Держмито 2018 за виписку з ЕГРП

  1. Держмито: виписка з ЕГРП 2017 Актуально на: 27 июня 2017 р Державний кадастровий облік, а також...
  2. Оплата «держмита» за виписку з ЕГРП
  3. Вартість виписки з реєстру ЕГРН (ЕГРП), де отримати
  4. Коротко про виписку
  5. де отримати
  6. Розмір держмита
  7. Як сплатити держмито за виписку з ЕГРП
  8. Держмито за електронну виписку з ЕГРП
  9. Як замовити електронну виписку на сайті Росреестра
  10. Як замовити електронну виписку легко
  11. Правила і розмір оплати держмита за виписку з ЕГРН
  12. Розмір плати
  13. Правила здійснення платежу
  14. Способи зменшення суми
  15. Держмито за виписку з ЕГРН (ЕГРП)
  16. Держмито за виписку з ЕГРП (ЕГРН)
  17. Замовити електронну виписку з ЕГРН можна тут
  18. Це цікаво:

Держмито: виписка з ЕГРП 2017

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Актуально на: 27 июня 2017 р

Державний кадастровий облік, а також державна реєстрація виникнення або переходу прав на нерухоме майно підтверджуються випискою з Єдиного державного реєстру нерухомості (ЕГРН) (п. 1 ст. 28 Федерального закону від 13.07.2015 № 218-ФЗ). Нагадаємо, що з 01.01.2017 правила ведення «нерухомого» реєстру змінилися. Новий ЕГРН об'єднав в собі відомості з ЕГРП (Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно та угод з ним) і ГКН (Державного кадастру нерухомості) (п. 6 ст. 72 Федерального закону від 13.07.2015 № 218-ФЗ). Тому окремого ЕГРП більше не існує і виписку з нього отримати не можна. Однак за звичкою реєстрові виписки про нерухомість досі часто називають виписками ЕГРП. І для зручності в нашій консультації виписка з ЕГРП і ЕГРН розглядаються як рівнозначні поняття. Про вартість виписки з ЕГРП розповімо в нашій консультації.

Говорячи про виписку з ЕГРН, варто відрізняти її від іншого роду виписки з ЕГРН (Єдиний державний реєстр платників податків).

Скільки коштує виписка

Відразу обмовимося, що називати платіж за надання виписки з ЕГРН адміністративний збір не зовсім коректно. Про держмито, що сплачується в Росреестр, ми розповідали в окремій консультації. При цьому держмито за надання виписки з ЕГРН не передбачена в НК РФ. Тому правильно говорити про плату за надання виписки.

Розмір цієї плати затверджений не НК РФ, а Наказом Мінекономрозвитку від 10.05.2016 № 291. Величина плати залежить не тільки від того, як виписка запрошені, в якому вигляді вона надається (на папері або електронно), але і від того, цю це виписку замовляє (фізична або юридична особа).

  • для фізосіб - 750 рублів.
  • для організацій - 2 200 грн;
  • А в електронному вигляді - 300 рублів і 600 рублів для фізосіб і організацій відповідно.

    Детальніше про вартість виписки з ЕГРН ми розповідали в окремому матеріалі.

    Оплата «держмита» за виписку з ЕГРП

    Плата за надання виписки з ЕГРН вноситься за реквізитами філій ФГБУ «ФКП Росреестра» по суб'єктах РФ, при цьому вказується код бюджетної класифікації (КБК) 00000000000000000130.

    Внесення плати за надання відомостей з ЕГРН повинно проводитися тільки після подачі запиту на виписку з ЕГРН і отримання унікального ідентифікатора нарахування (УВП), який потрібно буде вказати в платіжних документах.

    Реквізити територіального органу Росреестра, куди вноситься плата за витяг з ЕГРН, можна дізнатися на сайті відомства, вибравши в лівому верхньому куті цікавить суб'єкт РФ.

