Як виписати колишнього чоловіка з муніципальної квартири

  1. Для муніципального житла
  2. Для квартири у власності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Неприємна ситуація, коли доводиться замислюватися, як виселити колишню дружину з квартири або як позбутися від присутності колишнього чоловіка в належить вам квартирі, якщо ця людина відмовляється виписатися і піти добровільно, дозволяється досить чітко і без питань, якщо:

  • квартира муніципальна і чоловік або його родичі були вписані в неї після оформлення шлюбу;
  • квартира придбана до укладення шлюбу;
  • немає шлюбного договору, за умовами якого колишній чоловік зберігає права користування квартирою:

В інших випадках підхід до кожної ситуації індивідуальний і залежить від статусу житлового приміщення і часу придбання прав на нього.

Для муніципального житла

Якщо житло неприватизоване, то, перед тим як виписати колишнього чоловіка з муніципальної квартири, або в такий рівноцінної ситуації, як виписати колишню дружину з муніципальної квартири, необхідно дізнатися, чи є він або вона наймачем або просто прописаний в квартирі. Заодно варто дізнатися як виписатися з квартири в нікуди . Якщо колишній чоловік є наймачем, з яким був підписаний договір соціального найму, то при виписці відповідального наймача, разом з ним виписуються всі члени його сім'ї. У цьому випадку виходом буде переоформлення договору на ім'я іншого мешканця з наданням відповідним чином завірених згод прописаних громадян. Для цього необхідно також отримати судове вирішення арбітражу на переоформлення договору найму муніципального житла.

У разі, якщо ви вносили регулярно комунальні платежі за колишнього чоловіка, то в судовому порядку можна вимагати компенсацію витрачених коштів.

Для квартири у власності

деякі факти

Якщо колишній чоловік відмовився від приватизації житла, то він може користуватися житлоплощею незалежно від факту розірвання шлюбу. Суд може припинити право користування, але через зобов'язання забезпечити житлом колишнього чоловіка. Про те, як продати квартиру з прописаними людиною можна тут

Якщо чоловік стурбований, як виписати дружину з приватизованої квартири після розлучення, при такій ситуації, коли квартира перейшла у власність чоловіка до укладення шлюбу, то, відповідно до Сімейного Кодексу РФ вона кваліфікується як майно, придбане до вступу в шлюб, що є повноправною власністю свого власника, на яку не поширюються права чоловіка, якщо в шлюбному контракті не обумовлено інше. тобто - дружина ніяких прав на квартиру не має і повинна бути виписана в судовому порядку;

Якщо квартира придбана сім'єю під час шлюбу, то доведеться ділитися з колишнім чоловіком - через суд вирішити питання, як виписати з приватизованої квартири колишню дружину або чоловіка не вийде, якщо інші умови не були враховані і зафіксовані в шлюбному контракті. Співвласниками квартири подружжя стають автоматично і при придбанні житла на одне ім'я, і ​​при відмові від приватизації. Також варто прочитати про те, чи можна прописати дитину без згоди власника

Також варто прочитати про те,   чи можна прописати дитину без згоди власника

Якщо колишній чоловік не має іншого місця проживання і можливості придбання житла, то суд має право зобов'язати дружину надати в користування житлову площу на певний термін.

Якщо колишній чоловік не має іншого місця проживання і можливості придбання житла, то суд має право зобов'язати дружину надати в користування житлову площу на певний термін

У квартирі, приватизованій на ім'я родичів однієї зі сторін - чоловіка або дружини, виписка колишнього чоловіка законна, так як він втрачає статус члена вашої родини, і ви не зобов'язані надавати йому житло, навіть якщо у нього немає іншого.

Чоловік і його родичі, також зареєстровані в квартирі колишнього чоловіка або дружини, після розлучення втрачають статус членів сім'ї, а разом з ним і право на користування квартирою.

Для виписки колишнього чоловіка в примусовому порядку необхідно отримати рішення суду про те, що він втратив право користування житловим приміщенням. Тому, варто прочитати за посиланням як виписатися з квартири і прописатися в іншу https://propiskainfo.ru/2340-kak-bez-problem-vypisatsya-iz-kvartiry-propisatsya-v-druguyu .

Подати таку заяву необхідно колишньому чоловікові, або власнику квартири, в якій є оспорювана реєстрація.

Заява подається особисто до районного суду для розгляду федеральним суддею.

Також допустимо відправити заяву поштою, вклавши в конверт опис відправлених документів і прикріпивши до конверту бланк повідомлення про отримання.

Заява повинна мати:

  • відомості про прізвища, імені та по батькові відповідача та заявника і їх адреси;
  • відображати суть і предмет прохання;
  • містити докази у вигляді копій документів, перелічених в додатку;
  • мати чітко сформульовану прохання.

Назва заяви в цьому випадку буде звучати дослівно: «Позовна заява про визнання колишнього чоловіка, що втратив право користування житловим приміщенням».

У додатку необхідно буде надати документи, що підтверджують права на квартиру, копію свідоцтва про розлучення, і, при наявності, копію шлюбного договору.

Через місяць буде призначено слухання, в якому будуть розглянуті всі обставини і винесено рішення.

Через місяць буде призначено слухання, в якому будуть розглянуті всі обставини і винесено рішення

При отриманні рішення на вашу користь, ви можете звернутися з засвідченою копією в паспортний стіл, де проблемного мешканця випишуть на підставі тільки вашого паспорта, заяви і рішення суду.

Якщо у вас залишилися питання про те, як виселити колишнього чоловіка з квартири при розлученні, то задайте їх у коментарях

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online