Повернення квитків РЖД: порядок повернення, особливості, правила

  1. Як повернути квиток РЖД в 2017-му році
  2. На якій підставі можна віддати квитанцію
  3. Повернення при електронною або звичайною реєстрації на далекі відстані
  4. Сайт РЖД: як повернути квиток
  5. Каса: як повернути квиток
  6. Туту.ру: як повернути квиток
  7. Туту.ру: коли повернуть гроші
  8. Який відсоток коштів може повернутися
  9. Чи можна повернути квиток за іншу людину

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У людини може бути безліч причин для того, щоб перенести або скасувати поїздку на ЖД транспорті. Як правильно скасувати або змінити куплений купон на поїздку на поїзді, протягом якого часу це можливо зробити, а також повернути кошти?

Як повернути квиток РЖД в 2017-му році

Зараз положення щодо приймання не сильно змінилися, тому все зробити досить просто. Для того щоб віддати купон на поїздку, необхідно пред'явити цей документ (проїзний документ / квитанцію) і посвідчення особи в касу, а також написати відповідну заяву.

Якщо він був оформлений не в паперовому, а в електронному вигляді, потрібно повернути квиток на поїзд на сайті РЖД в кабінеті, через який була проведена покупка проїзного документа (це може бути не тільки сайт РЖД, але і ресурс посередника).

На якій підставі можна віддати квитанцію

Здати квиток на поїзд можна на тих підставах, які вказані в Правилах пасажирських перевезень. Згідно з Правилами, причини для скасування, перенесення або запізнення можуть бути і поважними, і неповажними.

Важливий момент! Свобода причин полягає в тому, що компанію РЖД або посередника не сильно цікавлять ті обставини, за якими людина запізнився або хоче поміняти / скасувати проїзний документ.

Важливим є те, що право на повернення РЖД квитка регламентовано Правилами пасажирських перевезень.

Якщо причина була поважною, наприклад, якщо людина запізнився на автобус, на якому громадянин добирався до залізничної станції, і не встиг на відправлення ЖД транспорту, необхідно звернутися безпосередньо до винуватця, а не намагатися доводити ступінь поважності причини.

Повернення при електронною або звичайною реєстрації на далекі відстані

Якщо громадянин оформив проїзний документ в режимі офлайн, то для того, щоб повернути невикористаний квиток РЖД, необхідно:

  1. У будь-який час (до часу відправлення поїзда) звернутися в касу і оформити повернення (терміни відправлення поїзда відзначаються на купоні). Це правило діє для поїздки по Росії, а також для міжнародних рейсів по СНД, Литви, Латвії та Абхазії з Естонією.
  2. Здати квитанцію на проїзд за 6 або більше годин до відправки зі станції. Це стосується тих випадків, коли ЖД транспорт відправляється на територію країн далекого зарубіжжя.

Якщо громадянин оформив проїзний документ в режимі онлайн, тобто скористався послугами електронної реєстрації, то повернення в такому випадку відбувається:

  1. За годину або більше до часу відправлення поїзда. Це правило діє для поїздки по Росії, а також для міжнародних рейсів по СНД, Литви, Латвії та Абхазії з Естонією.
  2. Здати проїзний документ мінімум за годину, якщо людина їде з початкової точки руху залізничного транспорту за маршрутом, і за 6 годин, якщо громадянин відправляється з проміжній станції.

Сайт РЖД: як повернути квиток

Для того щоб здати квиток через сайт РЖД, в першу чергу, необхідно звернутися в особистий кабінет. Далі шлях користувача повинен йти через такі пункти, як «Мої замовлення» і «Запросити статус». Все, що залишилося після цього - це натиснути на кнопку «Оформити повернення».

Важливий момент! Цей алгоритм буде діяти лише в тому випадку, якщо людина змогла замовити квиток на сайті РЖД. Якщо він купив його в касі, то повернення через сайт не допоможе!

Грошові кошти з'являться на тій карті, з якої раніше вони були списані в рахунок оплати. Як наголошується на сайті РЖД, гроші будуть віддані людині протягом 7-30 днів, однак, якщо взяти відгуки громадян, в деяких випадках терміни скорочуються до 3-5 днів.

Повернення квитків РЖД можна здійснювати лише до початку відправки поїзда зі станції.

Каса: як повернути квиток

Для того щоб повернути проїзний документ через касу, необхідно прийти в те відділення, яке займається такими питаннями, причому звернутися туди потрібно особисто (в деяких випадках можлива довіреність). Там, в касі з видачі грошей, потрібно пред'явити документ посвідчення особи, за яким був оформлений купон на проїзд. Терміни та умови повернення в такому випадку такі ж, як і через інтернет.

