Зразок заяви на повернення надміру сплаченого податку скачати

  1. Основні причини Найпоширенішими є: помилково заповнений доручення-платіж на сплату податку, що...
  2. Заяви на повернення сум переплачених за податки
  3. Як поетапно зробити залік переплати по податках
  4. Відшкодування переплачених податкових сум за термінами

Основні причини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найпоширенішими є:

  • помилково заповнений доручення-платіж на сплату податку, що в слідстві тягне перерахування в бюджет в надлишок по відповідним сплачених сум;
  • помилки при розрахунку податків обов'язкових (це може бути застосована невірна податкова ставка, недостатнє знання законодавства в сфері податків), і при цьому часто подаються уточнені декларації;
  • скорочення податку згідно відповідного періоду часу (найчастіше прибуткові податки громадян згідно з чинним порядком оплати щодо авансів, їх платежів);

Тобто найчастіше, до сум переплат по податках відносять - пені, штрафи, платежі по авансах і т.д.

Як і коли можна виявити переплачені податкові суми законному чесному платникові податків

Для запобігання переплат податкових сум і законного їх повернення громадянину найкраще частіше робити самостійну звірку з даними податкової служби.

Важливим також є той факт, що переплати по податках не враховується в статті витрат платників податків. Але це питання дуже спірне, так як багато (особливо приватні фірми) після закінчення трьох років неповернення переплаченої суми платнику податків, вимагають ці суми вносити в статті своїх витрат.

Але це складне питання, тому що сама переплата не може бути податком. З цими питаннями в більшості випадків розбираються юристи, що займаються податковим законодавством і суд.

По можливості, після закінчення відповідного податкового періоду потрібно зробити певну звірку, і тоді податкові органи просто зобов'язані повернути суми переплати по податках згідно із заявою платника податків.

Органи податкової можуть і самостійно виявити що у платника податків є переплати.

В такому випадку органи податкової можуть запропонувати провести спільну звірку. Податкові органи мають право перевіряти наявність переплат, але це не входить в їх прямі обов'язки (цей аспект чітко позначений в податковому законодавстві держави). На практиці, платники податків більше виявляють переплачених сум по податках і роблять відповідні заяви до податкової інспекції.

Заяви на повернення сум переплачених за податки

Дана заява на залік надміру сплачених сум можна написати як в довільній формі, так і звернувшись до податкової, вам нададуть відповідний зразок. Після написання і подачі даної заяви податкові органи зобов'язані повернути надміру сплачені суми. Заява про повернення переплачених податкових сум громадянин (фізична особа) зобов'язаний надати самостійно.

Зразок і бланк заяви на отримання сум за переплат до податкової. Для фізичної особи платника податків заяву на повернення переплачених сум по податках може бути в довільній формі, а для юридичних осіб платників податків існує ряд затверджених форм і бланків заяв відповідно до бухгалтерської базі. Найчастіше співробітники податкової приймають різні заяви. Як такого певного формату не існує.

Головне, що був зазначений період, згідно яких сум податків стосується переплата, всі дані про платника податків (його адреса та ІПН), бажано вказати побільше контактів у вигляді мобільних телефонів для оперативного зв'язку з платником податків, реквізити для зарахування надміру сплачених податкових сум (банківські реквізити) .

Якщо у платника податків немає підстав для зарахування переплачених сум на погашення штрафів або пені, то можна зробити відповідну заяву в органи податкової, щоб ці суми врахували в рахунок майбутніх платежів по податках. Тільки враховуйте, що податкова самостійно цього робити не буде, платник податків відповідно повинен написати заяву.

завантажити

зразок заяви на повернення надміру сплаченого податку в форматі MS Word.

Зразок бланка-заяви на повернення переплачених податкових сум

В інспекцію ФНС Росії ___________________

від _______________________________________

ІПН ______________________________________

Документ, що засвідчує особу: _______ __________________________________________

Ким виданий: _______________________________

Дата видачі документа: ___________________

проживає (їй) за адресою: _______________ __________________________________________

Контактні телефони: _____________________

Заява

Відповідно до пункту 6 статті 78 Податкового кодексу РФ прошу повернути мені суму надміру сплаченого податку на доходи фізичних осіб в сумі 5000 (тисяч) рублів. Належну до повернення суму податку прошу перерахувати на мій банківський рахунок за наступними реквізитами: ______________________________________________________________

Дата __________ Підпис __

Приклад бланка-заяви на повернення переплачених податкових сум

Вказуємо податковий орган регіону ___________________

ПІБ _______________________________________

ІПН ______________________________________

Документ, що підтверджує особу: _______ __________________________________________

Виданий: _______________________________

Коли виданий (дата): ___________________

Адреса фактичного знаходження: _______________ __________________________________________

Тел. для зв'язку: _____________________

Заява

Згідно 6-го пункту 78 статті НК РФ прошу повернути мені суму переплачених податків (вказуємо вид податку) _____ ___________________ в сумі 5000 (тисяч) рублів. Податкову суму, що підлягає поверненню прошу перерахувати згідно зазначених реквізитів: ______________________________________________________________

Дата __________ Підпис __

Як поетапно зробити залік переплати по податках

Отже основними етамі отримання грошей по сплачених податків:

  • упевняємося про наявність надлишок по податках;
  • звертаємося до інспекції по податках в своєму регіоні;
  • звіряємо переплачені суми з податковими даними;
  • пишемо відповідну заяву на повернення надміру сплачених сум;
  • протягом місяця отримуємо свої гроші (в разі під час зробленої заяви і наявності переплат);

Якщо проходить більше місяця і платник податку не отримує свої гроші, то згідно рефінансувати ставки Банку Росії нараховуються відсотки за кожний день затримки отримання платежу. І ця ставка становить 8.25% річних.

Відсотки повинні бути відшкодовані одночасно з сумою податкових переплат, але часто виникають ситуації, коли органи податковій не дотримуються цього правила (вимагають додаткову заяву на отримання відсотків) і громадянам доводиться звертатися за юридичною допомогою.

Відшкодування переплачених податкових сум за термінами

Згідно із законодавством по податковій базі країни, переплачені податкові суми вільно можуть бути компенсовані громадянину в терміни, що не перевищують три роки з дати, коли кошти надійшли до держбюджету, незалежно від того з якої причини була переплата і ніяк не впливає той факт, що платник податків не знав про своїх переплати по податках.

Згідно із законодавством у сфері податків держави після закінчення 3-х років після переплат переплачені податкові суми, держінспекція може знімати дані суми. Заснованим рішенням для їх законного списання буде тільки рішення керівника податкової служби, яка виконує його обов'язки або заступника.
Для повернення надміру сплачених сум по переплачених податків після закінчення 3-х, потрібно тільки писати заяву в суд.

І тільки по рішенні суду податкова може компенсувати відповідні платежі. Але в цій ситуації потрібна допомога досвідчених податкових юристів. Практика повернення громадянами переплат по податковим платежах існує.

Заява на повернення переплачених податкових сум може бути надано з боку платника податків до відповідних органів протягом одного місяця, коли він дізнався про факт надлишків за сплаченими податками або відповідно до дня набрання законної сили рішенням судових органів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online