Як терміново отримати виписку з ЕГРН: правила замовлення, де це можна зробити

  1. Які відомості містяться в документі
  2. В яких ситуаціях може вимагати термінового оформлення
  3. Стандартний термін
  4. прискорення процесу
  5. Покрокова інструкція дій
  6. вартість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Виписка з ЕГРН   є підтвердженням правовстановлюючих документів Виписка з ЕГРН є підтвердженням правовстановлюючих документів. Вона необхідна при проведенні будь-яких угод з нерухомістю.

це тимчасова довідка , Яку потрібно буде замовляти кожен раз, як в ній з'явиться необхідність.

Як правило, отримання даного документа в звичайному порядку займає не більше тижня. Однак в ряді випадків громадянину довідка потрібна ще швидше.

У статті розповідається, яким способом можна прискорити процес її отримання.

Які відомості містяться в документі

Єдиний Держреєстр нерухомості є джерелом відомостей про нерухоме майно по всій країні. Він був сформований після злиття ЕГРП і Кадастрового обліку.

Розрізняють декілька витягів з ЕГРН, що містять в собі різні відомості. Деякі види довідок може замовити будь-який громадянин, інші ж доступні тільки власникам нерухомості.

В цілому в цьому документі відображається: В цілому в цьому документі відображається:

  • Виникнення, припинення і перехід права власності , А також підстава, згідно з яким нинішній власник приватизував об'єкт.
  • Обтяження, обмеження та інші заборони, накладені на дану нерухомість (наприклад, арешт квартири або знаходження в банку в якості заставного майна).
  • Характеристики об'єкта.
  • Вартість землі або будівлі.

Сама виписка є підтвердженням того, що власник зареєстрував свої права на майно в держреєстрі. Наявність даної довідки свідчить про те, що дана особа є власником об'єкта, але ці відомості актуальні тільки на момент її видачі.

В яких ситуаціях може вимагати термінового оформлення

Основні причини пов'язані з декількома сферами діяльності:

  • Перехід прав від однієї особи до іншої. Скажімо, в результаті операції купівлі-продажу нерухомості. Покупець зажадає від продавця виписку з ЕГРН, щоб переконатися, що він має справу з власником, і у нерухомості немає інших власників.
  • Під час судового розгляду. Наприклад, при розлученні подружжя, що були співвласниками земельної ділянки. Тоді, щоб поділити спільно нажите майно, суду будуть потрібні відомості про об'єкт нерухомості.

Тоді, щоб поділити спільно нажите майно, суду будуть потрібні відомості про об'єкт нерухомості

Стандартний термін

Швидше за все можна отримати виписку, якщо замовити її на порталі Росреестра або держпослуг.

Вона буде готова протягом наступних 3 днів. Трохи довше займе видача довідки через МФЦ - 5 днів з моменту подачі заявки.

Причому є кілька видів даного документа:

  • Електронна форма - з офіційним підписом, цифровим друком та іншими реквізитами. Може бути надана як файл або посилання.
  • Паперову версію документа, відправлена ​​поштовим переказом на домашню адресу замовника.
  • Теж паперовий варіант, який можна забрати в МФЦ або в територіальному підрозділі Росреестра, пред'явивши паспорт і копію заяви.

прискорення процесу

Способів прискорити цей процес кілька:

  • Подається заявка на отримання в відділення Росреестра, а потім пишеться ще одну заяву на ім'я начальника підрозділу з проханням видати довідку в найкоротші терміни. В такому випадку в заяві потрібно позначити причину поспіху. Якщо вийде, таку заявку розглянуть в найкоротші терміни, а заявник отримає документ вже на наступний день.
  • Відправити запит на офіційний сайт ЕГРН. На відправлення виписки законом дається до 5 днів, але зазвичай вона надається набагато швидше, оскільки бажаючий мине інші інстанції (МФЦ, Росреестр, держпослуги) і пише безпосередньо до Єдиного Держреєстру. Він отримає електронний документ без цифрової печатки та підпису, який, тим не менш, може бути направлений в будь-який держорган або суд.
  • Замовити її через сторонні ресурси, що займаються прискореної видачею даного документа. Наприклад, на сайті ЕГРНСРОЧНО , Safe estate і ін. В мережі багато посередницьких сервісів, який замовлять за клієнта необхідний документ. За видачу термінових довідок беруть від 200 рублів. Деякі сервіси можуть відправити виписку протягом декількох годин, але вартість такої послуги (в залежності від виду документа) коливається в районі декількох тисяч рублів.

Посередницькі компанії діють в рамках ФЗ №122 та наказу Мінекономрозвитку №491, згідно з якими будь-який громадянин може отримати довідку з ЕГРН без згоди власника нерухомості. Запити на довідки від таких компаній і сервісів обов'язково повинні бути завірені електронним цифровим підписом Росреестра (що зафіксовано в регламенті служби).

Покрокова інструкція дій

Покрокова інструкція дій

Потрібно зробити наступне:

  • Самостійно попрямувати в місцеве відділення Росреестра, оформити заяву і подати необхідні документи.
  • Потім скласти ще одну заяву, свого роду прохання, але вже на ім'я керівника даного підрозділу. Воно пишеться в довільній формі і має містити прохання прискорити процес видачі довідки і поважну причину.
  • Далі чекати, поки співробітники відділення зв'яжуться із заявником і повідомлять, що виписка готова. Після цього можна йти в відділення і забрати документ. Є можливість замовити її поштою, але так ризик затримки вище.

вартість

Ціна за дану послугу залежить від того, хто отримає виписку - фізична або юридична особа, або ж держорган.

Для фізичних осіб термінове оформлення обійдеться в: Для фізичних осіб термінове оформлення обійдеться в:

  • 250 рублів при замовленні документа в електронному вигляді.
  • 400 рублів за доставлену поштою (з урахуванням оплати за доставку на будинок).

Юридичні особи в залежності від виду документа заплатять від 600 (електронний вигляд) до 2200 рублів (паперовий).

Точні розцінки можна дізнатися у відділенні, куди буде подано заяву.

Крім цього, громадянин повинен сплатити держмито. Бажано зробити це ще до того, як буде подана заявка. Дізнатися реквізити банку можна у працівників органу, куди буде подано заяву та документи.

Покрокова інструкція замовлення виписки з Єдиного державного реєстру через сайт Росреестра представлена ​​в наступному відеосюжеті:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online