Чи отримають четверняшкі аліменти?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

09 Апреля 2013, 11:02

Шокуюча цифра - офіційна: 70 відсотків батьків після розлучення не виплачують своїм неповнолітнім дітям аліменти.

Згідно із законом і всім морально-етичним нормам повинні, але не виплачують. Армія дітей, яких фінансово піднімає тільки один батько, вже перевищила 2 мільйони.

У цих рядах можуть виявитися і діти Олени Чернишової. По крайней мере, колишній чоловік Дмитро пообіцяв докласти до цього всіх зусиль. Минулого тижня в Кузнецьк відбувся суд. Він визначив, що тато повинен щомісяця перераховувати 11 тисяч рублів. Відразу після засідання Дмитро повідомив Олені по телефону: «Готуйся до того, що я оскаржу це рішення».

Два на два чотири

Олена Чернишова, мабуть, найзнаменитіша матуся в Пензенській області. Ще б пак - у неї народилося відразу четверо! Сталося це в дивовижному 2010 році. Тоді, згідно з даними Фонду соціального страхування РФ, найбільше близнюків в країні з'явилося на світ саме в Пензенській області.

Правда, що стосується четверняшек, то тут славою треба поділитися з Ульяновському - батьківщиною Олени. Ще при виписці матусі з пологового будинку журналістів просили «про це писати - про це не писати». Олена і Дмитро на той момент не були чоловіком і дружиною. Більш того, Дмитро десять років прожив у шлюбі з іншою жінкою. Новий шлюб оформили одночасно з реєстрацією дітей.

... Ми розмовляємо з Оленою в просторій трикімнатній квартирі, розташованій в новому сучасному будинку (житло надано Чернишовим владою міста на правах комерційного найму на 40 років). У пологовому будинку вона виглядала втомленою, змученою, а тепер це вельми приваблива молода жінка, яскрава брюнетка.

Чарівні малюки носяться по квартирі і кричать на різні голоси, як весняні птиці. Важко втриматися від того, щоб не запитати про тих перших секундах, коли Олена дізналася про свою дивовижну вагітність. Її обличчя наче осяяне світлом.

- Всього шість тижнів було, а живіт вже помітно видавався вперед, але я якось не надала цьому значення, - розповідає вона. - На УЗД лікар глянула в монітор, побігла за колегою .... Думаю, чого вони там вважають ...

Про те, що буде навіть не трійня, а четверня, вона дізналася через кілька місяців. І навіть зробила ще одне УЗД, контрольне, щоб, так би мовити, «зафіксувати» кількість немовлят Аріна, Анастасія, Артем і Данила - близнюки разнояйцевие, тобто один на одного не схожі. Зараз дітям по три роки.

Життя і гаманець

Звичайно, Олені виплачують всі належні за законом допомоги - в цілому 3 тисячі рублів. Ще вона має субсидію на оплату ЖКП. Чи не пошикуєш ...

- У звичайній багатодітній родині, - говорить Олена, - мама, народжуючи чергового малюка, дістає з антресолей ліжечко старшої дитини, у неї є запас одягу, взуття, різних аксесуарів, в кінці кінців. Вона стільки разів отримує декретні, скільки в неї дітей. А у мене декретні - тільки раз, а все, що потрібно, доводиться купувати одномоментно. Я тільки на літо здобуваю дітям 8 пар сандалій. Вона вважає, що сім'ї з близнюками треба виділяти в окрему категорію, що вимагає підвищеної соціального захисту.

Що ж, досить актуально! За запевненням МОЗ, екстракорпоральне запліднення, в результаті якого близнюки стали народжуватися частіше, в найближчій перспективі стане стандартною процедурою.

Зараз основний тягар фінансових витрат на четверняшек несуть батьки Олени - Ніна Василівна та Володимир Федорович, за що молода мама їм дуже вдячна. А витрати істотні - тільки на харчування дітей в місяць йде до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Плюс одяг і взуття. А якщо дітвора починає хворіти - відразу діра в сімейному бюджеті. Олена і рада б сама почати працювати, але в її ситуації це нереально. Хотілося б розраховувати на допомогу колишнього чоловіка.

- Те, що Дмитро 8 місяців практично не бачив малюків, - це його власний вибір. Я ніколи не перешкоджала їх спілкуванню і не буду цього робити надалі, - каже Олена.
Сума аліментів, яку визначив суд, - це половина прожиткового мінімуму на дитину, помножена на чотири. Дмитро живе в Москві, на суд не з'явився, але надіслав довідку, що його столичний заробіток становить ... 6 тисяч рублів.

ще двоє ще двоє

Якщо ситуація з Оленою виняткова, то ситуація Марини, першої дружини Дмитра, вельми поширена. Коли-небудь російської розлучена з двома дітьми, яка самотужки тягне лямку виховання підростаючого покоління, поставлять пам'ятник. Ну є ж у нас пам'ятник човників, одягатися в 90-і роки вмістом своїх величезних картатих баулів всю країну.

До речі, сам Дмитро теж з неповної сім'ї. Батько їх покинув, коли їм з братом було по десять років.

Марина давно не розраховує на допомогу Дмитра. Якщо він передає дітям невелику суму (близько 2 тисяч рублів на місяць) - не відмовляється. Але і не просить, ні про що, забезпечуючи дітей самостійно.

Ми розмовляли в кафе. Переді мною сиділа молода, прекрасна, сильна жінка з чудовими волоссям, з очима смородини, модна, стильна. Розмову раз у раз переривали телефонні дзвінки. Марина заздалегідь вибачилася - вона власниця невеликого бізнесу. Якщо Олені допомагають батьки, Марина справляється сама: її мама кілька років тому померла. Головним чоловікам в її житті сьогодні 13 і 14 років. І вона не перешкоджає спілкуванню колишнього чоловіка з синами. З тих же причин, що і Олена, - з любові до дітей.

аліментний фонд

Нещодавно Кузнецьк здригнувся. У суді під час розлучення з Оленою Дмитро заявив, що хоче мати ще дітей - від улюбленої жінки, з якою живе в Москві.

... Влітку президент РФ Володимир Путін затвердив Національну стратегію дій в інтересах дітей. Відповідно до неї в Росії може бути створений державний фонд для виплати аліментів неповнолітнім дітям.

Якщо один з батьків ухиляється від фінансової підтримки своєї родини, на дітей будуть виплачуватися допомоги в розмірі прожиткового мінімуму, а згодом ці суми будуть стягуватися з батьків-боржників. Такий своєрідний фонд по частковій втраті сім'ями годувальника.

В принципі, і тепер гроші можна було б стягувати, не чекаючи появи аліментного фонду, будь у держави політична воля щодо виявлення доходів батьків-неплатників. Олена Чернишова не підтримує ідею з аліментних фондом. Вона вважає, що людиною має керувати в подібних справах почуття відповідальності перед своїми дітьми. Воно і тільки воно.

Читайте також:

У Пензенській області на світ з'явилася трійня

Автор: фото автора

Знайшли помилку - виділіть текст з помилкою і натисніть CTRL + ENTER

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online