Які документи потрібні для виписки з квартири і прописки в іншу

  1. Зняття з обліку і оформлення нової прописки
  2. Зняття з реєстраційного обліку за дорученням
  3. Документи для проведення реєстрації та виписки за участю неповнолітньої особи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Які документи потрібні для виписки з квартири і прописки в іншу квартиру, для громадян, які проживають на території Російської Федерації? Список документації при проведенні таких процедур державного запровадження, і недотримання вимог тягне за собою відмову в проведенні потрібної процедури від органів виконавчої влади.

Список документації при проведенні таких процедур державного запровадження, і недотримання вимог тягне за собою відмову в проведенні потрібної процедури від органів виконавчої влади

Зняття з обліку і оформлення нової прописки

Для осіб, які не перебувають на військовому обліку, потрібно прийти до відділу реєстрації та заповнити письмову вимогу стандартної типової форми № 6 Для осіб, які не перебувають на військовому обліку, потрібно прийти до відділу реєстрації та заповнити письмову вимогу стандартної типової форми № 6. Вписати відомості доведеться до всіх граф, як в частину під назвою «Заяви про реєстрацію за місцем проживання», так і в частину , іменовану «Заяви про зняття з реєстраційного обліку за місцем проживання». Форми таких бланків можна взяти, безпосередньо з'явившись в орган реєстрації, приклади їх заповнення також можна помітити на стінах організації.

У перерахованих вище частинах картки, зокрема першої, потрібно вказати нове місце переважного проживання, а в другій, яка розташована нижче, відомості про минуле місце.

Які документи потрібні громадянину для виписки з квартири і прописки в іншу? необхідні:

  • паспорт заявника;
  • папір про право володіння новим об'єктом нерухомості;
  • в ситуаціях, коли оформляється в приватний будинок - будинкова книга.

Важливо! Раніше, папером, яка була доказом володіння нерухомим майном, було свідоцтво, його і потрібно було подавати для реєстрації. Але, з 2019 року, в силу скасування їх ще в 2016 році, подають виписку з ЕГРН на житловий об'єкт.

Перераховані вище документи повинні бути представлені не тільки ксерокопіями, а й оригіналами. Далі по ним орган реєстрації переоформить особа на нове місце проживання, про що свідчитимуть штампи про зняття зі старого місця проживання і реєстрації за новою адресою.

Зняття з реєстрації і прописка на новому місці громадянина, який перебуває на військовому обліку

Коли виписуватися зі старої квартири і прописуватися в нову житлоплощу, планує громадянин, що складається на військовому обліку, йому належить складніша процедура.

алгоритм:

  1. З'явитися в паспортний стіл і заповнити всі відомості в бланку форми № 6, як було описано вище, вказати там нове місце планованого проживання і старе місце.
  2. Мати з собою, і надати співробітникам органу реєстрації, наступний перелік документації:
  • паспорт;
  • документ, який є доказом права володіння житловим об'єктом;
  • якщо об'єктом нового місця проживання є приватний будинок - будинкова книга;
  • військовий квиток або посвідчення.

Після заповнення співробітником картки, всі папери будуть передані особі, разом з карткою за формою № 6.

Подаються як копії, так і оригінали документів.

  1. Співробітник органу реєстраційного обліку заповнює картку на особу за формою № 9 і віддає йому. У цій картці фахівець військового комісаріату повинен проставити печатку, яка є підтвердженням факту зняття з обліку в даній установі.
  2. Особа направляється до військкомату, за колишньою адресою своєї реєстрації і приносить туди:
  • Заява;
  • свідоцтво, яке засвідчує особистість;
  • квиток, виданий у військовому комісаріаті;
  • заяву за формою № 6;
  • реєстраційну карту форми № 9.
  1. Військкомат проставляє штамп про зняття з військового обліку по даному місцю реєстрації в військовому квитку і в реєстраційній картці. Потім необхідно оформитися в аналогічному закладі за новою адресою.
  2. Відвідати військкомат, який розташовується за новою адресою реєстрації, і також надати такий же перелік документів, який був представлений в минулому військкоматі. Тільки заяву буде містити вже не прохання зняти з обліку, у зв'язку зі зміною місця реєстрації, а прохання поставити на облік, у зв'язку зі зміною реєстрації. Співробітник проставить штампи, і особа буде вважатися які стали на облік.
  3. Далі необхідно знову відвідати орган реєстрації і крім раніше зазначених документів, надати картку реєстрації за формою № 9 і військовий квиток з проставленими від військкоматів штампами.

Працівники відповідних органів займуться оформленням всіх документів і перевірять, чи дійсно особа було знято з військового обліку в одній установі і оформлено в іншому.

