"Мільярди доларів платяться Росії, від якої ми вас захищаємо": Трамп розкритикував Німеччину перед самітом НАТО (відео)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Президент США звинуватив Німеччину в невиконанні вимоги по видатках на оборону на рівні 2% ВВП на тлі сплати Росії "мільярдів доларів" за енергоносії. Президент США звинуватив Німеччину в невиконанні вимоги по видатках на оборону на рівні 2% ВВП на тлі сплати Росії мільярдів доларів за енергоносії

Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вважає Німеччину залежною від Росії через будівництво газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря.

Про це президент США сказав на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Стлолтенбергом в Брюсселі перед початком саміту Альянсу, яка транслювалася на сайті НАТО.

Трамп висловив таку позицію, коли генсек Альянсу говорив про поступове збільшення країнами - членами НАТО витрат на оборону з метою приведення цих показників до 2% ВВП.

"Я повинен сказати, я вважаю, це дуже сумно, коли Німеччина укладає велику нафтову і газову угоду з Росією", - зазначив Трамп.

Він пояснив, що Німеччина витрачає на оборону лише трохи більше 1% ВВП, коли одночасно мільярди доларів витрачаються на будівництво газопроводу "Північний потік-2". Трамп вимагає від усіх країн - союзників НАТО витрачати на оборону не менше 2% ВВП, як це було погоджено на саміті Альянсу в 2014 році в Уельсі.

При цьому президент США сказав, що Сполучені Штати витрачають на оборону 4,2% ВВП. Трамп назвав таку ситуацію неприйнятною.

"Ми повинні захищати вас від Росії, але вони платять мільярди доларів Росії, і я думаю, що це дуже неприйнятно. І колишній канцлер Німеччини є главою газопровідної компанії, яка поставляє газ. В кінцевому підсумку, Німеччина отримає те, що 70% цієї країни буде контролюватися Росією за допомогою природного газу, і ви говорите мені, що це прийнятно? " - зазначив Трамп.

"Цього ніколи не повинно було статися, але Німеччина повністю контролюється Росією, тому що вони отримують від 60% до 70% енергоресурсів з Росії та нового трубопроводу, і ви говорите мені, що це прийнятно, тому що я вважаю, що немає, і я думаю, що це дуже погана справа для НАТО ", - заявив Трамп.

Президент США додав, що це питання треба підняти в розмові з Німеччиною.

"Ми захищаємо Німеччину, ми захищаємо Францію, ми захищаємо всіх, і ми витрачаємо багато грошей для захисту. Це відбувається протягом десятків років. Це піднімалося іншими президентами, але інші президенти ніколи нічого не зробили в зв'язку з цим ... Але я повинен говорити про це, тому що я вважаю, що це дуже несправедливо для нашої країни, це дуже несправедливо для наших платників податків. І я вважаю, що ці країни повинні збільшити витрати (на оборону - УНІАН) не в десятирічний період, а збільшити негайно ", - заявив Трамп.

Читайте також Трамп переконував Меркель відмовитися від "Північного потоку-2" - ЗМІ

"Ми повинні говорити про мільярди і мільярди доларів, які сплачуються країні, від якої ми вас повинні захищати. Ви знаєте, всі говорять про це в усьому світі ... Вони кажуть, що ми повинні захищати вас від Росії, але чому ви платите мільярди доларів Росії за енергоносії? " - підкреслив Трамп.

"Якщо ви подивитеся на це - Німеччина є підневільної Росії", - підкреслив президент США.

У зв'язку з цим він сказав, що в НАТО повинні розглянути це питання, тому що така ситуація є неприйнятною.

Як повідомляв УНІАН, проектом « Північний потік-2 »Передбачено будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1».

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу складе 1220 км, він повинен з'єднати російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.

В кінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2») отримала дозвіл на будівництво газопроводу від Німеччини і Фінляндії, а в червні - від Швеції. При цьому Данія, через територію якої газопровід також проходити, відповідний дозвіл поки не надала.

На початку травня компанія Nord Stream 2 вже почала роботи з будівництва приймальні станції майбутнього газопроводу в околицях німецького міста Лубмін.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2». За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, цей газопровід може позбавити Україну доходів від транзиту, які за підсумками 2017 року склали близько 3 млрд дол.

18 травня після переговорів в Сочі з президентом РФ Володимиром Путіним канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність подумати над гарантіями транзиту газу через Україну після реалізації проекту «Північний потік-2».

Глава МЗС ФРН Гайко Маас в Москві заявив, що уряд Німеччини підтримує будівництво «Північного потоку-2» в обхід України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

В кінцевому підсумку, Німеччина отримає те, що 70% цієї країни буде контролюватися Росією за допомогою природного газу, і ви говорите мені, що це прийнятно?
Вони кажуть, що ми повинні захищати вас від Росії, але чому ви платите мільярди доларів Росії за енергоносії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online