В аеропорт - на таксі або електричці?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У столичному регіоні шість аеропортів - два «Шереметьєво», «Домодєдово», «Внуково», «Биково» і «Остафьево», кожен з яких знаходиться на пристойній відстані від міста. У зв'язку з цим, щодня десятки тисяч людей вирішують питання: як швидко доїхати до аеропорту або навпаки, і скільки це може коштувати? Кореспонденти інформаційного порталу ProTaksi.ru з'ясували наступне ...
Таксі в аеропорт: якби не пробки ...
Безумовно, найкомфортніший спосіб пересування - це таксі. Бомбили, як правило, відразу називають ціни від 2 до 3 тисяч рублів і дивляться на реакцію клієнта. Якщо він не згоден, починають торгуватися. Однак рідко хто погоджується їхати дешевше, ніж за 1500 рублів. Офіційне таксі дешевше. Вартість поїздки в аеропорт в службі таксі залежить від віддаленості району від аеропорту, і становить, в середньому, 1000 рублів на машині економ-класі, хоча за допомогою нашого пошуку таксі в аеропорт можна знайти і дешевше. Є одне але - це складне московське рух. З урахуванням пробок в години пік на поїздку може піти більше двох годин. Той же, хто не хоче ризикувати пропустити свій рейс, може скористатися послугами Аероекспрес - електропоїздів, що курсують між столичними аеропортами та вокзалами, вартість проїзду на яких становить 320 рублів, а в бізнес-класі - 550.
У столичному регіоні шість аеропортів - два «Шереметьєво», «Домодєдово», «Внуково», «Биково» і «Остафьево», кожен з яких знаходиться на пристойній відстані від міста

Аероекспрес не страшні пробки.

Шереметьєво-1, Шереметьєво-2
Величезний авіакомплекс розташовується на відстані 11 км від МКАД по вічно стоїть Леніградской шосе. Найбільші труднощі руху припадають на будні, в ранкові та вечірні години, а в період дачного сезону Ленинградка варто з п'ятниці по неділю - в область і в сторону Москви відповідно. Крім того, додаткові пробки можуть з'явитися після того, як з Шереметьєва літатимуть перші особи країни. Обіцяють, що високопоставлені чиновники стануть добиратися до повітряної гавані і від неї на вертольотах. Однак це тільки в планах. А поки не виключено, що трасу будуть перекривати для проїзду ВІП-персон. У зв'язку з цим керівництво аеропорту просить пасажирів користуватися «Аероекспрес», який ходять від Білоруського вокзалу кожні півгодини. Єдиний недолік цього електропоїзди, мабуть, в тому, що він курсує з 5.30 до 00.30. Втім, в нічний час доби Ленинградка, як правило, вільна і доїхати до аеропорту автотранспортом проблеми не складе.

Втім, в нічний час доби Ленинградка, як правило, вільна і доїхати до аеропорту автотранспортом проблеми не складе

Поїздка на приватнику в аеропорт коштує близько 2 тисяч рублів.

До Шереметьєва можна дістатися дешево на громадському транспорті. Рейсові автобуси і маршрутні таксі ходять від станцій метро «Річковий вокзал» і «Планерна». Вартість поїздки становить від 25 до 60 рублів. Вони відправляються з періодичністю 15 - 20 хвилин, але мають такі ж шанси застрягти в пробці, як і легковий автотранспорт.

Між терміналами А, В, С і Д, Е, F (колишніми «Шереметьєво 1» і «Шереметьєво 2 і 3», що знаходяться один від одного на відстані близько 6 км, можна переміщатися за допомогою маршруток або автобусів. Аеропорт також пропонує своїм пасажирам прокотитися з терміналу в термінал на безкоштовному «Шаттл», що курсує прямо через льотне поле - правда, для поїздки на останньому необхідно пред'явити квиток на літак. Можна скористатися і таксі, вартість поїздки на якому в середньому становить 500 рублів.

Домодєдово
Шлях до цього аеропорту лежить по Каширському шосе. 22-кілометрова траса впирається прямо в будівлю аеровокзалу і більше нікуди не веде, тому дорожня ситуація тут менш напружена. Єдиний проблемну ділянку - це власне Каширка від центру Москви до перетину з МКАД, але в денний час тут також відносно спокійно. І ще один «мінус» цього напрямку - по дорозі до аеропорту практично немає об'їзних шляхів. Можна, звичайно, проїхати по Старокашірскому шосе, а потім через Авіамістечко, але це теж не кращий вихід, оскільки на даному маршруті є два залізничні переїзди, на яких легко застрягти в пробці.

З громадського транспорту туди ходять автобуси і маршрутні таксі, які вирушають від станції метро «Домодєдовському». Вартість поїздки - 80 рублів, однак якщо ви їдете з об'ємним багажем, це не кращий варіант.
І, нарешті - Аероекспрес від Павелецького вокзалу. Він відправляється кожен півгодини, з 6.00 до 00.00.

Внуково
Цей аеропорт офіційно вважається «урядовим» - саме звідси відправляються і сюди прилітають іноземні делегації та високопоставлені гості з-за кордону. «Внуково» розташоване в 10 км від МКАД по Київському шосе. Також туди можна дістатися і по Боровському шосе. на таксі в аеропорт Внуково добиратися найзручніше - обидва ці шляхи щодо безпроблемно. Однак через офіційних заходів під'їзди до аеропорту можуть перекриватися для проїзду урядового кортежу.
З громадського транспорту туди ходять автобуси і маршрутки від станцій метро «Південно-Західна» і «Аеропорт», вартість поїздки на яких становить 26 - 100 рублів. А з Київського вокзалу щопівгодини відправляється Аероекспрес.

