Декларація 3-ПДФО за іпотекою

  1. Як отримати майнове відрахування
  2. Коли йти в ФНС
  3. Приклад заповнення заяви
  4. Як заповнити 3-ПДФО (зразок)
  5. З покупки квартири в іпотеку
  6. На відсотки, виплачені банку
  7. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля квартири в іпотеку в ряді випадків має на увазі повернення відсотків по майновому відрахування. Декларація 3-ПДФО для іпотеки доступна кожному клієнту, хто здатний підтвердити наявність робочого місця, стабільного доходу і податкових відрахувань до бюджету. В інших випадках покупка квартири в іпотеку не принесе бонусу у вигляді повернення частини тієї суми і відсотків, які сумлінно були виплачена банку.

Як отримати майнове відрахування

Відразу після отримання свідоцтва, що підтверджує і реєструючого право власності на придбану нерухомість з'являється можливість отримати відсотки за майновим відрахування.

Коли йти в ФНС

Незважаючи на те що оформити декларацію 3-ПДФО на повернення відсотків по іпотеці можна через будь-який час після придбання житла (іпотека на будинок / квартиру), повернути податкові відсотки можна лише за останні три роки.

Незважаючи на те що   оформити декларацію 3-ПДФО на повернення відсотків по іпотеці   можна через будь-який час після придбання житла (іпотека на будинок / квартиру), повернути податкові відсотки можна лише за останні три роки

Якщо покупка квартири в іпотеку відбувалася через Ощадбанк, то заповнення декларації вас не торкнеться, це зроблять фахівці

Варто розуміти, що іпотека не єдиний тип кредитування, що дозволяє скористатися поверненням відсотків за майновим відрахування. Це відноситься до будь-якого кредитного договору з цільовим спрямуванням покупки квартири, отже, іпотека це або споживчу позику - не має різниці.

Заповнення декларації 3-ПДФО - це перший крок на шляху до отримання майнового відрахування з відсотків по іпотеці. На сайті ФНС встановлений наступний порядок отримання майнового відрахування при покупці квартири в іпотеку:

Порядок може бути іншим. В цьому випадку звертатися за вирішенням цього питання потрібно до роботодавця, ось як це буде виглядати, відповідно до інструкції на сайті ФНС:

В цьому випадку звертатися за вирішенням цього питання потрібно до роботодавця, ось як це буде виглядати, відповідно до інструкції на сайті ФНС:

Тепер, коли порядок відомий, залишається з'ясувати, як правильно заповнювати декларацію 3-ПДФО, щоб отримати повернення 13 відсотків з покупки квартири в іпотеку.

Приклад заповнення заяви

Повернути відсотки по іпотеці можна, представивши необхідний пакет документів. Знайти приклад декларації по іпотеці 3-ПДФО можна на офіційних ресурсах ФНС, в відділеннях і офісних установах банківських структур. Ми пропонуємо скачати офіційний бланк заяви для заповнення та подання в ФНС тут:

З документів, крім заяви, потрібно наступне:

  • Довідка, що підтверджує рівень доходів клієнта, її необхідно брати у роботодавця, за наявності декількох місць роботи потрібно представити дані з кожного.
  • Кредитний договір (копія) та інші угоди, які стосуються іпотеці і заповнення 3-ПДФО.
  • Договір купівлі-продажу житла разом з платіжними довідками.
  • Свідоцтво про те, що клієнт має право власності ( як стати власником іпотечної квартири ).
  • Документ, що дозволяє підтвердити, що клієнт зробив процентні виплати і виконує свої зобов'язання перед банком по кредиту (іпотека оплачується без прострочень).

Зверніть увагу, що приклад заяви можна не тільки завантажити, але і заповнити його електронно, внісши свої дані, після чого роздрукувати

Як заповнити 3-ПДФО (зразок)

Попередньо слід проконсультуватися з приводу того, як заповнити декларацію 3-ПДФО за іпотекою, так як неправильне заповнення призведе до втрати часу і інших труднощів.

З покупки квартири в іпотеку

Іпотека має на увазі відразу два можливих майнових вирахувань - до 2 мільйонів рублів і до 3 мільйонів рублів. З кожної суми нараховуються відсотки (13%) і загальна сума становить 260 і 390 тисяч рублів.

З кожної суми нараховуються відсотки (13%) і загальна сума становить 260 і 390 тисяч рублів

Стільки грошей можна повернути після подачі заповненої декларації в ФНС

Для реалізації необхідно заповнювати декларацію 3-ПДФО і подати її разом з іншими документами, описаними вище. Також слід звернути увагу на вірність заповненої заяви, при наявності помилок клієнту доведеться заново запускати процес оформлення повернення відсотків по майновому відрахування.

На відсотки, виплачені банку

Слід зазначити, що процедура досить затребувана і популярна, багато позичальників користуються пропонованої можливістю. Зрозуміло, що для цього необхідно мати офіційне робоче місце, стабільний дохід і відсутність проблем з банком (хороша кредитна історія). Іпотека виплачується стабільно, без проблем, отже, можна приступати до оформлення довідки 3-ПДФО на майнове відрахування по іпотеці.

Іпотека виплачується стабільно, без проблем, отже, можна приступати до оформлення довідки 3-ПДФО на майнове відрахування по іпотеці

На другій сторінці 3-ПДФО вкажіть податки, які були сплачені до бюджету

У деяких випадках відсотки виплачуються з додатковими довідками, які запитуються установою.

Так відбувається розрахунок повернення відсотків, виплачених по іпотеці

Відповідаючи на питання, як заповнити декларацію 3-ПДФО за іпотекою, слід розглянути наведений вище приклад (зразок можна скачати для подальшого використання в особистих цілях), а також ознайомитися з можливими змінами:

висновок

Декларація 3-ПДФО за іпотекою дозволяє повернути 260 або 390 тисяч рублів за рахунок повернення відсотків по податковому майновому відрахування. Перш ніж оформляти декларацію 3-ПДФО за іпотекою на повернення майнового відрахування рекомендується проконсультуватися з фахівцями. Це дозволить заощадити час, не допустити помилок і зробити все грамотно, в термін і не втратити час, так як це дуже важливо під час заповнення заяви, збору документів і повної їх подачі в ФНС.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online