Документи для виписки зі старої адреси та прописки в квартиру нову, для такого громадянина, практично не відрізняються від переліку особи, який є не перебувають на обліку. Але крім стандартного списку паперів, йому також доведеться писати і подавати заяву до військових комісаріатів, і нести свій військовий квиток в паспортний стіл.

Зняття з реєстраційного обліку за дорученням

Бувають ситуації, коли виписатися і прописатися з одного місця в інше громадянин не може самостійно, тоді йому на допомогу може прийти довірена особа Бувають ситуації, коли виписатися і прописатися з одного місця в інше громадянин не може самостійно, тоді йому на допомогу може прийти довірена особа. Законодавство Російської Федерації дозволяє виробляти прописку і виписку з допомогою такої особи.

Співробітники органу реєстрації не люблять проводити процедури виписки та прописки громадян за допомогою довіреної представника. Так як, в такому випадку є ризик присутності шахрайських дій. Саме тому до процедури збору паперів для надання в органи потрібно підійти з особливою ретельністю.

Документація, яка знадобиться для прописки і виписки через довірену особу:

  • паспорта довіреної особи, а також довірителя;
  • заяву, написану від руки, від довірителя;
  • необхідні папери про право власності;
  • довіреність - головний документ при оформленні реєстрації через довірену особу.

Довіреність, обов'язково повинна містити печатку і підпис нотаріуса, так як це буде доказом нотаріального посвідчення даного документа. За чинним законодавством довіреність завжди повинна бути завірена в нотаріальній конторі.

Крім цього, довіреність повинна містити:

  • дані з паспортів сторін;
  • конкретні тимчасові рамки дії паперу;
  • перераховані всі повноваження довіреної особи;
  • обов'язково проставлена ​​підпис довірителя і дата складання документа.

Щоб виписатися і прописатися за іншою адресою за допомогою довіреної особи, надання довіреності ˗ обов'язкова умова. В іншому випадку, співробітники міграційного відділу має право не прийняти документи у громадянина і відмовити в наданні йому послуг.

Документи для проведення реєстрації та виписки за участю неповнолітньої особи

Необхідні документи при процедурі, коли з батьками виписується неповнолітня дитина, будуть відрізнятися тільки за критерієм, чи є він власником цієї нерухомості чи ні Необхідні документи при процедурі, коли з батьками виписується неповнолітня дитина, будуть відрізнятися тільки за критерієм, чи є він власником цієї нерухомості чи ні.

Коли неповнолітній є власником житла, потрібно спочатку відправитися в органи опіки за згодою на виписку з документами:

  • паспорта законних представників;
  • папір про появу на світ малюка;
  • Заява;
  • паперу на об'єкти нерухомості;
  • папір, яка доводить право володіння.

Якщо працівник піклування схвалив виписку з місця минулого реєстрації та реєстрацію на новому місці, то на руки батькам буде передано письмове підтвердження. Далі законні представники неповнолітнього надають фахівцям:

  • письмову вимогу;
  • паспорта;
  • документ про право володіння на майно нерухомого характеру;
  • папір про появу малюка на світло;
  • письмове схвалення, видане органом піклування.

Коли дитині ще не виповнилося 14 років, то заяву пишуть від його імені батьки, а коли йому є 14, то він сам повинен його написати. Після заповнення листка вибуття і передачі фахівцям документів, починається процедура їх перевірки, і відбувається виписка з квартири.

Після виписки дитини зі старого адреси, необхідно зайнятися процедурою його прописки на новому місці проживання. Краще займатися збором і передачею документів всією сім'єю, в разі, коли переїжджають все. Адже якщо ви пропише, то щоб прописати інших членів сім'ї доведеться ще відвідувати органи реєстрації, а можна все зробити в один час.

Для оформлення в новому місці проживання потрібно надати:

  • паспорт звертається особи;
  • документ про появу на світ малюка;
  • паперу про право володіння майном;
  • письмовий схвальну відповідь від органів опіки;
  • листок вибуття.

Заповнення відомостей в листок вибуття - обов'язкова процедура при виписці. Після трьох днів прописка буде здійснена.

У випадках, коли неповнолітній не є господарем житлового приміщення, то при подачі документів до органів обліку, потрібно пред'явити вищеперелічений перелік паперів, за винятком схвалення органів опіки, які охороняють права і інтереси малолітніх дітей.

При проведенні процедури зняття з реєстраційного обліку та постановки на нього, збір документів є практично основним фактором для успіху. Адже, в разі передачі паперів, що містять недостовірну чи неповну інформацію, відсутності будь-якого документа, у відповідь від співробітника може надійти відмова в проведенні реєстрації. І тоді всі папери необхідно буде перевіряти ще раз або готувати знову.

Які документи потрібні громадянину для виписки з квартири і прописки в іншу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online