Биково
Розташовується в 15 км від МКАД по Рязанському шосе. Його послугами в основному користуються військові, але вхід туди відкритий також і для цивільних осіб. Дістатися до аеропорту можна електричкою від Казанського вокзалу і станції «Вихіно», вартість поїздки - 49,5 і 33 рубля відповідно, або на рейсовому автобусі і Автоекспрес від метро «Вихіно» - для безкоштовного проїзду на останньому потрібно пред'явити квиток на літак. На жаль, електропоїзди і автобуси ходять не цілодобово, так що в нічний час для поїздки в аеропорт доведеться скористатися особистим автотранспортом або таксі.

Остафьево
Наймолодший московський аеропорт. Спочатку призначався виключно для потреб «Газпрому», в теперішній же час позиціонує себе як єдиний в Росії міжнародний бізнес-аеропорт. Розташований в Подільському районі Московської області, в 12 км від МКАД, неподалік від мікрорайону Північне Бутово.
Дістатися до «Остафьево» можна наступним чином: на електричці з Курського вокзалу до станції Щербинка (вартість проїзду 82,5 рубля), далі - автобусом «Газпромавіа», рейсовим автобусом або маршрутним таксі. На особистому автоотранспорте потрібно їхати по Варшавському шосе в бік Подольська, далі - за вказівниками.

На особистому автоотранспорте потрібно їхати по Варшавському шосе в бік Подольська, далі - за вказівниками

Аеропорт бізнес-авіавціі "Остафьево".

Таксі з аеропорту
У всіх московських аеропортах вже стали звичними люди з жовтими бейджами на одязі, вельми нав'язливо пропонують прилетів пасажирам свої послуги з доставки до місця призначення. Здебільшого, це приватники, "отримали" від адміністрації аеровокзалу дозвіл працювати на його території. Поряд з ними в аеропорту існують також офіційні перевізники, які мають свою парковку на території аеропорту і спеціальні стійки для прийому замовлень.
Якщо брати машину в самому аеропорту, то ціни - як у «прикріплених» приватників, так і у «аероофіціалов» вище, ніж у «міських таксистів» на 500-1000 рублів.

Приїжджий - знахідка для таксиста
Кореспондент ProTaksi.ru, повертаючись з відпочинку, отримала завдання домовитися з таксистами, щоб ті відвезли її до метро «Динамо».

Бомбили без роботи все одно не сидять. Їхні клієнти ті, хто не знає розцінок на таксі.

Біля виходу із зони контролю аеропорту «Шереметьєво-2» - натовп зустрічаючих, серед яких раз у раз миготять жовті бейджі таксистів-приватників. Побачивши мене з великою валізою, назустріч кидаються відразу троє.
- Таксі, таксі недорого!
- До «Динамо» за скільки поїдемо? - цікавлюся я.
- Дві з половиною.
- А чого так дорого ?! - реагую я і повертаюся, щоб піти.
- Так їхати-то не близький світ, та й пробки які зараз, - наздогнавши мене водили, починають голосно доводити, що дешевше я не доїду.
- Ну добре, поїхали за дві, - робить мені послугу один з них і тут же, бачачи, що я не реагую на їх привабливу пропозицію вистачає мою сумку і резюмує, - ... все за півтори поїхали, по руках?
Проїхати за 1500 рублів трохи менше 30 км? Не погано. І я прямую до стійки замовлення офіційного таксі. Вартість та ж - 1500 рублів. А ось на інший кінець Москви, наприклад - в Браїлів, дорога обійдеться вже в 2100. Недешево, однако!
І, нарешті, останній крок - дзвінок в таксомоторні компанії. Як виявилося, вартість поїздки на мою маршруту у них дешевше і коливається в межах 800-1100 рублів. Правда, диспетчер пояснив, що машину доведеться чекати близько 40 хвилин. Потрібно було замовляти заздалегідь. Чекати не хотілося, тому я пішла на Аероекспрес. Заплативши 320 рублів, я купила квиток і через 40 хвилин була на «Білоруської», а звідти через 10 хвилин дісталася до будинку.
Отже, людям, які прилітають до столиці, слід подбати про транспорт заздалегідь, щоб не переплачувати за поїздку. І в цьому вам якраз зможе допомогти сервіс пошуку ProTaksi.ru таксі в аеропорт.
Під час замовлення машини в розмові з диспетчером необхідно уточнити, де саме таксист повинен буде вас чекати - на Аеропортівському платній парковці або за її межами. Справа в тому, що вартість паркування, як правило, не входить в загальну суму замовлення і оплачується пасажиром окремо. Так що, якщо ви домовитеся про зустріч з водієм безпосередньо в залі прильоту, а ваш літак запізниться або затримають видачу багажу, вам доведеться заплатити таксисту не тільки за очікування, але і за весь час, поки автомобіль знаходився на парковці аеропорту. Що, при середній вартості паркувального місця від 60 до 120 рублів на годину, може вилитися в досить-таки велику незаплановану витрату.
Тут ми розповіли, як можна дістатися до аеропорту, витративши при цьому мінімум зусиль і коштів. Про те ж, як швидше і зручніше потрапити на вокзал, щоб не запізнитися на потяг - читайте в наступному матеріалі на сайті ProTaksi.ru.

У зв'язку з цим, щодня десятки тисяч людей вирішують питання: як швидко доїхати до аеропорту або навпаки, і скільки це може коштувати?
До «Динамо» за скільки поїдемо?
А чого так дорого ?
Все за півтори поїхали, по руках?
Проїхати за 1500 рублів трохи менше 30 км?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online