    Так, для Москви такими реквізитами є:

    Банк одержувача: ГУ Банку Росії по ЦФО

    ІПН 7705401340 / КПП 772043001

    Одержувач платежу: УФК по м Москві (філія ФГБУ «ФКП Росреестра» по Москві л / с 20736Ц09890)

    Призначення платежу: «Плата за надання відомостей з ЕГРН».

    glavkniga.ru

    Вартість виписки з реєстру ЕГРН (ЕГРП), де отримати

    Нерідко можна почути питання, скільки коштує виписка з ЕГРН (ЕГРП). Даний документ може знадобитися в різних ситуаціях, наприклад, для укладання угоди на нерухомість. У ньому міститься важлива інформація про квартиру, а також про власників. Саме тому він і потрібен, коли мова йде про укладання договору на нерухоме майно. Зараз розберемося, який розмір держмита за виписку з ЕГРП в 2018 році для фізичних і для юридичних осіб.

    Коротко про виписку

    Виписка з ЕГРП (Єдиного Державного Реєстру Прав) - це офіційна папір, яка містить основні характеристики конкретної нерухомості Виписка з ЕГРП (Єдиного Державного Реєстру Прав) - це офіційна папір, яка містить основні характеристики конкретної нерухомості. Як відомо, кожен власник квартири або будинку повинен зареєструвати його офіційно. Тільки після цього він буде вважатися повноправним власником. Після того, як пройде реєстрація, в Реєстрі з'явиться запис про конкретний об'єкт.

    Відзначимо, що дана інформація буде представлятися на вимогу. А доступ до неї зможе отримати будь-який бажаючий. Це не обов'язково повинен бути власник майна або ж його покупець. Отримати довідку має право будь-яка людина, який за нею звернутися. Адже серед відомостей з ЕГРП практично немає прихованих. Тому їх може дізнатися кожен, хто подасть відповідний запит.

    Сама довідка включає в себе такі відомості, як кадастровий номер, ім'я власника (або декількох власників), призначення об'єкта, його фактична адреса та площа. Також пишеться вид права і вказується, якщо є будь-які обтяження. Наприклад, якщо квартира знаходиться в іпотеці або під арештом, то про це обов'язково буде написано. Ще в документі присутній список осіб, які прописані на його території.

    Дана інформація буде особливо корисна потенційним покупцям. З неї вони зможуть дізнатися, чи правильні відомості дав власник. Також можна буде переконатися, що немає ніяких обтяжень, які можуть доставити масу проблем. Саме тому багатьом в житті може стати в нагоді ця довідка. Слід розглянути, як її можна отримати, і яка буде ціна.

    де отримати

    Коли потрібно виписка з Росреестра, відразу виникає питання про те, як і де її можна отримати Коли потрібно виписка з Росреестра, відразу виникає питання про те, як і де її можна отримати. Ті, хто ще жодного разу цього не робив, не знають, куди саме їм звертатися. Насправді існує кілька варіантів, які дозволять замовити довідку. І людина може вибрати для себе той, який вважатиме найбільш зручним.

    Наприклад, можна звернутися особисто в реєстраційну палату. З собою слід мати паспорт та гроші для оплати держмита. Щоб можна було зробити виписку, необхідно буде знати точну адресу об'єкта або його кадастровий номер. Також знадобиться заповнити заяву на видачу бажаної офіційного паперу. Далі доведеться почекати близько 5 робочих днів, і потім можна буде забрати вже готовий документ.

    Ще один варіант - можна звернутися в Багатофункціональний центр. Там теж можна буде заповнити заяву на видачу довідки на нерухоме майно. Принцип такий же, як і з реєстраційною палатою. Треба буде надати паспорт, сплатити державний збір, а також зробити замовлення. І приблизно через 5 робочих днів буде готова виписка.

    При бажанні можна замовити виписку на пошті. Скільки коштує така процедура? Стільки ж, скільки і звичайна. Цей варіант є хорошим для тих людей, у кого поруч немає ні Багатофункціонального центру, ні Реєстраційної палати. Адже їм не зручно буде особисто їхати для того, щоб замовити довідку. Тому простіше буде скористатися поштою.

    Як варіант, можна оформити довіреність на іншу людину. Тоді він зможе замість конкретної особистості взяти виписку. Це теж досить непоганий варіант, так як дозволяє самому не бути в державний орган.

    При бажанні можна скористатися інтернетом, і це, мабуть, найзручніший спосіб. Він дозволяє здійснити задумане і при цьому не з'являтися особисто в Росреестра. Досить зайти на сайт Державних послуг, вибрати потрібний документ, вказати адресу об'єкта і сплатити державне мито. Також потрібно буде вибрати, в якому варіанті хочеться отримати виписку. Наприклад, можна замовити електронний, тоді він прийде на вказану інтернет-пошту. Але можна і вибрати паперовий. Наприклад, його можна буде особисто забрати в МФЦ або в Реєстраційній палаті, або ж його вишлють поштою.

