Позовна заява до суду про стягнення боргу по розписці. Зразок.

  1. надання безкоштовної юридичної допомоги.
  2. Позовна заява до суду про стягнення
  3. Позовну заяву
  4. Прошу Шановний Суд:
  5. Стягнути з відповідача на мою користь суму основного боргу в розмірі ___ рублів;
  6. додатки:
  7. Партнери та учасники справжнього проекту висококваліфіковані юристи з великим досвідом ведення справ...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В рамках проекту «Центр соціально - юридичного захисту і розвитку правосвідомості« В ім'я справедливості »публікуються зразки документів, що мають юридичне значення. У цій статті буде розглянуто позовну заяву до суду про стягнення боргу по розписці. Зразок позову публікується для реалізації громадянами можливості самостійно захищати свої порушені права.

Концепція розвитку правосвідомості в рамках цієї проекту має на увазі

надання безкоштовної юридичної допомоги.

Безкоштовна юридична допомога здійснюється, в тому числі, шляхом публікацій у відкритому доступі зразків юридичних документів - в даному випадку це і Сковен заяву в суд про стягнення боргу по розписці. Зразок який зможе послужити шаблоном для самостійного складання юридичного документа і подальшої реалізації правового самозахисту на практиці.

власне:

Позовна заява до суду про стягнення

боргу по розписці. зразок:

У ?????? ський районний суд Москви

123456 Москва вулиця ??????? а д. ??

Позивач: Михайло Вадимович ???? ський

654321 Москва вулиця ??? я д? Кв ???

Відповідач: Іван Петрович ??????? ів

987654 Москва пр-д ???? ва д ?? Кв?

Ціна позову __________

Державне мито _______

Позовну заяву

Про стягнення грошових коштів.

за договором позики, відсотків за користування

чужими грошовими коштами.

___ __________ 201__ року Іван Петрович ??? ів, що є відповідачем по справжньому позовом отримав від мене в борг грошові кошти в розмірі __________ рублів, на термін, який закінчується __ _________ 201__ року.

Факт отримання грошей підтверджується розпискою. Розписка написана Іваном Петровичем ?????? овим, що є відповідачем по справжньому позовом в момент передачі спірних грошових коштів, власноруч.

Згідно вищевказаної розписці борг повинен був бути повернутий до __ _________ 201__ року, але Іван Петрович ??????? ів, що є відповідачем по справжньому позовом свої зобов'язання не виконав.

Отримані Іваном Петровичем ?????? овим, що є відповідачем по справжньому позовом, від мене в борг грошові кошти, до сих пір їм не були повернуті мені.

Згідно з пунктом 1 статті 307 ГК РФ, боржник зобов'язаний вчинити на користь кредитора певну дію, зокрема сплатити гроші, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку.

Відповідно до пункту 1 статті 810 ГК РФ, позичальник зобов'язаний повернути позикодавцеві отриману суму позики в певні сторонами договору позики терміни.

Згідно положень пункту 2 статті 808 ГК РФ, в підтвердження договору позики може бути представлена ​​розписка позичальника, що засвідчує передачу йому позикодавцем певної грошової суми.

Виходячи з вищевикладеного, з Івана Петровича ??????? ова, який є відповідачем по справжньому позовом, повинна бути стягнута сума основного боргу за договором позики в розмірі ________ рублів.

Відповідно до пункту 1 статті 809 ГК РФ, позикодавець має право на одержання від позичальника процентів на суму позики. При відсутності в договорі умови про розмір таких відсотків, їх розмір визначається існуючої ставкою Банківського рефінансування, встановленої Центральним банком Російської Федерації, на день сплати позичальником за договором позики суми.

Крім суми основного боргу, з відповідача повинні бути стягнуті відсотки на суму позики в розмірі ____ гривень

На підставі пункту 1 статті 811 ГК РФ, в тих випадках, коли позичальник не повертає в термін суму основного боргу, на цю суму нараховуються і підлягають сплаті відсотки в розмірі, передбаченому пунктом 1 статті 395 ГК РФ, з дня, коли борг повинен був бути повернений, незалежно від сплати відсотків, передбачених пунктом 1 статті 809 ГК РФ.

Таким чином, з Івана Петровича ??????? ова є відповідачем по справжньому позовом повинні бути стягнуті відсотки за не повернення в установлений договором позики строк суми основного боргу в розмірі ____ гривень.

На підставі пункту 1 статті 98 ЦПК РФ, стороні у справі, на користь якої ухвалено рішення, суд присуджує стороні, що програла відшкодувати понесені судові витрати, отже, з відповідача може бути стягнена сплачена мною державне мито в розмірі ________ рублів.

На підставі викладеного, відповідно до статей 307, 808, 809, 810, 811 ЦК України, 98 ЦПК РФ,

Прошу Шановний Суд:

  • Стягнути з відповідача на мою користь суму основного боргу в розмірі ___ рублів;

  • Стягнути з відповідача на мою користь відсотки на суму боргу в розмірі __ рублів;

  • Стягнути з відповідача на мою користь відсотки за не повернення в строк суми боргу в розмірі _____ рублів;

  • Стягнути з відповідача сплачену мною державне мито в розмірі _____ рублів.

Разом стягнути: _____ рублів.

додатки:

  1. Копія позовної заяви для відповідача.

  2. Копія розписки від __ _______ 201__ року.

  3. Квитанція про сплату державного мита.

  4. Розрахунок ціни позову.

___ ___________ 201__ року. М.В. ???? ський / /

Партнери та учасники справжнього проекту висококваліфіковані юристи з великим досвідом ведення справ в судах допоможуть скласти і Сковен заяву в суд про стягнення боргу по розписці, зразок якого наведено вище, з подальшим представленням інтересів в суді. Крім того фахівці проекту мають можливість надання юридичних послуг будь-якого рівня складності.

Бабушкінський районний суд м Москви.

опублікував:

Раленко Антон Андрійович.

Москва 2017.

Редагував:

Раленко Антон Андрійович.

Москва 2018.

на Ваш сайт.

Позивач: Михайло Вадимович ?
Д?
Кв ?
Відповідач: Іван Петрович ?
Ва д ?
Кв?
Оку Іван Петрович ?
Розписка написана Іваном Петровичем ?
Згідно вищевказаної розписці борг повинен був бути повернутий до __ _________ 201__ року, але Іван Петрович ?
Отримані Іваном Петровичем ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online