Термін здачі податкової декларації 3-ПДФО і відповідальність

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно зі статтею 80 НК РФ податкова декларація 3НДФЛ є письмова заява платника податків про об'єкти оподаткування, про отримані доходи і проведені витрати, про джерела доходів, про податкову базу, податкові пільги, про обчисленої сумі податку і (або) про інших даних, які є підставою для обчислення і сплати податку. Підтвердити достовірність і повноту відомостей, зазначених у податковій декларації 3НДФЛ, може представник платника податків, поставивши на відповідних листах податкової декларації свій підпис. При цьому до податкової декларації 3НДФЛ додається копія документа, що підтверджує повноваження представника платника податків підписати податкову декларацію 3НДФЛ. У главі 23 НК РФ визначено дві основні категорії платників податків, що представляють податкову декларацію за формою 3-ПДФО :

1. платники податків, які в обов'язковому порядку подають податкову декларацію 3-ПДФО до 30 квітня 2018 року:

* від продажу майна , Що знаходиться у власності менше 3-х років (5 років-щодо нерухомого майна, набутого після 01.01.2016), цінних паперів, часток у статутному капіталі;

* від здачі в оренду квартири , Кімнати, іншого майна;

* Отримані доходи в порядку дарування;

* У вигляді виграшів в лотереї і т.д .;

* Від підприємницької діяльності. ІП на ОСНО .

2. платники податків, які мають право подати податкову декларацію 3-ПДФО.

До другої групи платників податків, зокрема, відносяться:

* Фізичні особи, які не в повному розмірі отримали стандартні податкові відрахування у джерела отримання доходу;

* Фізичні особи, які мають право на зменшення податкової бази по закінченні податкового періоду у зв'язку з отриманням соціальних , Професійних і майнове податкове вирахування .

З 2017 року ПДФО сплачується на підставі податкового повідомлення, направленого вам податковою інспекцією, а то й утримана податковим

агентом. При цьому здавати декларацію не треба, але податок повинен бути сплачений не пізніше 1 грудня.

На подачу декларацій виключно для отримання податкових відрахувань по ПДФО термін подачі 30 квітня не поширюється. Їх можна здати в будь-який час протягом року, але не пізніше 30 квітня.

Сплата податку здійснюється не пізніше 15 липня.

Перевірка податковими органами декларації та доданих документів здійснюється протягом з місяців з дати подання до податкового органу.

Сума надміру сплаченого податку підлягає поверненню за заявою, протягом одного місяця, але не раніше закінчення камеральної перевірки. Такі ж терміни при подачі заяви на повернення ПДФО при податковому відрахуванні.

Податкова декларація з податку на доходи фізичних осіб за підсумками року подається не пізніше 30 квітня року, наступного за минулим податковим періодом, в податковий орган за місцем постановки платника податків на податковий облік (за місцем проживання). Платники податків, перераховані в статті 227 НК РФ, крім податкової декларації, що подається за минулий податковий період, також подають податкову декларацію 3-ПДФО про передбачуваний дохід на поточний податкової період.

У разі припинення підприємницької діяльності та приватної практики і (або) припинення виплат, зазначених у статті 228 НК РФ, до кінця податкового періоду платники податків зобов'язані подати податкову декларацію 3-ПДФО про фактично отримані доходи в поточному податковому періоді. Це потрібно зробити в 5-денний строк з дня припинення зазначеної діяльності або зазначених виплат. Якщо іноземний громадянин протягом календарного року припиняє діяльність, доходи від якої обкладаються відповідно до статей 227 і 228 НК РФ, і виїжджає за межі Росії, то він має подати податкову декларацію 3НДФЛ не пізніше ніж за один місяць до виїзду. У податковій декларації слід відобразити відомості про доходи, фактично отриманих за період перебування іноземного громадянина в поточному податковому періоді в Російській Федерації. Згідно з пунктом 7 статті 80 НК РФ форму податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб (3-ПДФО) і порядок її заповнення встановлює

Мінфін Росії. Останнім часом фінансове відомство щорічно затверджує нову форму податкової декларації, що пов'язано зі змінами, внесеними в главу 23 НК РФ. Положення, що містяться у податковій декларації з ПДФО, повинні відповідати нормам законодавства, що діє в конкретному податковому періоді. Слід зазначити, що з податку на доходи фізичних осіб не встановлено обмежень щодо терміну стягнення податку, не сплаченого за попередні податкові періоди. Тому, якщо необхідно подати до податкового органу декларацію по 3-ПДФО за попередній податковий період, платником податків заповнюється форма податкової декларації , Що діє за даний податковий період. Зокрема, форма декларації по 3 ПДФО за 2007 рік заповнюється за формою, затвердженою наказом ФНС Росії від 10.10.2016 № ММВ-7-11 / 552, а за 2017 рік - наказом ФНС Росії, який сподіваємося опублікують до кінця 2017 року.

Стаття 119 НК РФ. Неподання податкової декларації 1. Неподання платником податків у встановлений законодавством про податки і збори термін подання податкової декларації до податкового органу за місцем обліку тягне за собою стягнення штрафу в розмірі 5 відсотків несплаченої суми податку, що підлягає сплаті (доплату) на основі цієї декларації, за кожний повний або неповний місяць з дня, встановленого для її подання, але не більше 30 відсотків зазначеної суми та не менше 1000 рублів.

Декларація подається платником податків

* Особисто, або через представника;

* Поштовим відправленням з описом вкладення (1екз декларації);

* В електронному вигляді через Інтернет. Див. Статтю в електронному вигляді або на папері?

Податковий орган може не прийнятий декларація на певних підставах:

* Відсутність паспорта, якщо представник- відсутність довіреності;

* Відсутність підпису в декларації платника податків або довіреної особи;

* Здача декларації не за місцем постановки на облік;

* Декларація складена не за встановленою формою;

* Відсутність в полях декларації ПІБ

Для заповнення податкової декларації запрошуємо вас в один з наших офісів , Де фахівці грамотно складуть декларацію, проконсультують з усіх ваших запитань , Зорганізує порядок ваших подальших дій по здачі декларації. Оптимізує оподаткування.

Статтю в електронному вигляді або на папері?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online