    Звичайно ж, за надання відомостей знадобиться заплатити гроші. Сума фіксована, тому, якщо хтось буде вимагати більше, то це шахраї. Зараз розберемося, скільки буде коштувати ця довідка.

    [Smartcontrol_youtube_shortcode key = "Як отримати відомості про нерухомість? Виписка 2018 "cnt =" 1 "col =" 1 "shls =" true "]

    Розмір держмита

    Досить важливо знати вартості виписки з ЕГРН (ЕГРП), щоб розуміти, скільки потрібно з собою брати грошей і не попастися на вудку шахраїв. Відзначимо, що ціна досить низька, і її собі може будь-яка людина. Однак, вона може змінюватися в залежності від різних моментів. Зараз розберемося, в яких випадках скільки грошей доведеться віддати.

    Якщо виписка потрібна найближчим часом, то вона фізичній особі обійдеться в 150 рублів, якщо людина вибере електронний варіант. Так хоч і дешевше буде, але, якщо потрібно докласти довідка до переліку документів для укладання угоди, знадобиться замовляти паперовий вигляд. Для того, щоб видали звичайну офіційний папір, знадобиться заплатити 200 рублів. Різниця насправді незначна, тому економія не завжди буде розумна.

    Що стосується юридичних осіб, то їм доводиться платити в два рази більше. Для них електронний варіант буде коштувати 300 рублів, а паперовий 400 рублів.

    [Smartcontrol_youtube_shortcode key = "Безкоштовна Виписка з ЕГРН про кадастрової вартості» cnt = "1" col = "1" shls = "true"]

    Окремо відзначимо, що при бажанні можна замовити термінову довідку. Її роблять максимум за кілька годин і відразу видають на руки. Однак вона буде коштувати трохи більше. А саме, зазначені ціни знадобиться помножити на два. Тобто, для фізичних осіб паперовий варіант обійдеться в 400 рублів.

    Зовсім інша справа, коли мова йде про саму реєстрації. Адже не всі об'єкти на даний момент вже оформлені офіційно. І власнику може спочатку потрібно зареєструвати свою власність, а це обійдеться дорожче. Також доплачувати доведеться, якщо потрібно внести будь-які коригування в уже зазначену інформацію. Подібне, до речі, може зробити тільки сам власник, а не стороння особа. Тому йому доведеться звертатися особисто і чекати, поки оновлення будуть внесені.

    Уже після того, як відбудуться зміни у відомостях, людина зможе замовити нову виписку. Якщо у нього до цього була стара, то вона перестане діяти. Це важливо враховувати, адже потрібно обов'язково замінювати офіційний папір, якщо в характеристиках щось змінилося. Тоді держмито за виписку з ЕГРН (ЕГРП) повинна буде оплачена заново.

    prosobstvennost.ru

    Як сплатити держмито за виписку з ЕГРП

    Як сплатити держмито за виписку з ЕГРП. Росреестр приймає платежі тільки безготівковим порядком.

    стаття доповнена 30.11.2017 р

    Увага! З 02.01.2017 року ЕГРП і ГКН об'єднані в ЕГРН - Єдиний державний реєстр недвіжімості.Поетому тепер ви замовляєте виписку з ЕГРН

    Держмито за виписку з ЕГРН на паперовому носії за загальнодоступні відомості, в тому числі про відсутність \ наявності обтяжень, яку Ви замовляєте в офісі Росреестра становить - з 02.01.2017 року - 400 рублів

  • Якщо ви оплатили стару ціну - можна доплатити остаток і додати до заяви про надання витягу дві квитанції.
  • Держмито за електронну виписку з ЕГРП

    Держмито за виписку в електронному вигляді (за загальнодоступні відомості про об'єкт нерухомості) з ЕГРН (ЕГРП) - з 02.01.2017 року - 250 рублів, виписка буде без друку, але засвідчена електронним цифровим підписом і прийде вам як посилання на електронний документ по електронній пошті . Дуже зручно!

    Виписка, замовлена ​​через інтернет приходить досить швидко, навіть іноді через кілька хвилин. І це важливо.