Туту.ру: як повернути квиток

Для того щоб повернути чек для поїздки на поїзді, куплений на онлайн-сервісі Туту.ру, необхідно:

  1. Зайти в кабінет.
  2. Вибрати замовлення.
  3. Після цього натиснути на посилання вибору оплачених квитанцій на поїздку.
  4. Вибрати того пасажира, чий проїзний документ належить віддати. Також можна просто клікнути «відзначити все», якщо людина їде один або якщо скасування відноситься до всіх.
  5. На цьому все - залишилося натиснути на оформлення повернення і чекати надходження грошових коштів.

Туту.ру: коли повернуть гроші

Оплачувати квитки на Туту.ру можна різними способами, тому і отримати гроші за повернення куплених РЖД квитків вдається на різні грошові носії:

  1. При оплаті за допомогою картки грошові кошти будуть повернені протягом 7-30 днів.
  2. При поверненні грошей на електронні гаманці, тобто на Webmoney, ЯД або Paypal гроші прийдуть через 10 діб. Максимальний термін очікування коштів - 60 діб.
  3. Якщо він оплачувався з QIWI-гаманця або через Евросеть, то тоді забрати всю суму можна лише в касі, причому гроші людина отримає відразу.
  4. Якщо документ придбаний за допомогою подарункового сертифіката, громадянину оформлять новий, з тим же номіналом.

Важливий момент! Якщо проїзний документ оплачувався частково за рахунок коштів, а частково - в рахунок сертифіката, то людина отримає витрачені гроші і сертифікат назад, це буде той номінал сертифіката, який залишився після часткового використання. Все інше віддається грошима.

Здавати онлайн квиток на поїзд необхідно за годину до часу відправлення рейсу. Якщо в цей час не вкластися, документ про поїздку можна буде здавати лише в касі.

Який відсоток коштів може повернутися

Сума повернення особистих коштів залежить від кількості годин до від'їзду поїзда.

Перед тим, як розписати всі моменти, необхідно відзначити, що входить у вартість ЖД квитки.

В номінальну вартість входить:

  1. Ціна самого проїзду (тобто плата за те, щоб скористатися з / д інфраструктурою).
  2. Вартість плацкарти (плата за те, щоб скористатися місцем у вагоні).
  3. Страхування.
  4. Комісія.
  5. Послуги сервісу (при бажанні).
  6. Збір сервісу (якщо проїзний документ був придбаний через будь-які агентства).

Отже, яку суму можна отримати:

  1. Якщо до відбуття більше 8 годин, пасажиру повернуть всю вартість проїзду, а також плацкарти (але грошові кошти за збори повертати ніхто не буде).
  2. Менше 8 годин - пасажиру повернуть вартість проїзду і плацкарти.
  3. Якщо менше 8, але більше 2 годин, людині повернуть вартість проїзду і половину плацкарти.
  4. Документ на проїзд на поїзді був зданий менш, ніж за 2 години до відбуття, або ж якщо він був зданий в протягом 12 годин з дати і часу відбуття - людині повернуть лише вартість поїздки.

винятки:

  1. Якщо людина не скористався послугами РЖД через хворобу або форс-мажору (і це можна довести документально), йому повернуть вартість самої поїздки (не включаючи плацкарту). Сума повернеться протягом 5 діб.
  2. Якщо людина спізнився на поїзд, то він може отримати вартість купона на посадку, ціну обслуговування і деякі інші платежі, однак плацкарта не повернеться.

Чи можна повернути квиток за іншу людину

Чи можна повернути квиток за іншу людину

Оформити повернення РЖД квитка іншої людини можливо лише в касі, при цьому у громадянина, який прийшов в касу, повинні бути:

  1. Купон на посадку (також можна назвати касиру номера замовлення з 14 знаків).
  2. Оригінал документа, що підтверджує особу (слід зазначити, що копія паспорта, навіть завірена нотаріально, не буде прийнята).
  3. Довіреність, на підставі якої можна віддати квитанцію і повернути гроші.

Важливий момент! Довіреність пишеться тільки від руки, тому необхідно підписати і підготувати її завчасно. У бланку вказуються паспортні дані двох сторін - довіряють і довірителя, а також прописується предмет довіри. В кінці необхідно поставити дату і підпис.

Як правильно скасувати або змінити куплений купон на поїздку на поїзді, протягом якого часу це можливо зробити, а також повернути кошти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online