • в ТО Росреестра;
  • до найближчого відділення МФЦ;
  • через веб-портал державних послуг;
  • через офіційний сайт Росреестра - https://rosreestr.ru/wps/portal/p/cc_present/EGRN_1.

При цьому зацікавлена ​​особа має право звернутися до уповноваженої інстанцію самостійно або через законного представника, відправити документи в держорган поштою або через інтернет. Якщо в Росреестр звертається довірена особа заявника, фахівець зажадає пред'явлення довіреності, посвідченої в нотаріальній конторі.

Чи потрібно надавати в Росреестр чек, який підтверджує оплату мита?

Законодавство РФ не зобов'язує громадян та їх представників надавати в державну інстанцію чек, що засвідчує оплату відповідного держмита за виготовлення виписки з ЕГРН.

Заявник має право самостійно пред'явити платіжний документ співробітнику МФЦ або Росреестра, проте фахівець не може вимагати його надання.

Інформація про оплату суми мита повинна міститися в єдиній базі даних, тому документальне підтвердження від заявника не вимагається.

Оцініть матеріал


Чи не знайшли відповіді на своє питання?
Дізнайтеся, як вирішити саме Вашу проблему - зателефонуйте прямо зараз:
+7 (499) 350-80-69 (Москва)
+7 (812) 309-75-13 (Санкт-Петербург)
Це швидко і безкоштовно!

Скільки коштував кадастровий паспорт на квартиру?
Отримання виписки з ЕГРН: яка держмито для громадян?
Чи не знайшли відповіді на своє питання?
Ви продали квартиру і збиралися зареєструвати перехід прав на майно в Росреестра?
Скільки коштував кадастровий паспорт на квартиру?
Отримання виписки з ЕГРН: яка держмито для громадян?
Чи потрібно надавати в Росреестр чек, який підтверджує оплату мита?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online