    Адже вона достовірна на момент її формування.
    Через три-п'ять днів, поки ви її отримаєте через відділ прийому-видачі документів Росреестра або МФЦ, вона втрачає свою актуальність, так як за цей час можуть бути внесені зміни в ЕГРН.

    Як замовити електронну виписку на сайті Росреестра

    Можна скористатися сайтом Росрееста. На превеликий жаль чиновники не дбають про зручність користувачів і процедура замовлення дуже незручна. Детальніше читайте в статті:

    Як замовити електронну виписку легко

    Зручніше замовляти електронну виписку через партнерські сайти Росреестра

    Ось подивіться приклад сучасної виписки з ЕГРН: Виписка з ЕГРН Я її замовила її через спеціалізований сайт, державне мито - 250 рублів
    Зручний сервіс замовлення виписок з ЕГРН

    Вона прийшла мені на електронну пошту через 1 годину 08 хвилин. До того ж виписка приходить відразу в «человекочітаемом» форматі.

    З 15.07.2016 р виписка з ЕГРН стає право підтверджуючим документом.

    Виписка з ЕГРП (зараз ЕГРН), що засвідчує проведену державну реєстрацію прав - це документ, що підтверджує факт її проведення та наявність в ЕГРП (зараз ЕГРН) зазначених в ній відомостей, в тому числі про правовласників, об'єкт нерухомості, зареєстрованому в відповідний день під відповідним номером право, право встановлюють документах - підстави для реєстрації права, на дату, зазначену в ній в якості дати видачі. При цьому згідно із законодавством тільки запис про державну реєстрацію права в ЕГРН є єдиним доказом існування зареєстрованого права.

    Якщо ви все ж вирішили замовити виписку на паперовому носії - читайте про оплату держмита далі:

    Як сплатити держмито за виписку з ЕГРП

  • Можна оплатити через банкомати Ощадбанку, вибравши зі списку організацій Росреестр. Держмито за надання інформації.
    • Або через онлайн-Сбербанк:
    • Покрокова інструкція:

      Розділ Перекази та платежі.

      Виберіть зі списку установ Росреестр Виберіть зі списку установ Росреестр

      Виберіть ваш регіональний відділ Виберіть ваш регіональний відділ

      Правильно виберіть регіон: Росреестр по ......... .області.

      ПІБ без помилок! Інакше платіж пропаде!

      Вкажіть територіальний відділ!

      Вибрати територіальний відділ зі списку.

      крок 4 крок 4

      Ввести паспортні дані.

      Далі звичайним порядком.

      Вам потрібна буде копія платіжки при замовленні виписки через офіс Росреестра (Відділ видачі інформації про зареєстровані права).

      Правила і розмір оплати держмита за виписку з ЕГРН

      Щоб отримати будь-яку послугу, що надається державою, необхідно сплатити певну суму Щоб отримати будь-яку послугу, що надається державою, необхідно сплатити певну суму. Так, держмито за виписку з ЕГРН є обов'язковою, оскільки без здійснення цієї транзакції отримати необхідний документ буде неможливо. Щоб здійснити оплату, потрібно знати точні реквізити.

      Розмір плати

      Держмито - це обов'язковий платіж, який здійснює фізична або юридична особа на користь держави за надання будь-якої послуги, наприклад, за виписку з ЕГРН. Розмір мита є однаковим, встановлюється державою і не змінюється в залежності від регіону, в якому людина запитує виписку.

      Але розмір мита може змінюватися в залежності від деяких умов:

    1. Категорія, до якої належить платник (фізична або юридична особа).
    2. Різновид інформації, яку необхідно отримати замовнику.
    3. Вид документа (електронна або паперова версія).

    Так, фізичні особи зобов'язані сплатити меншу суму в порівнянні з юридичними. Вартість виписки з ЕГРН в 2018 році, що надається в паперовому варіанті, також коштує дорожче електронної версії.

    Правила здійснення платежу

    Однозначної відповіді на питання, в який момент необхідно проводити платіж, не існує. Але в будь-якому випадку оплачена квитанція за виписку з ЕГРП повинна бути додана до загального пакету документів. В іншому випадку вони просто не будуть розглянуті.

    Як вже було сказано, розмір мита може варіюватися. Залежно від ситуації, розмір держмита за виписку з ЕГРП може бути таким, як у таблиці № 1.

