Безкоштовна консультація юриста з житлових питань онлайн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На сьогоднішній день в Росії широкого поширення набуло вкладення грошових коштів громадянами в будівництво об'єктів нерухомості на стадії проектування або в процесі будівництва. Будівельна організація, яка виступає забудовником нерухомості, залучає кошти на підставі висновку з фізичними особами договорів участі в пайовому будівництві. Правові основи такого вкладення грошових коштів роз'яснить безкоштовна консультація юриста з житлових питань онлайн.
У разі невідповідності якості переданого забудовником об'єкта і наявності в ньому недоліків пайовик зобов'язаний письмово повідомити про це забудовника. Однак присутність будівельних недоліків не завжди означає, що пайовик, не підписуючи акт прийому-передачі, завжди виявиться правим.
Смоленський обласний суд в апеляційному визначенні від 25 березня 2014 по цивільній справі №33-1085 вказав випадки, коли забудовник має право на підписання акту прийому-передачі об'єкта в односторонньому порядку, а не підписання акту пайовиком є ​​неправомірним.
Так, обставинами цивільної справи встановлено, що пайовик відмовився від підписання акта приймання, пославшись на такі недоліки багатоквартирного будинку: відсутність зовнішнього освітлення будинку, мережі комунальної інфраструктури не передані на баланс керуючої компанії, неякісний монтаж електричної проводки, відсутність належного благоустрою прибудинкової території будинку.
При цьому за заявою пайовика була проведена перевірка введеного в експлуатацію житлового будинку за участю працівника прокуратури. За результатами проведеної перевірки було забудовнику було винесено подання.
Також пайовик звернувся до суду з позовними вимогами про визнання недійсним акту прийому-передачі, підписаного забудовником в односторонньому порядку, в якому містилося також вимога про складання акта з переліком будівельним недоліків.
Позивачу було відмовлено в задоволенні заяви на тій підставі, що пайовиком фактично об'єкт був прийнятий, так як останній приступив до проведення внутрішньої обробки приміщення. Тобто дії пайовика насправді свідчили про прийняття об'єкта, не дивлячись на непідписання ним акта. Будівельні недоліки, перелічені в поданні прокуратури, не можуть служити підставою для неприйняття квартири пайовиком, так як не роблять об'єкт пайового будівництва непридатним для використання пайовиком. На підставі вищевикладеного, суд визнав законним акт прийому-передачі, підписаний забудовником в односторонньому порядку.
Консультація юриста з житлових питань надасть неоціненну допомогу при виникненні спірних ситуацій при прийнятті об'єктів нерухомості.

ОПИШІТЬ СВОЮ СИТУАЦІЮ І ОТРИМАЙТЕ кваліфіковану юридичну допомогу ПО ЖИТЛОВИМ Спори ПРЯМО ЗАРАЗ!
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online