Як виписати з приватизованої квартири померлої людини

  1. Підготовка документів
  2. несвоєчасне оформлення
  3. Визнання людини померлою

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Замислюючись про те, як виписати померлої людини, найчастіше родича, з приватизованої або не приватизовані квартири багатоквартирного або ж з приватного будинку, потрібно в першу чергу відзначити, що сама ця процедура не є важким. А коли відома послідовність всього процесу і документи, які треба підготувати заздалегідь, виписка громадянина після його смерті займе трохи часу.

Щоб правильно почати процедуру зняття людини після смерті з реєстрації з квартири житлового будинку, потрібно спочатку оформити довідку про смерть Щоб правильно почати процедуру зняття людини після смерті з реєстрації з квартири житлового будинку, потрібно спочатку оформити довідку про смерть. Видачею довідок в даному випадку займається морг, в якому знаходиться або знаходився померлий, і в якому було проведено розтин. За результатами розтину в довідку вноситься причина смерті людини. Втім, якщо померлий страждав від будь-якої хвороби, видати аналогічну довідку може і лікуючий лікар.

Після чого з отриманої довідкою, з усіма підписами, печаткою, реєстраційним номером і датою, треба відправитися в ЗАГС, щоб отримати необхідні документи, а саме свідоцтво про смерть. Крім довідки потрібно обов'язково мати при собі паспорт померлого, який в РАГСі вилучається безповоротно.

Підготовка документів

Цікавим нюансом при виписці родича з квартири після його смерті для багатьох є необхідність підтвердження родинних зв'язків. Зробити це потрібно безпосередньо у відділенні РАГСу, а після і в установі Федеральної міграційної служби, пред'явивши відповідальним співробітникам підтверджуючі документи. Залежно від кожного випадку ці документи можуть представляти: Цікавим нюансом при виписці родича з квартири після його смерті для багатьох є необхідність підтвердження родинних зв'язків

  • Свідоцтво про вступ в шлюб при подружньому спорідненість;
  • Свідоцтво про народження для дітей померлого громадянина;
  • Свідоцтво про народження після смерті дитини;
  • Пакет документів з підтвердженням родинних зв'язків кожного покоління, починаючи від померлої людини до заявника - якщо звернувся племінник, внук і інший родич.

У тому випадку, коли з перерахованими паперами є будь-які труднощі, щоб оформити виписку людини після смерті з квартири житлового будинку, знадобиться спочатку зайнятися цим питанням.

Загальний список документів:

  • Свідоцтво про смерть виписується особи;
  • Особистий паспорт заявника, зазвичай родича, власника;
  • Документи з підтвердженням родинних зв'язків;
  • Власноручно написана заява про зняття з реєстрації людини після його смерті

несвоєчасне оформлення

Важливо знати також і те, що чинним російським законодавством передбачений певний термін, в який виписка людини після його смерті повинна бути оформлена. Щоб не затягувати всю процедуру, займатися підготовкою необхідних паперів потрібно негайно, не відкладаючи на більш зручний час. Більш того, це також допоможе уникнути безлічі неприємних і затяжних моментів при вступі у спадок і наступних угодах з об'єктом нерухомості, в якому був прописаний і проживав померлий.

Наприклад, без своєчасно підготовлених документів буде непросто навіть знайти потенційного покупця Наприклад, без своєчасно підготовлених документів буде непросто навіть знайти потенційного покупця. Пропозицій на ринку нерухомості більш ніж достатньо, тому будь-який бажаючий придбати квартиру просто почне підшукувати для себе інші варіанти, а не чекатиме, поки недбайливі продавці приведуть паперу в порядок. Імовірність того, що потенційний покупець захоче купити квартиру, в якій будь-хто прописаний, приблизно дорівнює нулю.

Говорячи про виписку громадянина після його смерті з муніципальної квартири житлового будинку, необхідно подбати про те, щоб якомога швидше переоформити договір, якщо він до цього був підписаний між муніципалітетом і померлим. Без цієї процедури зареєструвати на цій житлоплощі когось ще буде просто неможливо.

Визнання людини померлою

Бувають такі випадки, коли зареєстрований людина кілька років не виходить на зв'язок і його місцезнаходження нікому невідомо, так само як інформація про те, чи живий він взагалі. Тут, перед тим як виписати померлого, знадобиться спочатку визнати цю людину померлим, і зробити це може тільки суд, посилаючись на норми Цивільного кодексу Російської Федерації.

Родич або інший власник квартири житлового будинку, в якій зареєстрований зниклий безвісти чоловік, повинен подати заяву про визнання такого померлим разом з   випискою з будинкової книги Родич або інший власник квартири житлового будинку, в якій зареєстрований зниклий безвісти чоловік, повинен подати заяву про визнання такого померлим разом з випискою з будинкової книги . Подати цю заяву необхідно до суду за місцем знаходження об'єкта нерухомості. Законом не передбачено жодних терміни для подачі такого позову, тому подати його можна в будь-який момент, як тільки виникли підстави вважати людини померлою. Зазначені підстави в суді будуть розглянуті. При винесенні задовільного рішення, його разом з паспортом заявника, правовстановлюючими документами на житлоплощу слід відправити в міграційну службу.

При цьому важливо враховувати, що суд визнає позов необґрунтованим в тому випадку, якщо подали його не уявити документальні докази місцезнаходження прописаного фізичної особи, якого потрібно визнати померлим.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online