    Це стосується відомостей ЕГРН. Якщо людині необхідно запросити інформацію з ЕГРЮЛ або ЕГРІП, то доведеться заплатити велику суму. Так, за виписку з характеристиками на паперовому або електронному носії доведеться заплатити держмито в розмірі 1100 і 700 рублів, відповідно. Якщо потрібно розширена форма документа, тоді суми будуть наступними:

    • в електронному вигляді - 600 рублів;
    • на паперовому носії - 2200 рублів.

    в електронному вигляді - 600 рублів;   на паперовому носії - 2200 рублів

    Вся інформація представлена ​​на 2018 рік. Розмір держмита може бути оновлений. Будь-яких знижок чи пільг на цю держмито не поширюється.

    Отримати виписку безкоштовно можна тільки в одному випадку - при отриманні об'єкта нерухомості у власність.

    Способи зменшення суми

    Існує кілька способів оплати державного мита за надану виписку. При цьому платник має право вибрати варіант, який йому здається найбільш зручним і простим. У РФ надана можливість здійснити оплату наступними способами:

    • через інтернет-банкінг;
    • через електронні термінали і банкомати;
    • через електронні платіжні системи;
    • через касу будь-якого банку, що приймає платежі;
    • на офіційному сайті Росреестра;
    • в МФЦ за місцем перебування.
    • Але в будь-якому випадку для здійснення оплати людині потрібні реквізити виписки з ЕГРП. І звичайно ж, всіх платників цікавить, де їх можна взяти. Визначальними показниками в реквізитах є КБК, ІПН і Росреестр, в які необхідно переводити гроші.

      Отримати квитанцію можна безпосередньо у відомстві, яке займається наданням цієї послуги Отримати квитанцію можна безпосередньо у відомстві, яке займається наданням цієї послуги. Якщо людина вибрала спосіб оплати держмита в онлайн-режимі, то сформувати квитанцію з усіма реквізитами можна на офіційному сайті Росреестра. Якщо зробити це з яких-небудь причин не виходить, то на сайті можна звернутися до консультанта, який допоможе з вирішенням цієї проблеми.

      З тієї квитанцією для оплати, яку людина отримала в відомстві, він може відправитися до електронного терміналу або звернутися безпосередньо до відділення банку, який зробить переказ грошових коштів. Видача виписки здійснюється тільки при розгляді і повному затвердження всіх документів.

      Слід враховувати, що запитувати цей документ можуть всі бажаючі. Робити це можна необмежену кількість разів. Але для кожного з них буде потрібно нова оплата державного мита в тому ж розмірі.

      Процес отримання квитанції і сплати державного мита будь-яким зручним способом не є складним процесом. Вся процедура без урахування витрат часу на дорогу (при відвідуванні банку або МФЦ) займе не більше 7-10 хвилин. Головне в цій справі - правильно вказати реквізити, щоб гроші пішли за призначенням. В іншому випадку оплата не буде зроблена, грошові кошти будуть повернені, а процес отримання виписки затягнеться ще на деякий час.

      georeestr.com

      Держмито за виписку з ЕГРН (ЕГРП)

      Держмито за виписку з ЕГРП (з 02.01.2017 -ЕГРН) збільшилася. Якщо вам потрібна максимально достовірна інформація - потрібно замовляти виписку в електронному вигляді, оскільки виписка на паперовому носії довго доходить до адресата і втрачає актуальність!
      Електронна виписка з ЕГРП (ЕГРН) має ту ж юридичну силу, що і на паперовому носії.

      З 02.01.2017 року вступив в силу ФЗ-218 від 13.07.2015 року «Про державну реєстрацію нерухомості»

      Цей закон об'єднав два раніше діючих реєстру - ЕРГП і ГКН до Єдиного державного реєстру нерухомості - ЕГРН.

      ЕГРН буде вестися тільки в електронному вигляді, проте реєстрові справи з документами, наданими на паперових носіях будуть зберігатися в архіві Росреестра.

      Зміст статті докладний:

      Держмито за виписку з ЕГРП (ЕГРН)

      Держмито за виписку з ЕГРП (ЕГРН) для фізичних осіб:

      1.Випіска з Єдиного державного реєстру нерухомості про об'єкт нерухомості (містить в тому числі і відомості про арешти та обтяження):

    • у вигляді паперового документа - 400 рублів (можна замовити через МФЦ)
    • у вигляді електронного документа, при замовленні через інтернет - 250 рублів.
      Таку виписку легко замовити через спеціалізовані сайти, інтегровані з ЕГРН.
      Такі сервіси створені для організацій, які замовляють багато виписок відразу (банки, нотаріуси, кадастрові інженери, агентства нерухомості і т.д), так само там можна замовити виписку і фізичній особі.
      Виписка з ЕГРН вам прийде на електронну пошту, яку ви вкажете в заявці Ось приклад електронної виписки з ЕГРН, подивіться: виписка з ЕГРН
      Ця виписка прийшла мені на пошту за 1 годину 08 хвилин
    • Електронна виписка з ЕГРН і паперова ідентичні і мають однакову юридичну силу. Збережіть її на флеш-карту і пред'являйте за місцем вимоги.

      Я постійно замовляю виписки для аналізу ризиків в угодах, користуюся цим сервісом: Електронні виписки з ЕГРН

      2.Випіска з Єдиного державного реєстру нерухомості про визнання правовласника недієздатною або обмежено дієздатним

    • у вигляді паперового документа - 950 рублів
    • 3.випіска з Єдиного державного реєстру нерухомості про зареєстровані договори участі в пайовому будівництві

    • у вигляді паперового документа - 1500 рублів
    • у вигляді електронного документа - 700 рублів
    • 4.випіска про зміст правовстановлюючих документів

    • у вигляді паперового документа - 600 рублів
    • у вигляді електронного документа - 400 рублів
    • 5. виписка про переходах права на об'єкт нерухомості (історія попередніх угод купівлі-продажу, дарування, міни, приватизації тощо)

      • у вигляді паперового документа - 400 рублів
      • у вигляді електронного документа 250 рублів (можна замовити тут)
    • Термін готовності виписки у вигляді паперового документа: 3 робочих дня

      Якщо ви купуєте нерухомість за рахунок кредитних коштів - уточніть в банку потрібна виписка. Великі банки замовляють її самостійно.

      Увага:

      на момент отримання виписки на паперовому носії відомості в ній можуть бути не актуальні, так як вона формується на дату надходження заяви про неї.

      Замовити електронну виписку з ЕГРН можна тут

      Для швидкого отримання достовірної виписки в електронному вигляді - скористайтеся сервісом API Росреестр.
      Це швидкий спосіб замовлення достовірної виписки не виходячи з дому.

      exspertrieltor.ru

      Це цікаво:

      • Наказ по виконанню бюджету Наказ Федерального казначейства від 10 жовтня 2008 р N 8н "Про порядок касового обслуговування виконання федерального бюджету, бюджетів суб'єктів Російської Федерації і місцевих бюджетів та порядок здійснення [...]
      • Ч6 ст27 закону 426-ФЗ Федеральний закон від 28 грудня 2013 р N 426-ФЗ "Про спеціальну оцінці умов праці" (зі змінами та доповненнями) Федеральний закон від 28 грудня 2013 р N 426-ФЗ "Про спеціальну оцінці умов праці" Із змінами і [...]
      • Федеральним законом від 21 листопада 1996 р 129-ФЗ про бухгалтерський облік Федеральний закон "Про бухгалтерський облік" Федеральний закон від 21 листопада 1996 N 129-ФЗ "Про бухгалтерський облік" Із змінами і доповненнями від: 23 липня 1998 року, 28 березня, 31 грудня 2002, 10 січня, 28 травня , 30 [...]
      • Наказ мз рф від 302Н Наказ Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку РФ від 12 квітня 2011 N 302Н "Про затвердження переліків шкідливих і (або) небезпечних виробничих факторів і робіт, при виконанні яких проводяться [...]
      • Наказ 10 від 2001 року Наказ Міністра оборони РФ від 6 червня 2001 N 200 "Про затвердження Керівництва з оформлення, використання, зберігання та поводження з військовими перевізними документами в Збройних Силах Російської Федерації" (з [...]
      • Подати заяву розлучення астана Подати заяву розлучення астана ЗАГС Північно-Казахстанської області (плюс частина Кокчетавської) САЙТ Міністерстві Юстиції республіки КАЗАХСТАН http://www.minjust.kz/ru/node/874 XV. департамент юстиції СКО150010, м [...]
    Скільки коштує така процедура?
    Smartcontrol_youtube_shortcode key = "Як отримати відомості про нерухомість?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online